Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK 2.0E 115KM] Hałasuje na biegu

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
Awatar użytkownika
Endrias
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Endrias » 20 maja 2012, 22:51

jeżeli chcesz org poduszki ale używane to mogę podskoczyć do "dziupli" i zapytać chłopaków po ile to mają ;-)

Awatar użytkownika
dex_1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dex_1985 » 24 maja 2012, 12:01

Endrias, chętnie. :) I chyba się szarpnę na te poduszki. BTW: sorry za tak późną odp.

Zaobserwowałem jeszcze jedną dziwną rzecz. Czasem przy zmianie biegu (konkretnie puszczanie sprzęgła po zmianie biegu) lubi coś głucho stuknąć pode mną. Podobnie jak chcę ruszyć z jedynki, to jest głuche stuknięcie + minimalnie samochód drgnie "w przód", tak jak by chciał pojechać - nie wiem czy dobrze to opisałem.
To rzężenie/hałasowanie, które opisałem w pierwszym poście po dolaniu oleju do skrzyni nie ustało.

Awatar użytkownika
BULINEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BULINEK » 24 maja 2012, 19:32

Kolego otwórz machę zaciągnij ręczny i jedynka dość gwałtownie ruszaj zerkaj czy silnik podnosi się bardzo do góry,i słuchaj czy stuka jeśli tak to może być to co u mnie,oberwana
poducha lewa , z przodu silnika jest taki trzpień za konczony gumą osadzony na przednim wzmocnieniu tj.pod chłodnicą po prawej, to u mnie stukało głucho i głośno.

Awatar użytkownika
dex_1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dex_1985 » 25 maja 2012, 07:25

Lewa poduszka silnika wymieniona. Stara była zerwana na środkowym mocowaniu. Po wymianie silnik zauważalnie mniej drga - zaryzykowałbym stwierdzenie, że można na nim położyć monetę, a ta nie spadnie. ;D Co do głuchych stuknięć to ciężko mi powiedzieć, bo mało jeździłem po wymianie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl