Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABT] Poduszki silnika i skrzyni

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
kali_mann
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 ABT] Poduszki silnika i skrzyni

Post autor: kali_mann » 21 lut 2008, 18:01

Witam .

Zauważyłem ostatnio że podczas zmiany biegów bardzo odczuwam jakieś luzy w komorze silnika , szczególnie na biegu 1\2\3 ,mało tego przenosi się to aż na kierownicę. Myślę że powodem tego mogą być poduszki silnika lub skrzyni. Ile poduszek jest pod skrzynią a ile pod silnikiem i czy mogą być takie objawy jak napisałem.jeszcze jedno jak dodaję gazu czuć na lewarku zmiany biegów lekkie uderzenie i odwrotnie gdy zdejmuję nogę z gazu dzieje się to samo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 21 lut 2008, 20:39

Z tego co pamiętam to jedna jest poduszka pod skrzynią i faktycznie objaw szarpania może być, możliwe jest że sie popuściła śruba, a od silnika chyba jest trzy poduchy, dwie po bokach i jedna z czoła, taki odbój. Jak poduszki siadają od silnika to powinieneś czuć ,, drży kabina'' na wolnych obrotach, czuć drganie na desce rozdzielczej, i jak puszczasz oraz przyciskasz nagle gaz to rzuca silnikiem.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 21 lut 2008, 20:44

Taki objaw też daje ta poduszka przy chłodnicy i jak jest zbyt duży luz na przegubach wewnętrznych.

Art782

[Płock AUDI 80 B4; ABK]

Post autor: Art782 » 02 mar 2008, 23:43

Witam. Niedawno miałem coś podobnego. Pod silnikiem są dwie poduszki hydrauliczne, oczywiście jedna z nich padła Podobny efekt do Twojego. Następnym takim efektem było u mnie po wpadnięciu przodem do rowu: z przodu silnika oczywiście jest odbój, przedni pas przesunął się maksymalnie do tyłu czego powodem było usztywnienie silnika (wtedy wszystko drży) no i oczywiście jest jedna poduszka pod skrzynią biegów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl