Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6 PP] huczenie skrzyni

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[1.6 PP] huczenie skrzyni

Post autor: ysiul » 02 gru 2009, 16:43

mam taki problem od pewnego czasu jak stoję na postoju to słyszę jak by jakieś łożysko huczało w skrzyni biegów, jest to o tyle dziwne że nie ma żadnych innych objawów(przynajmniej na razie). Myślałem że dźwięk ten wydobywa się z silnika ale to jest bardziej słyszane jak jestem w środku w samochodzie niż na zewnątrz. Olej w skrzyni sprawdzę w piątek to coś więcej będę mógł powiedzieć. ale nasuwa się pytanie jeśli to skrzynia biegów to czy da się określić jakie podzespoły tam padły czy da się ewentualnie coś tam wymienić czy szkoda po prostu sobie zawracać głowy i w razie coś szukać używki :?:

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [1.6 PP] huczenie skrzyni

Post autor: myster » 02 gru 2009, 16:47

Jesli sa to lozyska to jak najbardziej da sie wymienic( najczesciej zuzywaja sie na walku glownym. A jak wcisniesz sprzeglo na postaju to cichnie czy nie ?

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 02 gru 2009, 20:27

raczej nie tak samo ale to jest tak dziwnie ten odgłos bo tak jak by pociąg jechał głośniej ciszej głośniej ciszej

zwierzak213a2

Post autor: zwierzak213a2 » 03 gru 2009, 13:15

Moze lozysko wyciskowe sprzegla sie zaciera wszystko bedzie gralo dopuki sie calkiem nie rozleci moze przy okazji rozwalic docisk sprzegla . Jesli to lozyska w skrzyni to raczej nie bedzie problemow powinny byc ogolno dostepne .

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 03 gru 2009, 14:56

zwierzak213a2 pisze:Moze lozysko wyciskowe sprzegla sie zaciera wszystko bedzie gralo dopuki sie calkiem nie rozleci moze przy okazji rozwalic docisk sprzegla . Jesli to lozyska w skrzyni to raczej nie bedzie problemow powinny byc ogolno dostepne .
ale lozysko wyciskowe (oporowe) pracuje tylko na wycisnietym sprzegle wiec nie sadze zeby to byla jego wina.

zwierzak213a2

Post autor: zwierzak213a2 » 04 gru 2009, 13:26

Przy lince bezluzowej lozysko obraca sie caly czas ale pod pelnym obciazeniem tylko przy wcisnietym sprzegle . Przy normalnej lince tez zalezy jak ustawione jest sprzeglo .

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 04 gru 2009, 22:40

chyba problem się rozwiązał bo dolałem dziś 0,5L oleju i niby nic nie słychać na razie, ale jeszcze jutro w dzień dokładnie posłucham

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl