Witam, rozsypała mi się skrzynia do audi 80 1.9 TDI 1994 rok. Moj numer skrzyni to BAA1535.
Planuje zakupic skrzynię, bo tamta nie nadaje się do regeneracji.
I teraz pytanie, znalazłem kilka skrzyń do mojego audi z BAA jednak wszystkie skrzynie mają w nazwie inny układ liczb. Czy ma to wielkie znaczenie ? Czy mogę zakupić taką skrzynię z mniejszą obawą, że coś pójdzie nie tak ?
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-01-29, 17:31 ]
na przyszłość pamiętaj zastosować tag w temcie :!:
[B4 1.9 1Z] Skrzynia biegów BAA
[B4 1.9 1Z] Skrzynia biegów BAA
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, 17:31 przez pawel_zbl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Skrzynia biegów BAA audi 80 b4 1.9 TDI
Możesz, ale lepiej poszukaj młodszej z passata b5, Audi A4 o oznaczeniu EENpawel_zbl pisze:Czy mogę zakupić taką skrzynię z mniejszą obawą, że coś pójdzie nie tak ?
Masz tu troche lektury : Skrzynia EEN
Siemka, mam FEC na sprzedaż, ale trzeba kombinować z flanszami. Sam wsadziłem skrzynie z A4 115KM po lifcie, oznaczenia nie pamiętam, ale obyło się bez przeróbek. Najlepiej szukać EEN, ale nie daje dużej różnicy, ta ze 115-konnej A4 na 5b daje 20km/h więcej w zetorku po chipie na ok 130KM to niezła frajda.
Dawidof pisze:Siemka, mam FEC na sprzedaż, ale trzeba kombinować z flanszami. Sam wsadziłem skrzynie z A4 115KM po lifcie, oznaczenia nie pamiętam, ale obyło się bez przeróbek. Najlepiej szukać EEN, ale nie daje dużej różnicy, ta ze 115-konnej A4 na 5b daje 20km/h więcej w zetorku po chipie na ok 130KM to niezła frajda.
W 115 konnej wersji była montowana skrzynia duk i een kolego. Duk jest niewiele dłuższa od baa. Natomiast een to wszyscy już wiedzą.