Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B2 4000s(90) quattro] przełącznik mostów

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
fredi99vv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fredi99vv » 14 lut 2010, 01:18

Z wymiana diod poczekaj narazie, bo moze byc tak ze swieca one dopiero wtedy gdy blokady sa faktycznie zalaczone,moze tak byc ale nie musi to tylko hipoteza,ale zebys na darmo sie nie narobil poczekaj z tym.

ZIMEKtm czy do tych silownikow ida tez jakies kable? jesli tak to potwierdza to ta hipoteze,co do opisanego luzu to sprawdz czy aby to nie luz na lozysku.

Awatar użytkownika
zimektm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zimektm » 14 lut 2010, 09:56

Diody jak się okazało są sprawne, blokada centralna działa tylna jest zapieczona, ale myślę że się to da ogarnąć WD-40. Sęk w tym że w tym całym układzie podciśnieniowym nie ma ciśnienia i blokady mogę załączyć tylko ręką stojąc pod autem w kanale. Co wytwarza podciśnienie, gdzie się to znajduje i jak działa ?

Co do luzu to mam wyrobioną Końcówkę drążka reakcyjnego (sworzeń drążek kierowniczy) i potrzebuje zamiennika. Słyszałem że podchodzą od mercedesa. Tu mam nr z oryginalnego drążka audi, Czy ktoś pomoże dobrać zamiennik ?

49451 5-5
022000040012

Awatar użytkownika
seba6891
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba6891 » 14 lut 2010, 13:11

zimektm pisze:Co wytwarza podciśnienie, gdzie się to znajduje i jak działa ?
moze stara zasada "od silownika, po przewodach do celu"

fredi99vv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fredi99vv » 15 lut 2010, 06:53

Seba dobrze Ci radzi,moze byc oddzielna pompka,ale nie musi.

[ Dodano: 2010-02-16, 20:02 ]
Zimektm bylem dzis w sklepie u kolegi sprawdzilismy ten twoj nr.koncowki,etka mowi czesc nie produkowana(chyba to juz wiedziales) jesli mial bym ja w reku to najprawdopodobniej cos bysmy dobrali.Wiec wykop ja z auta,bierz w reke i idz do sklepu,moze cos znajdziecie.

sojacz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sojacz » 18 lut 2010, 20:37

cisnienie wytwarza silnik tj kolektor dolotowy poczym wysyla ja do aukumlatora cisnienia taka zielona kula i potem juz twoj wlacznik w aucie otwiera zawór lub go zamyka i blokuje lub odblokowuje tak jest przynajmniej w audi b3

poszukaj pod tylna kanapa czy tam nie masz sterownika wraz z zaworami
kula zielona moze byc zarówno pod maska jak i w bagazniku pod tapicerka

Awatar użytkownika
zimektm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zimektm » 18 lut 2010, 21:42

fredi99vv pisze:Seba dobrze Ci radzi,moze byc oddzielna pompka,ale nie musi.

[ Dodano: 2010-02-16, 20:02 ]
Zimektm bylem dzis w sklepie u kolegi sprawdzilismy ten twoj nr.koncowki,etka mowi czesc nie produkowana(chyba to juz wiedziales) jesli mial bym ja w reku to najprawdopodobniej cos bysmy dobrali.Wiec wykop ja z auta,bierz w reke i idz do sklepu,moze cos znajdziecie.

Właśnie to samo mi powiedzieli w nie jednym motoryzacyjnym lecz słyszałem że jest jakiś zamiennik od jakiegoś mercedesa i właśnie jestem w fazie poszukiwań :->

Co do ciśnienia to już mniej więcej zapoznałem się z zasadą działania, podciśnienie wezmę od serva, lecz najpierw muszę sprawdzić całą instalację, a ową zieloną puszkę mam w bagażniku koło elektrycznej anteny. tnx za pomoc :lol:

sojacz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sojacz » 18 lut 2010, 22:51

dobrze myslisz bo nieweim czy czasami własnie gdzies przy wejsciu do serwa nie ma wezyka do tego kompensatora ciśnienia i sprawdz te zaworki bo u mnie juz raz sie odpieły i tez szukałem bez sensu po czym okazało sie ze pod fotelem rozpieł sie weżyk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl