Witam
Jak w tytule, mam automat CFY wiem że występuje ich kilka jak nie kilkanaście innych modeli. Moje pytanie brzmi : czy można zastąpić tę skrzynię jakąś inną o innym symbolu, czy duże są różnice i czy w ogóle to mi się opłaca, bo moja się kończy a straszą mnie kosztami remontu że ohoho. Jak i gdzie w ogóle dowiedzieć się czy można jakiś inny automat sygnowany do 80-tek zastosować.
Pozdrawiam
[80B4 2.6 V6 ABC] Skrzynia automat CFY (czy mozna inny typ?)
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Generalnie mam ten sam problem. Nie za bardzo wiem jaką mam skrzynie , wiem ze jest automat 4-ro biegowy, aktualnie działają tylko 3 na czwórkę nie chce mi przezucic. Czy poradziłby ktoś co mozna z tym fantem zrobić??? A poza tym panowie da sie zmienic skrzynie na manualną i jaki byłby tego kosz i co by trza wtedu było zrobić??
Jestem świeżo po wymianie skrzyni. Problem u mnie był w mechanizmie różnicowym, wyrobił się i strasznie tarło przy większych prędkościach i przy puszczaniu gazu. Nowa skrzynia to koszt 500+ zł. Przy zakupie patrzyłem na to aby była z takiego samego modelu czyli B3 1.8s 91r. Czy takie samo oznaczenia ma jak ta stara to nie wiem.