Witam.
Zacznę tym iż od jakiegoś czasu zapadł mi się pedał sprzęgła na mniej więcej 1/2 wysokości.Po przeczytaniu licznych postów doszedłem do wniosku że jest zapowietrzony układ hydrauliczny sprzęgła z powodu jakiejś nieszczelności.
No więc postanowiłem poszukać tej nieszczelności ale nic nie znalazłem więc zabrałem się z bratem do odpowietrzania.
No i tu problem bo za żadne skarby nie udaje się napompować pedałem układu :-/pedał wpadł w podłogę i nic si,ę nie daje zrobić.Po wykręceniu odpowietrznika plyn ściekł i już nie leciał wogóle a z zbiorniczka go nie ubyło :shock:
pomyślałem że może przewód doprowadzający go ze zbiornika jest zapchany bądź uszkodzony i ściągnąłem go i jakie bylo moje zdziwienie kiedy zobaczyłem że króciec przy zbiorniczku jest fabrycznie zaślepiony :shock: , szybko poleciałem do starego coupe NG i zerknąłem jak tam jest i okazuje się że ma być przelot czyli wylot płynu przez ten króciec a u mnie fabrycznie go nie było. Więc go sobie zrobiłem przecinając króciec, ale pompowanie dalej nic nie daje tzn jak podniosę pedał i poczekam z minutę i próbuje wcisnąć to czuć opór ale dalej chowa się w podłogę i nie wraca
Co może być przyczyną i dlaczego ten króciec był zaślepiony? Jakieś sugestie?