[80 B4 1.9tdi] skrzynia Typ CPC
[80 B4 1.9tdi] skrzynia Typ CPC
Witam
Mam skrzynię biegów z oznaczeniem CPC.
Czy te skrzynie były tylko w 1.9tdi czy szły również do jednostęk benzynowych?
Czy da się włożyć inną skrzynię z innym oznaczeniem?
Pozdrawiam
Mam skrzynię biegów z oznaczeniem CPC.
Czy te skrzynie były tylko w 1.9tdi czy szły również do jednostęk benzynowych?
Czy da się włożyć inną skrzynię z innym oznaczeniem?
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Musisz założyć skrzynię od diesla, te od silników benzynowych mają inne przełożenia.
W znanych mi książkach jest tylko rozpiska skrzyń silników benzynowych. Tutaj http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/ masz taką ale traktuj ją jako czarną listę skrzyń których nie należy kupować.
W znanych mi książkach jest tylko rozpiska skrzyń silników benzynowych. Tutaj http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/ masz taką ale traktuj ją jako czarną listę skrzyń których nie należy kupować.
-
- Forum Audi 80
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Kolego chłopaki zakładają skrzynie od A4 bez problemów :lol: Sam zakładałem ale od Paska 97r. właśnie DHL pasiła bez problemów tylko jeden chwyt trzeba przerobić a dokładnie podłożyć dodatkowe dwie podkładki ;-)Według ETKI sprawdzając po VIN powinienem mieć CPC a miałem CVC Od nowszych modeli nie wiem dokładne jaki rok ale coś ~2000 trzeba przekładać mechanizm który daje sygnał na czujnik do licznika bo tamte mają z ABS-u
dokładnie 8-)Tommek261 pisze:To mam rozumieć kolego mark009 że masz skrzynie DHL
nic się nie zmieniłoNie występują różnice w przełożeniach ani w prędkości max?
nie jestem dokładnie pewien od którego roku były czujniki prędkości w ABSI czy w skrzyniach z przed 2000r tez trzeba przekładać ten mechanizm?
Jak pisałem ja założyłem skrzynię z 97r. i tylko pod jedną łapę trzeba podłożyć podkładki dodatkowe,ale to drobnostka.Reszta pasowała bez przerabiania :mrgreen:A flansze mocujące przeguby zostają te same?