Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Moderacja działu ogłoszeń

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Moderacja działu ogłoszeń

Post autor: OGr » 18 lip 2009, 22:02

Panowie od jakiegoś czasu zauważyłem że moderatorom działu Ogłoszeń lekko odpierdziela.

Dodałem dzisiaj posta:

Temat:
"Sprzedam komputer - idealny na serwer lub do biura"
Opis:

Licytacja BCM. Wart jest coś ponad 100 zł i w taką cenę się wstrzelam.

http://www.allegro.pl/item684740895_abi ... n_bcm.html
a dostałem informację że:

Ogłoszenie nie zawiera niezbędnych informacji. W dodatku brak tagów.
Jakie tagi? To nie są drzwi od Audi 90 żeby walić tagi [A90].

Tak czy inaczej do czego zmierzam? Jak wrzucam na AKP to nie ma problemu, jak wrzucam na A6klub to nie ma problemu, inne fora przyjmują, a A80 każde moje ogłoszenie usuwa. Pewnie nie tylko moje. Takie postępowanie nie pomaga tylko zniechęca. Może lepiej najpierw skontaktować się z takim userem albo samemu ruszyć 4 litery i poprawić? Moderatorzy dla userów czy userzy dla moderatorów ?

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 18 lip 2009, 23:17

Były batalie nad ogłoszeniami, jak zastosujesz regulamin to ci nie usuną.
Z resztą minimum jest tam napisane, cena, opis, kontakt i fotka, link do allegro nie jest akceptowany.

:arrow: z tego miejsca zgłaszam że w dziale giełda-> zawieszenia można usuwać założone przez siebie tematy. Czyli np. usuwać i zakładać na nowo codziennie.
Obrazek

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 18 lip 2009, 23:20

Tak tylko ten komputer puszczam od 50-ciu zł i pójdzie za ile wylicytują - to jak mam określić cenę. Dodatkowo po co przyklepywać cały opis powtórnie.

Powiedz mi jeszcze - ile osób czyta regulamin ?

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 18 lip 2009, 23:46

OGr pisze:Panowie od jakiegoś czasu zauważyłem że moderatorom działu Ogłoszeń lekko odpierdziela.
Eee tam :-)
Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale chyba trochu przesadzasz, Robert ;-) Nie ja go usunąłem, ale opierając się na Twoich cytatach, postaram się wytłumaczyć Ci dlaczego prawdopodobnie zostało skasowane.
OGr pisze:Temat:
Cytat:
"Sprzedam komputer - idealny na serwer lub do biura"
Cytat z regulaminu działu ogłoszeń:
Przed treścią ogłoszenia po prostu dodaj następujący tag:
[Kupię]
[Sprzedam]
[Zamienie]
[Oddam]
OGr pisze:Cytat:
Licytacja BCM. Wart jest coś ponad 100 zł i w taką cenę się wstrzelam.

http://www.allegro.pl/ite...ce_lan_bcm.html
Tu znowu podeprę się regulaminem:
Ogłoszenie na łamach forum klubu Audi 80 musi zawierać:

1. realne zdjęcie przedmiotu - miniaturka linkowana z serwisów typu www.fotosik.pl lub zdjęcie dodane jako załącznik do posta.
2. krótki opis przedmiotu; np. jego stan, wiek itp. - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt, np. e-mail i/lub nr GG i/lub telefon do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" .
4. cena za jaką jesteś w stanie sprzedać owy przedmiot - opublikowana na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".

Odnośnik do aukcji z danym przedmiotem, czy też innej strony internetowej nie jest odpowiednikiem w/w, wymaganych kryteriów. Może być użyty jako uzupełnienie oferty.
OGr pisze:do czego zmierzam? Jak wrzucam na AKP to nie ma problemu, jak wrzucam na A6klub to nie ma problemu, inne fora przyjmują, a A80 każde moje ogłoszenie usuwa. Pewnie nie tylko moje.
Nie wiem jak jest na innych forach, ale u nas mamy takie "prawo" i powinno być ono przestrzegane.

Masz tu jeszcze pięciostronicową rozprawę na temat dodawania ogłoszeń :arrow: https://audi80.pl/ogloszenia-vt11426.htm

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 18 lip 2009, 23:50

Dobrze ale w ten sposób patrzeć wolę sobie dać spokój z dawaniem ogłoszeń na tym forum. Pozatym same poddziały są dziwnym pomysłem.

PS: Zbaczcie że np na AKP tagi [SPRZEDAM], [KUPIĘ] itp wybierane są z listy a nie dopisywane - to dużo lepsze rozwiązanie niż pilnowanie czy ktoś dał czy nie.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 18 lip 2009, 23:53

OGr pisze:Dobrze ale w ten sposób patrzeć wolę sobie dać spokój z dawaniem ogłoszeń na tym forum
Nie tylko Ty ;-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 18 lip 2009, 23:55

OGr pisze:Dobrze ale w ten sposób patrzeć wolę sobie dać spokój z dawaniem ogłoszeń na tym forum
No cóż, Twoja wola.
OGr pisze:Pozatym same poddziały są dziwnym pomysłem.
Raczej pomysłem poprawiającym przejrzystość. Jeżeli czegoś szukasz, to wiesz gdzie tego szukać.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 19 lip 2009, 00:03

Chciałbym, aby na naszym forum były tematy w dziale ogłoszenia typu.

