[B3 1.8S] Skrzynia z automatycznej na manualną
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8S] Skrzynia z automatycznej na manualną
Witam chciałbym zmienić skrzynię biegów na manualną. Czy od B4 będzie pasowała czy trzeba coś przerobić? I co się zmieni po przeróbce.
Mówię na swoim przykładzie: same graty( do TDI do mojego gruchota) to koszt około 1000zł. plus robocizna, Lista zakupów jakie musisz wykonać:
wersja krótka- kupić rozbitka na części i masz każdą śrubkę
wersja długa:
rozrusznik, pedały, koło zamachowe, komplet sprzęgła, półosie, przewód wysprzęglika, lewarek biegów kompletny, nie wiem jak z przegubami. Borykam się z podobnym problemem bo mój automat co prawda żyje i ma sie bardzo dobrze ale za to mechanizm róznicowy....
U ciebie rna gratów może być nieco niższa z racji tego, że pierwsza lepsza skrzynia z alledrogo do TDI kosztuje 500zł, a do 1,8 lub 2,0 w granicach 200-300.
wersja krótka- kupić rozbitka na części i masz każdą śrubkę
wersja długa:
rozrusznik, pedały, koło zamachowe, komplet sprzęgła, półosie, przewód wysprzęglika, lewarek biegów kompletny, nie wiem jak z przegubami. Borykam się z podobnym problemem bo mój automat co prawda żyje i ma sie bardzo dobrze ale za to mechanizm róznicowy....
U ciebie rna gratów może być nieco niższa z racji tego, że pierwsza lepsza skrzynia z alledrogo do TDI kosztuje 500zł, a do 1,8 lub 2,0 w granicach 200-300.