[90 b3 Q NG] Huczy łożysko w kołach czy most?
[90 b3 Q NG] Huczy łożysko w kołach czy most?
od jakiegos czasu wydaje mi sie ze huczy mi cos z tyłu samochodu. pytam wiec co jest bardziej prawdopodobne. łożysko w kole to nie jest wielki wydatek ale jesli jest to dyfer to co w nim moze sie sypac ze sie tak zachowuje i ile ewentualnie moze kosztowac taka operacja?
-
- Forum Audi 80
latwo sprawdzic czy to lozysko czy dyfer - jesli przy zmianie obciazenia(odjecie lub dodanie gazu) zmienia sie odglas to dyfer jesli halas - szum - ten sam - lozysko- dla pewnosci mozna wrzucic na luz . co do kosztow - w mb 210 koszt wymiany lozysk w moscie to ok 500 zl nie wiem jak jest w audi ale mysle ze podobnie
huczy cały czas niezależnie od obciążenia wiec mam nadzieje ze to nie dyferek. oponki mam nowe i wszystkie takie same wiec to nie to. sprawdze wszystko.
wielkie dzieki za rady troche mnie uspokoiły bo wymiana łożysk w dyferku to jednak sporo roboty a nie bardzo mam na to czas z powodu szkoły do jakiej uczeszczam... ;/ w piaście koła, przy odpowiednim wyposażeniu w narzędzia, wymiana łożyska to nie jest wielkie wyzwanie
wielkie dzieki za rady troche mnie uspokoiły bo wymiana łożysk w dyferku to jednak sporo roboty a nie bardzo mam na to czas z powodu szkoły do jakiej uczeszczam... ;/ w piaście koła, przy odpowiednim wyposażeniu w narzędzia, wymiana łożyska to nie jest wielkie wyzwanie
sprawdzałem ostatnio na drodze szybkiego ruchu jak sie zachowuje dyferek przy duzej predkości i to chyba łożysko wyje ale chciałem sie dopytać jeszcze o kilka nurtujących mnie dolegliwości mojego Quattro. Czy mogą wyć tzw krzyżaki? bo jak puszczam pedał sprzęgła przy zmianie biegów to słysze wyrazne walniecie tak jakby był luz na krzyżakach bo raczej koło atakujace w dyferku nie powinno być tak zużyte zeby walić. Gdyby to były one to czy się kupi nowe i czy wymiana ewentualna jest trudna?
A olej w dyferku wymieniać na jaki tak a propos i kupic strzykawke do lewatywy czy jakis jest inny sposob napełnienia?
z góry dzieki za wszystkie rady
A olej w dyferku wymieniać na jaki tak a propos i kupic strzykawke do lewatywy czy jakis jest inny sposob napełnienia?
z góry dzieki za wszystkie rady