[80 B3 1.6 ] Skrzynia 4 biegowa, spalanie itp
[80 B3 1.6 ] Skrzynia 4 biegowa, spalanie itp
Witam serdecznie wszystkich uzykowników forum jak i samochodu Audi
Mam małe pytanko gdyż parę dni temu zakupiłem sobie taki samochodzik
Posiadam 4-biegową skrzynię biegów.
Jak ona się sprawuje ?? I jak jest ze spalaniem, ponieważ słyszałem wiele sprzecznych teorii. Co możecie mi doradzić w zwiazku z uzytkowaniem tej skrzyni biegów ?? Dotychczas miałem doczynienia tylko ze skrzynia 5 biegowa Poloneza Caro
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Gieru.
PS
Przepraszam administratorów i moderatorów za ewentualne błędy w oznaczeniach postów i użytkowaniu forum. Mam nadzieję, iż z czasem wsiąknę w wasze, a teraz już nasze forum Pochwale się autkiem:
Link do otomoto
Co sądzicie ?? Wg mnie faktycznie stan jest idealny.
Za jakiś czas wstawie fotki itp.
Mam małe pytanko gdyż parę dni temu zakupiłem sobie taki samochodzik
Posiadam 4-biegową skrzynię biegów.
Jak ona się sprawuje ?? I jak jest ze spalaniem, ponieważ słyszałem wiele sprzecznych teorii. Co możecie mi doradzić w zwiazku z uzytkowaniem tej skrzyni biegów ?? Dotychczas miałem doczynienia tylko ze skrzynia 5 biegowa Poloneza Caro
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Gieru.
PS
Przepraszam administratorów i moderatorów za ewentualne błędy w oznaczeniach postów i użytkowaniu forum. Mam nadzieję, iż z czasem wsiąknę w wasze, a teraz już nasze forum Pochwale się autkiem:
Link do otomoto
Co sądzicie ?? Wg mnie faktycznie stan jest idealny.
Za jakiś czas wstawie fotki itp.
- Fighter001
- Forum Audi 80
Skrzynia 4 w miescie sie sprawdza bo lepiej zbiera wg mnie ale na trasie wysokie obroty czwartego biegu mecza i wtedy 5 by sie przydala. Co do spalania sie nie wypowiem bo 4 mialem w dieslu teraz mam ten sam silnik w skrzyni 5 i pali ok 0,5L mniej. No i v max masz mniejsza ale w poj. 1.6 chodzi raczej o ekonomie niz sciganie sie po drodze hehe
- marcin1323
- Forum Audi 80
a ja mam silnik 1,8 i skrzynia 4biegowa. Dopiero dziś nabyłem samochodzik (jak "uzbieram" 25 postów wstawię galerię z tego "kurnika" - w planach bliskich jest remont) i stąd mam pytanie. W jaki sposób połapac się jaki rodzaj silnika posiadam? Patrzyłem na te forumowe "ściągawki" ale za cholere nie mam zielonego pojecia jak to rozszyfrować. Patrzyłęm nawet na moc ale tu sa opisy w KM, a w dowodzie sa inne jednostki Kw
Po to wymyślili wujka <google>marcin1323 pisze:Patrzyłęm nawet na moc ale tu sa opisy w KM, a w dowodzie sa inne jednostki Kw
http://kalkulator.jednostek.pl/mocy
<ok>
Że nie wspomne o centrum audi:
1. http://www.centrum.audi80.pl/content/view/143/55/
2. http://www.centrum.audi80.pl/content/view/138/55/
3. http://www.centrum.audi80.pl/content/view/145/55/
Pomogłem? oby <ok>
- marcin1323
- Forum Audi 80
dzięki za odpowiedź, ale ona mi nie rozjaśniła wiele
z tymi jednostkami faktycznie dałem ciała - przepraszam.
porównując te dane zawęziłem opcje rodzaju mojego silnika do dwóch :
JV/ME czy PM/JM
i tutaj jest pewnie proste rozwiazanie - niestety potrzeba do tego doświadczenia w czterech kólkach (nie tylko audi :mrgreen: ), a ja moją B3 kupiłem kilka godzin temu
p.s.
zobaczyłem już że mogę wstawiać moje samochody, stąd jutro napewno galeria <czapa>
z tymi jednostkami faktycznie dałem ciała - przepraszam.
porównując te dane zawęziłem opcje rodzaju mojego silnika do dwóch :
JV/ME czy PM/JM
i tutaj jest pewnie proste rozwiazanie - niestety potrzeba do tego doświadczenia w czterech kólkach (nie tylko audi :mrgreen: ), a ja moją B3 kupiłem kilka godzin temu
p.s.
zobaczyłem już że mogę wstawiać moje samochody, stąd jutro napewno galeria <czapa>
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
W bagazniku masz wlepe z oznaczeniem silnika skrzyni i jeszcze chyba numerami nadzwozia. No i miedzy 3 a 4 cylindrem masz wybite oznaczenie silnika w tym wlasnie miejscu gdzie kolega wczesniej napisal. W dowodzie rozne glupoty sa powypisywane na ogol blad urzednika. Ja mam rok produkcji 1995 a ze skladak to juz nigdzie tego nie zaznaczyli hehe
- piotrek 250279
- Forum Audi 80