Uhu ! Mam rower wigry 19 http://www.wigry123.com.pl/sprzeda,niesprzedam,html

albo:

Mam do przedania piekny obraz, kto ile da tyle może sprzedam, a może nie.
Zdjęcia nie mam, ale jest wporZoOo!

albo:

Blablalizator na 320 V stan taki sobie

albo

Audi 80 1.6 kombi cena ok 8 000 zł ( sprzedaje czy szuka ? )

Wiecie... nawet na słupie z ogłoszeniami na przystanku autobusowych w wypizdowie, ktoś kto daje ogłoszenie jest łaskaw kilka słow napisać, dlatego u nas również tego wymagamy.

Przytaczacie fora, to i ja przytoczę. na forum passata na którym bywałem, nie dość, że są restrykcje odnośnie wymagań jakie spełniać musi ogłoszenie, to jeszcze każde pojawia się dopiero po akceptacji moderatora. To duże, wielkie forum.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 19 lip 2009, 00:09

Przecież napisałem SPRZEDAM, tylko bez [], bez jajec.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 19 lip 2009, 00:11

OGr pisze:Przecież napisałem SPRZEDAM, tylko bez [], bez jajec.
Ja nie odnoszę się do Twojego ogłoszenia, bo nawet go nie widziałem. Uzasadniam tylko generalnie regulamin.

W Klubie A6 nie jest tak pilnowany, ale przecież to nie klub A6.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 19 lip 2009, 11:51

OGr, uderz się w pierś i powiedz, czy Twoje ogłoszenia są zgodne z regulaminem i zasadami zamieszczania ogłoszeń - ja widziałem niejednokrotnie Twoje "kwiatki" i sądzę, że jeśli trafiły w kosmos, to dlatego, że regulamin jest dla każdego taki sam. Jesteś Sympatykiem i zamiast świecić przykładem, traktujesz dział ogłoszeń jak toaletę i jeszcze robisz w okół tego wielkie zamieszanie.
Wiele razy zwracałem Ci uwagę, że albo brak ceny albo czego innego w ogłoszeniu. Tak trudno Ci jest dostosować się do regulaminu :?:

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 19 lip 2009, 11:57

Tak bo jak jest coś co oddam za ile pójdzie to jak mam określić cenę ? Nie twierdzę że są pełnego tego co jest w regulaminie ale po co powtarzać opis z Allegro ponownie na forum ? Mało zapchana jest baza ?

Zauważ jeszcze że sympatyczniej byłoby gdybyś najpierw wysłał do mnie info żeby poprawić ogłoszenie a nie od razu z nim do wspomnianego przez Ciebie kibla :-P

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 19 lip 2009, 12:12

OGr pisze:Tak bo jak jest coś co oddam za ile pójdzie to jak mam określić cenę ? Nie twierdzę że są pełnego tego co jest w regulaminie ale po co powtarzać opis z Allegro ponownie na forum ? Mało zapchana jest baza ?
Zapraszam do lektury tematy Sugestie i problemy z forum. Niedawno Koledzy Duo i Audi_A6 przytaczali dokładnie te same argumenty co Ty.
OGr pisze:Zauważ jeszcze że sympatyczniej byłoby gdybyś najpierw wysłał do mnie info żeby poprawić ogłoszenie a nie od razu z nim do wspomnianego przez Ciebie kibla :-P
Weź nie pisz bzdur, że Cię nie informowałem nigdy o tym, że czegoś brakowało w Twoich ogłoszeniach, bo ja akurat staram się informować, i Tobie wielokrotnie zwracałem, a Ty nie raczysz się stosować do tego, co się do Ciebie pisze...

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 19 lip 2009, 12:14

Nie informowałeś tylko usunąłeś posta z adnotacją że jest do poprawy.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 19 lip 2009, 13:44

Wiesz co Robert, tak czytam te Twoje wypowiedzi i się zastanawiam, czy to Ty je piszesz czy ktoś się pod Ciebie podszywa.
OGr pisze:Może lepiej najpierw skontaktować się z takim userem albo samemu ruszyć 4 litery i poprawić?
Jasne, że tak, sam tak robię, ale pierwsze popatrzę kto to jest. Jeżeli jest to jakiś świerzak, który jeszcze nie bardzo czai o co chodzi, to kontaktuję się z nim i daje mu wskazówki co i jak ma zrobić. Natomiast nie wyobrażam sobie upominać usera, który jest tu prawie od zawsze i w dodatku jest jedną z ikon tego forum.
Dałeś ciała to przyjmij to na klatę, a nie obwiniaj oto wszystko i wszystkich.
OGr pisze:Moderatorzy dla userów czy userzy dla moderatorów ?
Jasne że moderatorzy są po to by m.in. pomagać, ale i nie po to by przynieść, zanieść, pozamiatać.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 18:11 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”