Ogólnopolski Zlot PKA80
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Oofol, 200 zł, nie 400 zł jeśli chodzi o kwaterunek. ( mniej wiecej ) dokładnie nie dowiadywałem się.
Ja gdybym miał jechać na drugi koniec Polski na polanę z ogniskiem, to najzwyczajniej nie chciałoby mi się. Wolałbym jechać tam, gdzie mam naprawdę dobre warunki.
Weźcie pod uwagę to, że wiele osób zechciałoby jechać z żoną, dzieckiem, dziećmi. To normalne. Zabiorą rodzinę na tą przykładową polanę, aby było taniej ? Raczej nie, bo zmarzną i jajo tam zniosą.
Patrzcie na to Panowie nie z własnej perspektywy, tylko perspektywy ogółu.
Wiadomo, że ktoś nie ma pieniędzy, zwyczajnie nie pojedzie bo i benzyna, gaz, ropa kosztuje sporo. Jeśli zlot ma być 2 czy 3 dniowy, to sorry, ale nie ma najmniejszych szans, aby nie wydać na niego kilkaset złotych. ( benzyna, zakwaterowanie, jedzenie, picie ) Takie są niestety realia.
Jesli chodzi o lokalizację, też bierzcie poprawkę na to, że zawsze ktoś będzie miał daleko i nie kierujcie się własną wygodą. Mój przykład i wspomniany ośrodek to fizyczna możliwość gdzie mogę się stawić ze wspomnianych przyczyn, ale to tylko pomysł.
Z drugiej strony jak mam być szczery, to mimo olbrzymiej sympatii do Was, ja nie wezmę odpowiedzialności za coś czego nie widzę i kogoś kogo nie znam osobiście.
Nie mam nic przeciwko ogłoszeniu takiej wyprawy, ale muszę zastrzec w jakiś delikatny sposób kto organizuje ( per user ), a klub jest jakby nośnikiem, patronem itd. Kwestia przekazu jest do uzgodnienia i zrobienia w ten sposób, aby nie odstraszyć nikogo, a za razem abym miał czyste sumienie.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, aby ktoś do mnie miał pretensje, że coś się stało, ze było nie tak jak trzeba. Myslę, że to rozumiecie.
Robiąc to nad Zalewem Zegrzyńskim, zapewne ( tak sądzę ) pomógł by mi Czarek, może Danek bo ma niedaleko i jeszcze kilku osób będących dla userów wielu autorytetem klubowym.
Oczywiście to sa tylko moje opinie i sugestie. Powtórzę, że nie nalegam i nie mam nic przeciwko spotkaniu gdziekolwiek indziej.
Ja gdybym miał jechać na drugi koniec Polski na polanę z ogniskiem, to najzwyczajniej nie chciałoby mi się. Wolałbym jechać tam, gdzie mam naprawdę dobre warunki.
Weźcie pod uwagę to, że wiele osób zechciałoby jechać z żoną, dzieckiem, dziećmi. To normalne. Zabiorą rodzinę na tą przykładową polanę, aby było taniej ? Raczej nie, bo zmarzną i jajo tam zniosą.
Patrzcie na to Panowie nie z własnej perspektywy, tylko perspektywy ogółu.
Wiadomo, że ktoś nie ma pieniędzy, zwyczajnie nie pojedzie bo i benzyna, gaz, ropa kosztuje sporo. Jeśli zlot ma być 2 czy 3 dniowy, to sorry, ale nie ma najmniejszych szans, aby nie wydać na niego kilkaset złotych. ( benzyna, zakwaterowanie, jedzenie, picie ) Takie są niestety realia.
Jesli chodzi o lokalizację, też bierzcie poprawkę na to, że zawsze ktoś będzie miał daleko i nie kierujcie się własną wygodą. Mój przykład i wspomniany ośrodek to fizyczna możliwość gdzie mogę się stawić ze wspomnianych przyczyn, ale to tylko pomysł.
Z drugiej strony jak mam być szczery, to mimo olbrzymiej sympatii do Was, ja nie wezmę odpowiedzialności za coś czego nie widzę i kogoś kogo nie znam osobiście.
Nie mam nic przeciwko ogłoszeniu takiej wyprawy, ale muszę zastrzec w jakiś delikatny sposób kto organizuje ( per user ), a klub jest jakby nośnikiem, patronem itd. Kwestia przekazu jest do uzgodnienia i zrobienia w ten sposób, aby nie odstraszyć nikogo, a za razem abym miał czyste sumienie.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, aby ktoś do mnie miał pretensje, że coś się stało, ze było nie tak jak trzeba. Myslę, że to rozumiecie.
Robiąc to nad Zalewem Zegrzyńskim, zapewne ( tak sądzę ) pomógł by mi Czarek, może Danek bo ma niedaleko i jeszcze kilku osób będących dla userów wielu autorytetem klubowym.
