[b4 1.9 TDI Z1] Wibracje przy cofaniu i ruszaniu .
[b4 1.9 TDI Z1] Wibracje przy cofaniu i ruszaniu .
Zauważyłem ostatnio że przy cofaniu gdy wolno puszczam sprzęgło to w pewnej chwili (zanim samochód rusz) zaczyna cały drżeć i trfa to dopóki całkowicie nie puszcze sprzęgła.Mam to przy ruszaniu z 1 i przy cofaniu.Zna ktoś problem ?
Właśnie szwagier mi zwrócił uwagę że przy ruszaniu przednie koła bardzo drżą.
Właśnie szwagier mi zwrócił uwagę że przy ruszaniu przednie koła bardzo drżą.
-
- Forum Audi 80
Odsieze.. Mam dokladnie taki sam problemo... Identiko.. Zna ktos przyczyny???
A i jeszcze takie pytanko. Podczs jazdy na biegu (jakimkolwiek) np. jak dojezdzam do skrzyzowania puszczam gaz to slychac takie glosne tszy tszy tszy tszy. Jak mam noge na gazie albo jade na luzie lub wcisne sprzegło to cisza tylkko jak jade na biegu bez gazu to slychac. Moze to lozysko oporowe?? Czy sie myle?? Biore to na chlopski rozum bo mechanikiem nie jestem.
PS: Biegi wchodza normalnie, plynnie.
A i jeszcze takie pytanko. Podczs jazdy na biegu (jakimkolwiek) np. jak dojezdzam do skrzyzowania puszczam gaz to slychac takie glosne tszy tszy tszy tszy. Jak mam noge na gazie albo jade na luzie lub wcisne sprzegło to cisza tylkko jak jade na biegu bez gazu to slychac. Moze to lozysko oporowe?? Czy sie myle?? Biore to na chlopski rozum bo mechanikiem nie jestem.
PS: Biegi wchodza normalnie, plynnie.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 21:01 przez SzczypekRacek, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
jeździłem tak 4 lata i miałem tak raczej na zimnym
jeśli nie rozbierzesz sprzęgła to nie zobaczysz
możesz jeszcze dla pewności posprawdzać poduchy pod skrzynią
kolejna sprawa że może mieć luz mechanizm różnicowy po tylu latach i też będzie tak się działo przy puszczeniu lub dodaniu gazu
także ja bym jeździł i się nie przejmował
jeśli nie rozbierzesz sprzęgła to nie zobaczysz
możesz jeszcze dla pewności posprawdzać poduchy pod skrzynią
kolejna sprawa że może mieć luz mechanizm różnicowy po tylu latach i też będzie tak się działo przy puszczeniu lub dodaniu gazu
także ja bym jeździł i się nie przejmował
-
- Forum Audi 80
Cgodzi mi dokladnie odpowiedz na to pytanie: "A i jeszcze takie pytanko. Podczs jazdy na biegu (jakimkolwiek) np. jak dojezdzam do skrzyzowania puszczam gaz to slychac takie glosne tszy tszy tszy tszy. Jak mam noge na gazie albo jade na luzie lub wcisne sprzegło to cisza tylkko jak jade na biegu bez gazu to slychac. Moze to lozysko oporowe?? Czy sie myle?? Biore to na chlopski rozum bo mechanikiem nie jestem.ziemor pisze:Już pisałem - do mechanika i sprzęgło do naprawy - może łożysko się skończyło
PS: Biegi wchodza normalnie, plynnie."