witam
problem z jakim sie borykam to wycieki ze skrzyni biegów a wiec tak: jakiś czas temu myślałem ze to simering, który znajduje się z przodu skrzyni ten na wałku podawczym wymieniłem ale to nic nie dało. wyciek był dalej skrzynia mokra na zewnątrz ale simeringi koło przegubów suche. do tej pory myślałem ze dalej cieknie tym wałkiem ale gdyby tak sie działo to na pewno sprzęgło by sie ślizgało albo cos z nim sie działo. troche oleju ubyło wycieki zniknęły(poziom oleju zmalał) wiec odpuściłem na jakiś czas aż do wczoraj. pojechałem sobie trochę szybciej i podczas hamowania poczułem olej skrzyni biegów chowając samochód do garażu zajrzałem pod maskę i zobaczyłem duze ilosci oleju w okolicach(chyba) czujnika biegu wstecznego czy to możliwe spotkał sie ktoś z was by był tam wyciek oliwy ze skrzyni? skrzynia chodzi ok do tej pory nie butowałem tak ostro wczoraj miałem potrzebę pojechałem kilka kilometrów trochę szybciej i od razu poczułem smród oliwy z przekładni. jakies sugestie wydaje mi sie ze skrzynia nie jest zużyta choć zdarza mi sie hamować biegami jadąc trochę agresywnie. co sprawdzić i co tam jest pod tym czujnikiem? jakieś uszczelki ?
pozdrawiam