[b3 1.8S] Problem z biegami po odpaleniu. Sprzęgło?
[b3 1.8S] Problem z biegami po odpaleniu. Sprzęgło?
Codziennie z rana gdy wstaję, odpalam audika bez problemu( benzyna na pełnym wtrysku), lecz gdy chcę wrzucić wsteczny, aby wyjechać z garażu, jest to prawie nie możliwe . Bieg nie wchodzi, gdy próbuje wrzucić czuć, jakbym wrzucił bieg na chama to samochód by ruszył na sprzęgle. podobnie jest z jedynką , muszę wrzucić najpierw 3, potem 2 i potem przy dobrych wiatrach wchodzi jedynka, a na koniec mogę pomarzyć o wstecznym .
Czym to jest wywołane??
Gdy przejade z 5km jest ok.
-olej??
-temperatura??
-może sprzęgło??
Poradźcie coś:)
Z góry dzięki
Proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem i stosować tagi.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Czym to jest wywołane??
Gdy przejade z 5km jest ok.
-olej??
-temperatura??
-może sprzęgło??
Poradźcie coś:)
Z góry dzięki
Proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem i stosować tagi.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 10:29 przez MICHAL_B3, łącznie zmieniany 1 raz.
zimno jest poprostu i myślę tak jak kolega wyżej ze poprostu zamarza to troszkę. Ja to robie tak że daję mu chwile przed jakim kolwiek ruszeniem pochodzic, potem jak juz wsiadam to nie ruszam od razu tylko tak jak Ty wrzócam 3,4 itd. Próbuje rozruszac tą skrzynie trochę. Mrozy są niestety, trzeba to jakoś przeżyc
- Fighter001
- Forum Audi 80
Moze ci olej w skrzyni krzepnac od mrozu i dltego tak jest, albo gorszy scenariusz ktory wystapil u mnie to koniec zywota pompy sprzegla. U mnie tez zaczelo sie od mrozu na poczatku na zimnym ciezko bylo wbic wsteczny i jedynke jak sie rozgrzal to bylo ok ale do czasu sprzeglo bylo coraz slabsze az sie skonczylo. Sprawdz czy ci plynu hamulcowego nie ubywa i czy nie masz wycieku przy wysprzegliku i przy pompie sprzegla. Jak jest ok to nie ma sie czym martwic mroz pusci to i skrzynia zacznie lepiej pracowac.
gotowe
Zmieniłem płyn i odpowietrzyłem cały układ i sprzęgło lżej chodzi, Biegi wchodzą dobrze i wszystkie wchodzą lżej. Fakt dziś jest tylko -13 stopni, ale uważam, że już po wszystkim. Za wszystkie rady dzięki, a temat zamykam:)