jak to w końcu jest z tymi fotoradarami
- hudy
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jak to w końcu jest z tymi fotoradarami
panowie na pewno wielu z was kiedyś zostało nagranych przez policjantów w mniej lub bardziej widocznych radiowozach.ja tydzień temu również zostałem nagrany i straciłem wszelką wiarę w jakąkolwiek sprawiedliwość na tym świecie.wyobraźcie sobie że jechałem w Bytomiu na obwodnicy (to chyba obwodnica).widziałem jak policja włącza się do ruchu z prawej strony wiec trochę zwolniłem.po chwili pojawił się znak ograniczenia prędkości 60 wiec zwolniłem do ok 65-68 i jechałem lewa strona by wyprzedzić dwa tiry.po chwili koguty,zatrzymanie i wyobraźcie sobie że policjant mi mówi że jechałem 90km/h.patrze na nagranie a tu faktycznie 90km/h.mandat przyjąłem bo nie opłaca mi się za 150zł jeździć po sadach a i tak bym sprawy nie wygrał.mówię im że widziałem że włączają się do ruchu więc chyba nie był bym takim debilem by jechać 90 na 60 a tym bardziej i na zegarach i na gps-e miałem 65km/h. jak to jest w końcu z tymi wideo rejestratorami.jak udowodnić oszustwo bo inaczej nie mogę tego nazwać.jak by co to uważajcie w tym rejonie na oznakowaną Alfe romeo i jak ja zauważycie to jedźcie dużo mniej niż jest dopuszczalne...
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Nic nie zrobisz.Nowy sprzęt ,świeże homologacje.hudy pisze:jak udowodnić oszustwo bo inaczej nie mogę tego nazwać.jak by co to uważajcie w tym rejonie na oznakowaną Alfe romeo i jak ja zauważycie to jedźcie dużo mniej niż jest dopuszczalne...
Prawdziwym oszustwem jest postępowanie obsługi auta z wideorejestratorem (nie mylic z fotoradarem) , powinni zatrzymac kierowcę natychmiast po zarejestrowaniu przewinienia a nie jechac za gościem 30min starając się uzbierac wynik z dwójką z przodu.Potem się tłumaczą że wczesniej nie mogli zatrzymac ale to sciema.
- hudy
- Forum Audi 80

- Kontakt:
tzn ja nie zapieprzałem nie wiadomo ile tylko zgodnie z przepisami.na tej drodze jest ograniczenie do 80 i tyle jechałem.w tym momencie oni włączyli się do ruchu i jechali za mną ok 300 metrów.wtedy pojawił się znak 60 wiec zwolniłem do niecałych 70 bo chciałem te dwa tiry wyprzedzić bo nie miałem możliwości zjechać na prawy pas a pomyślałem że nie będę blokował lewego bo się o to przypieprzą.po czym zatrzymali mnie mówiąc że mierzyli mnie przez 70 metrów i miałem 90.ale skąd jak nawet wcześniej tyle nie jechałem.oszustwo i tyle a nawet człowiek nie ma możliwości obrony...
no niestety, jedynym sposobem jest omijać ich jak najszerszym łukiem. Aha jeszcze jedno mi się przypomniało żeby pomiar był wiarygodny muszą utrzymywać przez kilka sekund stałą odległość między ich samochodem a tym którego mierzą prędkość, no a wiadomo zawsze to nie jest możliwe i przekłamanie gotowe. :evil:hudy pisze:oszustwo i tyle a nawet człowiek nie ma możliwości obrony...
- hudy
- Forum Audi 80

- Kontakt:
no widzisz a policjant powiedział że tak szybko jechałem że musieli mnie chwile gonić no a nagrywanie mieli już załączone...niestety jak by koszty odmówienia mandatu nie były aż tak wysokie to by wszytko inaczej wyglądało...ysiul pisze:żeby pomiar był wiarygodny muszą utrzymywać przez kilka sekund stałą odległość między ich samochodem a tym którego mierzą prędkość
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80

- Kontakt:
no niestety kontrolują tylko nie za dobrze.w życiu bym nie uwierzył jak by ktoś mi powiedział że taki wideorejestrator może kłamać dopóki sam na własnej skórze się o tym nie przekonałem.na liczniku 65 na gps-e 67 a na ich sprzęcie 90 <ok> ale cóż 150zł zapłaciłem bo koszty sadowe + dojazd + jakiś ekspert by kosztował dużo dużo więcej...
No niestety on jest tak przydatny jak dziura w płocie. Kiedyś kupiłem lakier bezbarwny w sklepie i kazało się że zapłaciłem za 500ml(tak było na paragonie) a w rzeczywistości na opakowaniu pisało 300ml. i Dzwonie do owego rzecznika a ten mi mówi: "To niech Pan pójdzie i powie w sklepie że to coś nie tak jest" kiedy już mu powiedziałem że to zrobiłem na to on "proszę napisać pismo o zwrot nadpłaconych pieniążków". No to sory bardzo po co on jest żeby takie dobre rady dawać :?: Tyle to bym sobie w necie znalazł.grze pisze:Tu by się przydał jakiś rzecznik praw konsumentów