Oczywiście to sa tylko moje opinie i sugestie. Powtórzę, że nie nalegam i nie mam nic przeciwko spotkaniu gdziekolwiek indziej.
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
JA nie twierdzę że tego typu zlot nie wiąże się z wydatkami - po prostu źle się zrozumieliśmy - ja myślałem że te 200zł od osoby za noc ma być.
Sam napisałem że powinny być jakieś atrakcje co by się pospólstwo nie nudziło - spotkać się i posiedzieć przy piwku jest fajnie ale jak się jedzie jak w moim wypadku około 500km to liczy się na coś więcej niż tylko zimne piwko i rozmowy z klubowiczami.
Zgadzam się z Tobą w 100% - wszystko musi być dograne do samego końca żeby najzwyczajniej w świecie wiochy i kłopotów nie było.
Sam napisałem że powinny być jakieś atrakcje co by się pospólstwo nie nudziło - spotkać się i posiedzieć przy piwku jest fajnie ale jak się jedzie jak w moim wypadku około 500km to liczy się na coś więcej niż tylko zimne piwko i rozmowy z klubowiczami.
Zgadzam się z Tobą w 100% - wszystko musi być dograne do samego końca żeby najzwyczajniej w świecie wiochy i kłopotów nie było.
organizator musi trzymać krótko klubowiczów... proponowałbym z góry ustalony termin bez możliwości zmiany, tak by nie było żadnych niejasności - z doświadczenia wiem że im więcej demokracji tym trudniej jest ruszyć z czymkolwiekgoldi j51 pisze:Jeszcze żeby jak już temat będzie w obiegu na głównym forum i ustalimy jakiś termin zlotu dobrze było by żeby tylko zdecydowani klubowicze ci co jadą na 100% potwierdzili swoją obecność .
po przemysleniu i konsultacjach z ludzmi dochodze do zdecydowanego wniosku ze nawej jak bym chcial najbardziej an swiece to sam tego nie ogarne, wiec jesli nie znajdzie sie ktos chetny z okolicy pomoc to leze i kwicze. Oofol fajnie ze jestes chetny do pomocy na miejscu jesli chodzi o sam zlot.
Co do przedpłat to mysle ze nie tylko mozna ale trzeba by tak zrobic bo nie wiem czy sie znajdzie chetny ktory wywali za wszystkich kilka tys. i bedzie spokojnie spal ze mu wszyscy zwroca szybko.
Co do ciekawyc miejsc aby cos mozna bylo porobic to obok jest w Nieborowie zabytkowy pałac Radziwiłow ktory mozna pozwiedzac oraz nalezacy do tego palacu park w Arkadii http://www.nieborow.art.pl/
Sam łwoicz podobno tez jest ciekawym zabytkowym miastem do zwiedzania choc ja tego nie widze
pewnie dlatego ze znam kazda dziure.
Co do miejsca ktore zaproponował Doc to masz racje z tym ze wiele osob przyjedzie z rodzina i bedzie chciala jakichs konkretnijeszych warunkow na te trzy dni ale co do samych domkow w tamtym osrodku to nie wiem jak w srodku ale z zewnatrz wygladaja na ogarniete i mysle ze wystarcza na to zeby wgodnie spedzic ten pobyt. Jednak za tamta lokalizacja przemawia fakt ze jak pisales bylo by komu pomoc w tym wszystkim jesli oni by sie zgodzili i podjeli chec pomocy w organizacji wszystkiego.
Co do terminu to mysle ze druga polowa sierpnia byla by odpowiednia i tak jak juz ktos napisal jesli ustalimy termin to niezmienny bo inaczej bedzie sie robic balagan i jednemu tak bedzie odpowiadac innemu inaczej, nie dogodzi sie wszystkim nigdy niestety.
PS- Wiem kto by mogl i pewnie by sie zgodzil pomoc mi w tym wszystkim tylko pytanie czy moge wtajemniczac osoby spoza S w cały temat, chodzi mi konkretnie o Minon1, on ma do mnie 25km.
Jest jeszcze keczy ale on ma zaplanowany wyjazd za granice nie wie dokladnie kiedy i nie chce sie podejmowac zeby potem nie bylo ze defraudował :lol:
Co do przedpłat to mysle ze nie tylko mozna ale trzeba by tak zrobic bo nie wiem czy sie znajdzie chetny ktory wywali za wszystkich kilka tys. i bedzie spokojnie spal ze mu wszyscy zwroca szybko.
Co do ciekawyc miejsc aby cos mozna bylo porobic to obok jest w Nieborowie zabytkowy pałac Radziwiłow ktory mozna pozwiedzac oraz nalezacy do tego palacu park w Arkadii http://www.nieborow.art.pl/
Sam łwoicz podobno tez jest ciekawym zabytkowym miastem do zwiedzania choc ja tego nie widze
Co do miejsca ktore zaproponował Doc to masz racje z tym ze wiele osob przyjedzie z rodzina i bedzie chciala jakichs konkretnijeszych warunkow na te trzy dni ale co do samych domkow w tamtym osrodku to nie wiem jak w srodku ale z zewnatrz wygladaja na ogarniete i mysle ze wystarcza na to zeby wgodnie spedzic ten pobyt. Jednak za tamta lokalizacja przemawia fakt ze jak pisales bylo by komu pomoc w tym wszystkim jesli oni by sie zgodzili i podjeli chec pomocy w organizacji wszystkiego.
Co do terminu to mysle ze druga polowa sierpnia byla by odpowiednia i tak jak juz ktos napisal jesli ustalimy termin to niezmienny bo inaczej bedzie sie robic balagan i jednemu tak bedzie odpowiadac innemu inaczej, nie dogodzi sie wszystkim nigdy niestety.
PS- Wiem kto by mogl i pewnie by sie zgodzil pomoc mi w tym wszystkim tylko pytanie czy moge wtajemniczac osoby spoza S w cały temat, chodzi mi konkretnie o Minon1, on ma do mnie 25km.
Jest jeszcze keczy ale on ma zaplanowany wyjazd za granice nie wie dokladnie kiedy i nie chce sie podejmowac zeby potem nie bylo ze defraudował :lol:
Podzielam zdanie Andrzeja. Jak mam jechać gdzieś w Polskę tylko po to by przestać cały dzień oparty o samochód, gdzieś na leśnej polanie i to jeszcze w deszczu to nie ma to najmniejszego sensu.Doc pisze:Robiąc to nad Zalewem Zegrzyńskim, zapewne ( tak sądzę ) pomógł by mi Czarek, może Danek bo ma niedaleko i jeszcze kilku osób będących dla userów wielu autorytetem klubowym.
Co do WDW Rynia to nie ma z tym problemu. Mogę tam być nawet klika razy dziennie w celach "konsultacyjno-organizacyjnych". Mam tam rzut beretem i znam każdy zakamarek łącznie z bunkrami. Ogólnie koncepcja zorganizowania spotu nad zalewem nie jest zła. Można wynająć sprzęt i spokojnie sobie z rodzinką popływać, rybki połowić, po lasach pochodzić, po lesie z wykrywaczem pobiegać itp. Jakby padało to można "wyskoczyć" do W-wy. Miejsce jest spokojne, teren ogrodzony i pilnowany, bezpośredni dostęp do wody. Domków wolnostojących nie ma za wiele, ale w hotelu nie powinno być problemu z kwaterunkiem. Można też rozbić namiot. Jest gdzie dupę opalić, ognisko rozpalić, kiełbaskę uwędzić, kaca odpędzić itp.
Jak chcecie to mogę w poniedziałek fotek napstrykać tych elementów które sa niewidoczne.
http://www.wdwrynia.pl/rynia3/html/baza/index.php
Nie to żebym na siłę chciał namawiać na Rynię, ale statystycznie rzecz ujmując najwiecej osób przyjedzie do centrum kraju.
Jeżeli chcemy by to wypaliło to trzeba zrobić wstępne referendum co do terminu. Jeszcze jest szansa by klubowicze dograli terminy swoich urlopów ze spotem.
Jeżeli decyzja jest "na tak" to najwyższy czas zacząć organizować spot. Moim zdaniem najważniejszy jest termin i ilość chętnych, żeby było o czym z kierownikiem rozmawiać.
Nie wiem tylko, czy nie jest już za późno.
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Andrzeju jak już wyżej wspominałem z przykrością to z racji moich obowiązków zawodowych jestem teraz ugotowany na miejscu. Jeśli moja zdalna pomoc będzie mogła być wykorzystana to oczywiście służę swoją osobą, Niestety jeśli chodzi o "wycieczki" na miejsce to z tym będzie naprawdę bardzo trudno. Po prostu mam na karku ucznia (pomocnika), którego muszę pilnować na każdym kroku bo odpowiadam za niego głową. Poza tym w tym roku następuje rozruch nowego szpitala w Ostrołęce gdzie dowalą mi ponad 20 wind, które muszą działać 24/hDoc pisze:Robiąc to nad Zalewem Zegrzyńskim, zapewne ( tak sądzę ) pomógł by mi Czarek, może Danek bo ma niedaleko i jeszcze kilku osób będących dla userów wielu autorytetem klubowym.
Temat ogólnopolskiego zlotu wraca jak bumerang
https://audi80.pl/ogolnopolski-zlot- ... htm#424360
Uważam, że zanim Administracja ustosunkuje się do tego na otwartym, warto wziąć pod uwagę to, co już wcześniej zostało uzgodnione z Doc'em a propo zlotów ogólnopolskich.
Uważam, że zanim Administracja ustosunkuje się do tego na otwartym, warto wziąć pod uwagę to, co już wcześniej zostało uzgodnione z Doc'em a propo zlotów ogólnopolskich.