[b4802.3NG] wyciek ze skrzyni.
[b4802.3NG] wyciek ze skrzyni.
witam. ostatnio przy wymianie klockow zauwazylem ze skrzynia biegow jest cala mokra, od tylu, wyciek idzie od tego punktu co jest podpiety drazek od zmiany biegow i taki tloczek wchodzi w srodek skrzyni, powiedziecie mi co tam mozna zmienic i o jaka czesc pytac,oraz gdzie jest miernik oleju,korek i jaki olej wlac?? tyle pytan bo jednym poscie aby nie smiecic forum .POZDRAWIAM.
z tego co ci cieknie to jest uszczelniacz wybieraka ciezka sprawa z wymiana bo ciezki dostep ja osobiscie wymienialem juz 2 razy ale troche cierpliwosci i zrobisz sam olej MOBIL lub CASTROL 75 W 90
do zakupu odpowiedniego oringu podajesz dokladne dane auta swojego lub jak masz chec to napisz na gg to ci z etki podam wymiar oringu do twojego auta
do zakupu odpowiedniego oringu podajesz dokladne dane auta swojego lub jak masz chec to napisz na gg to ci z etki podam wymiar oringu do twojego auta
nie wiem jak u ciebie ale u mnie odkrecenie prawej poduchy jest masakrycznie jeszcze bardziej gorsze jak wydlubanie uszczelniacza dlatego nie robilem tak
do wydlubania przygotuj sobie wczesniej wkretaki cienkie a dlugie najlepiej ze bys mogl koniec troche przegąć bedzie ci wygodniej prawdopodobnie bedziesz musial uszczelniacz caly rozwalic ze by wyjac bo one okropnie mocno siedza
podejrzewam ze z wyciekiem mozna by bylo dlugo jezdzic bo wyciek jest znikomy ze skrzyni ale uszczelniacz jest w takim miejscu ze u mnie zawsze sciekalo i kapalo na katalizator i powodowal sprecyficzny smrod w srodku auta jak stalem na swiatlach nie do zniesienia
do wydlubania przygotuj sobie wczesniej wkretaki cienkie a dlugie najlepiej ze bys mogl koniec troche przegąć bedzie ci wygodniej prawdopodobnie bedziesz musial uszczelniacz caly rozwalic ze by wyjac bo one okropnie mocno siedza
podejrzewam ze z wyciekiem mozna by bylo dlugo jezdzic bo wyciek jest znikomy ze skrzyni ale uszczelniacz jest w takim miejscu ze u mnie zawsze sciekalo i kapalo na katalizator i powodowal sprecyficzny smrod w srodku auta jak stalem na swiatlach nie do zniesienia
wymień simering wybieraka skrzyni biegów. też wymieniałem go u siebie. Ori simering w ASO kosztował kilkanaście zł, a robocizna u mechanika ok. 50 zł. wymiana zajęła mechaniorowi ze 40 minut bo katalizator musiał ściągać. po wymianie simeringu wybieraka oczywiście dolałem oleju do skrzyni.lobuz89 pisze:wyciek idzie od tego punktu co jest podpiety drazek od zmiany biegow i taki tloczek wchodzi w srodek skrzyni, powiedziecie mi co tam mozna zmienic i o jaka czesc pytac
jeśli chcesz wymieniać go sam, to poszukaj na forum, bo jest opisane jak to zrobić.
u mnie mechanior nic takiego nie robił. zdemontował tylko katalizator.lobuz89 pisze:a czy jesli bym odkrecil dwie tylne lapy co trzymaja skrzynie to powinna troche opasc w dol wiec mysle ze tam bedzie wtedy lepsze dojscie....
olej 75w-90 i tylko ten !ysiul pisze:olej idzie pełen syntetyk 70W90
Dodano:
poczytaj ten wątek: https://audi80.pl/b4-20-wymiana-wybi ... t10934.htm