Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.6 ] Skrzynia 4 biegowa, spalanie itp

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ozimek84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ozimek84 » 31 maja 2010, 22:03

ja tez mam audi z silnikiem 1.6 i skrzynia 4 Jezdze nim juz 2 lata i spalanie to tak raczej koło 10 l mi wychodzi Jechalem 195km/h i w oczach skazówka od paliwa spadała w dół ale tak to dobrze sie jezdzi

Awatar użytkownika
kochan1984
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kochan1984 » 13 cze 2010, 08:56

w centum audi masz wszystkie informacje odnośnie wszystkich modeli

aqq_rzb

Post autor: aqq_rzb » 18 cze 2010, 15:04

Też posiadam Audi 80 1.6 PP i mozna nim spokojnie poleciec 190km/h..... ale tak jak ktos napisał wskazówka sie kładzie w oczach.. ;] ... ostatnio mnie nurtuje pytanie... czy daje sie wsadzic tam skrzynie 5 biegową ?? jak tak to jaka to skrzynia i jakie przeróbki jeszcze byly robione...

dariuszr
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dariuszr » 08 cze 2013, 18:49

Małe pytanko do posiadaczy Audi 80 z 4 biegową skrzynią biegów. Weźmy np. taką jazdę na drodze ekspresowej (120 km/h) albo na autostradzie (140 km/h). Przy 120 km/h jest to jazda na wysokich obrotach, więc jest małe pytanie, jak długo to autko wytrzyma na takiej ekspresówce czy autostradzie? Np. taka autostrada która ma ze 200 km długości. Można przez cały czas jechać 140 km na czwartym biegu czy w tym przypadku jest ryzyko zajechania silnika? Dodam tylko że chłodzenie mam dobre. Dodam jeszcze że w tym przypadku jest okropny smród przy otwartej szybie w przednich drzwiach, nie wiadomo skąd, co objawia się dopiero przy wysokich obrotach.

Dziwne że na ogół mamy 5-biegową skrzynię biegów a w związku z tym mniejsze obroty. Ale czy auto z 4-biegową skrzynią jest przystosowane do takiej jazdy? A wiadomo że na autostradzie 140 km/h a 90 km/h to spora różnica. Macie jakieś doświadczenia z jazdą na autostradach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl