[1.8KAT B3 89r] Symbol skrzyni biegów
-
- Forum Audi 80
[1.8KAT B3 89r] Symbol skrzyni biegów
Witam, chciał bym się dowiedzieć jaki symbol znajduje się na skrzyni biegów w tym samochodzie, b3 1.8 KAT 89r benzyna. I gdzie owy symbol znajdę ewentualnie.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
kolego to nie wiele mówi bo dalej nie wiem jaki masz silnik a 1,8 było 4 rodzaje od gaźnika po wielowtrysk3mamskreta pisze: b3 1.8 KAT 89r benzyna
A i same skrzynie były różne znaczy różne przełożenia miały. Więc musisz niestety zajrzeć sobie sam.
nie wiem jak w b3 ale w b4 jest na górze skrzyni nad sprzęgłem jakby może i b3 miało tak samo3mamskreta pisze:I gdzie owy symbol znajdę ewentualnie.
Na połączeniu silnika ze skrzynią , od góry - czyli od strony pokrywy silnika, znajdziesz na skrzyni płaski odcinek kołnierza skrzyni w kształcie prostokąta i na nim jest to napisane.
Najpierw musisz to oczyścić drobnym papierem ściernym ( drobnym, żeby szukanego numeru nie zedrzeć ) i przy pomocy kawałka szkła powiększającego wszystko widać.
[ Dodano: 2016-08-30, 21:03 ]
.... ups, za długo się grzebalem i zostałem uprzedzony-przepraszam niniejszem.
Najpierw musisz to oczyścić drobnym papierem ściernym ( drobnym, żeby szukanego numeru nie zedrzeć ) i przy pomocy kawałka szkła powiększającego wszystko widać.
[ Dodano: 2016-08-30, 21:03 ]
.... ups, za długo się grzebalem i zostałem uprzedzony-przepraszam niniejszem.