[B2/B3/B4]Podpora wału quattro
[B2/B3/B4]Podpora wału quattro
Mam pytanie czy wymieniał ktoś już podporę wału napędowego w quattro?? Skąd wziąć bo ponoć nie ma zamiennika. kiedyś pytałem w serwisie to mi powiedział ze jest z całym wałem za jedyne 5300 :shock: Ponoć pasuje podpora od forda transita. Próbował już ktoś takiego przeszczepu?? Bo mi tak już tłucze że nie można wytrzymać
Ostatnio zmieniony 25 lut 2007, 23:39 przez Voytazz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chce zakładać nowego tematu dlatego napisze tutaj
Przymierzam się do wymiany podpory bo jest według mechanika w opłakanym stanie. Niestety podobno ciężko dostać coś takiego. Ja znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/podpora-walu-audi-80-90-b2-b3-b4-s2-coupe-quattro-i1954756407.html
Chciałem zapytać czy podejdzie to pod mój mobil (co prawda jest tam wymieniony model mojego pojazdu ale wole się upewnić pytając specjalistów czyli was) Audi 90 B3 Quattro 2,3 NG 136 KM
I druga część pytania. Otóż mechanik stwierdził, że jeżeli już się zdecyduje na wymianę tej podpory to warto przy okazji wymienić krzyżaki bo też są w kiepskim stanie. Pomoże mi ktoś znaleźć na allegro te krzyżaki, które podejdą do mojego auta ??
Pozdrawiam każdego kto mi w większy lub mniejszy sposób pomoże
Przymierzam się do wymiany podpory bo jest według mechanika w opłakanym stanie. Niestety podobno ciężko dostać coś takiego. Ja znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/podpora-walu-audi-80-90-b2-b3-b4-s2-coupe-quattro-i1954756407.html
Chciałem zapytać czy podejdzie to pod mój mobil (co prawda jest tam wymieniony model mojego pojazdu ale wole się upewnić pytając specjalistów czyli was) Audi 90 B3 Quattro 2,3 NG 136 KM
I druga część pytania. Otóż mechanik stwierdził, że jeżeli już się zdecyduje na wymianę tej podpory to warto przy okazji wymienić krzyżaki bo też są w kiepskim stanie. Pomoże mi ktoś znaleźć na allegro te krzyżaki, które podejdą do mojego auta ??
Pozdrawiam każdego kto mi w większy lub mniejszy sposób pomoże
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
no, pytanie jak mechanik zmieniał tą podporę?
Bo nie wiem, czy wiesz, ale żeby ją założyć, trzeba wał rozłączyć na zgrzewie , bo inaczej nie zejdzie stara podpora, więc prawdopodobnie, jeśli mechanik się przyzna jak wymieniał tą podporę, to źle złożył wał razem i jest teraz niewyważony.
ale najpierw dowiedz się w jaki sposób ją wymieniał.
[ Dodano: 2012-02-05, 19:59 ]
edit: chmielu był szybszy
Bo nie wiem, czy wiesz, ale żeby ją założyć, trzeba wał rozłączyć na zgrzewie , bo inaczej nie zejdzie stara podpora, więc prawdopodobnie, jeśli mechanik się przyzna jak wymieniał tą podporę, to źle złożył wał razem i jest teraz niewyważony.
ale najpierw dowiedz się w jaki sposób ją wymieniał.
[ Dodano: 2012-02-05, 19:59 ]
edit: chmielu był szybszy
Ale w sumie powinien zaznaczyć jak rozbierał wał, Już nie pamietam czy regulacja na podporze jest na tyle duża żeby wał oparł sie na flanszy od skrzyni lub moście.Leo pisze:będzie musiał rozbijać wał na nowo, a założę się,że nie będzie mu się chciało
Cośjest nie tak . Pożyjemy zobaczymy.
Leo uśmiechnij się