[cabrio] napęd quattro?
[cabrio] napęd quattro?
Czy kiedykolwiek ktoś próbował założyc napęd quattro do cabrioleta
_uwaga
_uwaga
Ostatnio zmieniony 15 lis 2008, 08:44 przez gruszek01, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi 80
- mieczyk1983
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
czarekj, ja bym jeszcze dorzucił jedno pytanie, ile się ma na ten temat wiedzy, sprzętu i pieniędzy aby dokonać taki zabieg. Ja osobiście już parę razy myślałem o Quattro, ale po głębszych przemyśleniach jeśli już miałbym się za to zabrać to kupiłbym całą ori gołą budę od Q inaczej nie ma mowy o cięciu spawaniu i kombinowaniu, a że nie mam gdzie wykonać przeszczepu budy (bo jak wiadomo to nie jest chop i już) to plany jak na razie zostały tylko na poziomie fantazji <ok>
gruszek01 pisze:zrobic by sie napewno dało bo nie takie rzeczy robiłem
Mówiąc "nie takie rzeczy..." masz na myśli to łożysko?gruszek01 pisze:(łozysko w piaście koła zmienione)
Nie bądź taki cwaniura, bo gdyby to było takie hop siup to połowa forum by już śmigała na quattro, tymczasem nawet najbardziej doinwestowane autka po swapach, stylingach i tuningach quattro się nie doczekały. Ale ich właściciele nie spamują na forum swoimi fantazjami, bo wiedzą o czym mowa.
Bez urazy oczywiście.
Pozdrawiam
nie łożysko tylko blacharke
podejrzewam zeby wstawic quattro trzeba by przespawac podłoge bagaznika
i z tego co zauwazyłem to tylne zawieszenie cabrio jest inne niz w avancie
przypomina zawieszenie z b3
jak widziałem gdzieś na fotach z alegro to quattro z b3 i b4 też sie różni
któś wspomniał ze dwa takie auta jeżdzą .wiec teraz pytanie które zawieszenie łatwiej upchnąć
podejrzewam zeby wstawic quattro trzeba by przespawac podłoge bagaznika
i z tego co zauwazyłem to tylne zawieszenie cabrio jest inne niz w avancie
przypomina zawieszenie z b3
jak widziałem gdzieś na fotach z alegro to quattro z b3 i b4 też sie różni
któś wspomniał ze dwa takie auta jeżdzą .wiec teraz pytanie które zawieszenie łatwiej upchnąć