Witam, jeszcze raz wszystkich fachowców tego forum. !
Dużo czytałem, szukałem odpowiedzi, gdzie znajduje się czujnik kickdown? odpowiadający za redukcje zmiany biegów
. Problem polega na tym, że moje auto płynie zmienia przełożenia, na pewno nie jest w trybie awaryjnym, tylko przy gwałtownym dociśnięciu pedału przyśpieszenia nie zrzuca w ogóle biegów w dół. Trzeba ewentualnie robić to ręcznie. skrzynia po wymianie oleju i filtra, ale bez zamian. Czy ktoś jest wstanie przedstawić zdjęcie tego mechanizmu? gdzie tego szukacz? jak to sprawdzić? z góry dziękuje
WESOŁYCH ŚWIĄT.
[B4 2.3 NG] kickdown nie działa, gdzie dokładnie jest? Cabri
[B4 2.3 NG] kickdown nie działa, gdzie dokładnie jest? Cabri
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 14:29 przez ciapek80, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Witam.Nie wiem czy jeszcze szukasz czujnika kick down a wlasciwie jego lokalizacji a znajduje sie on przy przepustnicy .Caly potencjometr jest przykrecony do przepustnicy pod spodem dwiema srubkami i mozesz go regulowac.Jak pewnie zauwazyles automat nie posiada na gorze przepustnicy krancowki wolnych obrotow,tylko jest ona pod spodem przy potencjometrze .Sprobuj zrobic tak zaznacz sobie markerem polozenie potencjometru z obu stron jakie masz teraz i poluzuj dwie sruby i spruboj delikatnie go przesunac.I zobacz co bedzie sie dzialo byc moze jest tak ze potencjometr jest z duzo przesuniety w ktoras strone i do sterownika nie dochodzi sygnal z max obciazenia.