Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2,6 ABC quattro] Skrzynia biegów

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2,6 ABC quattro] Skrzynia biegów

Post autor: cobra » 01 kwie 2009, 22:28

Wczoraj stała się dziwna rzecz, nagle po wrzuceniu wstecznego biegu i puszczeniu sprzęgła zdało się słyszeć głośne jarmolenie w skrzyni. Podobna rzecz ma się na każdym biegu. Przy bardzo delikatnym puszczaniu sprzęgła samochód się porusza i jest cisza. Gdy tylko puszczam sprzęgło z normalną "prędkością" słychać ten hałas - taki hałas występuje np przy niepełnym wrzuceniu biegu, lub zmianie biegów przy niewyciśniętm sprzęgle (wiecie jak to czasami L-ki na ulicach). Co dziwne, nigdy wcześniej nie uskarżałem się na żadne problemy ze skrzynią, a ta dziwna rzecz stała się po prostu nagle.

Szykować się na wymianę skrzynki? Czy jest coś jeszcze do odratowania? :-|
nie wiem czy to istotne, ale biegi wchodzą bez problemu, na biegu jałowym też jest wszystko w porządku

Awatar użytkownika
quattromtm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: quattromtm » 01 kwie 2009, 23:16

ja podobnie miałem ale wina była przegubu wewnetrznego. oberwało frezy na półosce i w przegubie, biegi wchodziły ale juz nie ruszyłem (zgrzytało jak diabli) . sprawdz najpierw to , mi tez sie nagle tak stało. A jesli była by to skrzynia to jeśli bym ją wyjął to bym ją rozebrał i zobaczył co tam siedzi, może da sie naprawic po tanich kosztach a jesli nie to trzeba kupic nową! <ok>

<quattro>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl