Nowy serwer
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nowy serwer
Cześć.
Nasz stary serwer ( najtańszy kimsufi "L" ) na którym siedzimy w godzinach szczytu ma obciążenie 100%. Czasami nie wyrabia baza danych ze względu na obciążenie procesora, a mysql obciąża procesor i koło się zamyka.
W związku z tym, mając klubową kasę, zakupiłem dzisiaj serwer "2XL", który jest w promocji w cenie niewiele większej ( ok 30 zł / mc ).
Zakup o tyle ciekawy, że promocja przy wpłacie 3 mc z góry jest już dożywotnia.
Po 3 mc płacić mogę już za każdy miesiąc osobno.
Stary serwer ponieważ jest opłacony za kilka miesięcy z góry, wydzierżawię koledze, który będzie co miesiąc płacił za niego, aż do momentu wygaśnięcia.
Przesiadka będzie bezbolesna i szybka.
Zabieg ten przyśpieszy działanie forum i str gł. Serwer ten ma znacznie lepsze parametry.
Porównać sobie możecie to na www.kimsufi.pl stary serwer to L nowy to 2XL.
Miesięczny koszt utrzymania to 130 zł.
na tej maszynie ( 2 rdzenie i 2 GB RAM ) powinniśmy sprawnie hulać bez wielkiego loadu mimo kloca jakim jest phpbb by przemo.
Zabieg ten nie wymaga dodatkowego/specjalnego wsparcia finansowego ze strony userów, ponad tradycyjne typu kto kiedy ile może.
Pozdrawiam
Nasz stary serwer ( najtańszy kimsufi "L" ) na którym siedzimy w godzinach szczytu ma obciążenie 100%. Czasami nie wyrabia baza danych ze względu na obciążenie procesora, a mysql obciąża procesor i koło się zamyka.
W związku z tym, mając klubową kasę, zakupiłem dzisiaj serwer "2XL", który jest w promocji w cenie niewiele większej ( ok 30 zł / mc ).
Zakup o tyle ciekawy, że promocja przy wpłacie 3 mc z góry jest już dożywotnia.
Po 3 mc płacić mogę już za każdy miesiąc osobno.
Stary serwer ponieważ jest opłacony za kilka miesięcy z góry, wydzierżawię koledze, który będzie co miesiąc płacił za niego, aż do momentu wygaśnięcia.
Przesiadka będzie bezbolesna i szybka.
Zabieg ten przyśpieszy działanie forum i str gł. Serwer ten ma znacznie lepsze parametry.
Porównać sobie możecie to na www.kimsufi.pl stary serwer to L nowy to 2XL.
Miesięczny koszt utrzymania to 130 zł.
na tej maszynie ( 2 rdzenie i 2 GB RAM ) powinniśmy sprawnie hulać bez wielkiego loadu mimo kloca jakim jest phpbb by przemo.
Zabieg ten nie wymaga dodatkowego/specjalnego wsparcia finansowego ze strony userów, ponad tradycyjne typu kto kiedy ile może.
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Wg mnie świetny pomysł :!:OGr pisze:Jeżeli jest takie obciążenie przez ludzi to może jakiś sklepik otworzyć?
Ale potrafię sobie wyobrazić np. sklepik w którym mogę kupić artykuły opatrzone logiem klubu:
1. Wlepki
2. Czapkę
3. Koszulkę
4. Kubek
5. Smyczkę
6. Może jakiś polar
A cena tego musiałaby być skalkulowana jako koszt produkcji + koszt wysyłki + 10% kosztu produkcji na zasilenie klubu np...
Tylko że pewnie nie miałby się tym kto zająć
W dzisiejszych czasach wcale nie trzeba mieć magazynów. Podpisujesz przykłądowo umowę z firmą MOBIL i jak jest zamówienie to wysyłasz do nich dane do wysyłki, kasę i wio do klienta. Ja pracuję w firmie która też ma spore magazyny: testowy sklep firmowy (nie patrzcie na ceny) który też ma trochę asortymentu: http://demo.zetorzeszow.eu/
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Działamy z nowego serwera.
Więcej info viewtopic.php?p=229851#229851
Więcej info viewtopic.php?p=229851#229851
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
Coś złego się dzieje. jest 80osób na forum a muli jak ch...a
i taki bład mialem przez kilka minut, wogóle na strone forum nie dało sie wejść.
i taki bład mialem przez kilka minut, wogóle na strone forum nie dało sie wejść.
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/audi80/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Too many connections
wczoraj wieczorem też mi to wyskakiwało jak próbowałem zalogować się na forum. ostatnio w ogóle często mi wyskakuje ten komunikatspiczi pisze:Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/audi80/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Too many connections