Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poszukuję

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 06 sty 2010, 12:41

IC69 pisze:Czyli co, mamy kolejnego klubowicza?
Lada moment powinien się zarejestrować ;-)
grze pisze:no to gratki jak już dobrze wybadacie auto, to napisz co je bolało i ile mniej więcej kosztowała naprawa.
Zruściałe , spękane weże ukł.chłodzenia,syf w środku , stuka most-wywalona poduszka , stuka przegub zew. P/P , nie działa część elektryki-lusterka , huczy łożysko koła P/L , dziurawy wydech.Z zewnątrz pare miejsc do poprawek lakierniczych(ryski , odpryski) , listwy dolne drzwi...niektóre leżą niektóre stoją :mrgreen:generalnie zdrowy wóz , zaniedbany deczko ;-)
Z motorem KV suchym(wyjątkowo tam gdzie większość R5 cieknie ten jest suchy) , zdrowym pali na strzała , nie stuka nie łyka narazie.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, 09:31 przez luk_OP_Q89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 06 sty 2010, 19:05

Cieszę się że znajdują się ludzie którzy potrafią docenić jakość i potencjał "starych" Aut.

Z wielką ciekawością przeczytałem temat - jakiś czas tu nie zaglądałem - a do tego przyczyniło się jeszcze moje dzisiejsze spotkanie - na szrocie znalazłem dzisiaj przywiezioną B3 Q 3B - po dzwonie... Ktoś zaliczył dachowanko i nie ma strony która by nie była obita łącznie z nieco wgniecionym dachem ale pasażerom nic się nie stało i szyby się nie potłukły...

Bardzo szkoda bo to Q i to jeszcze w moim kolorze...

Ale na szczęście jest ktoś kto przytulił kolejne Q i będzie o nie dbał <ok>

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 07 sty 2010, 17:07

Nie jest zle za taką kasę, żeby tylko nie okazała się skarbonką bez dna.

Coś było kombinowane z boczkami, bo na drzwiach pasażera ma pokrętło od lusterka, a wszystkie 90 miały przecież elektrykę lusterek w serii. :?:

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 08 sty 2010, 11:05

jmm, było kombinowane.Sprawdzaliśmy auto czujnikiem do badania grubości lakieru-każdy element (nie takim ołówkowym syfem tylko profi) i wiem gdzie był podlakierowany , gdzie kit leży itp.Blacharsko miał być prosty na podłużnicach , kielichach zawieszeń i punktach konstrukcyjnych.To że błotnik ktoś naprawiał nie dyskwalifikuje auta.
jmm pisze:żeby tylko nie okazała się skarbonką bez dna
Nie jest tak zle.Do odratowania autko <ok>
Poza tym obecny właściciel Darek(a zarazem nowy klubowicz-Orzech74 którego osobiście zaraziłem 90 quattro że o wciągnięciu do klubu nie wsponę... :mrgreen: )
jezdzi Chryslerem Town&Country 3.8 AWD jako autkiem nr.1 a quattro jest nr.2 w rodzinie więc nikt się nie będzie spinał.
Oofol pisze:Cieszę się że znajdują się ludzie którzy potrafią docenić jakość i potencjał "starych" Aut.
tak teraz już takich nie robią...Aut oczywiście :mrgreen:

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 09 sty 2010, 20:27

luk_OP_Q89 pisze:Oofol napisał/a:
Cieszę się że znajdują się ludzie którzy potrafią docenić jakość i potencjał "starych" Aut.
tak teraz już takich nie robią...Aut oczywiście :mrgreen:
no niestety :-/

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 25 cze 2010, 17:49

Panowie szlachta odgrzewam temat.

Szykuje się do sporej inwestycji zawieszenie , sprzęgło , heble ....będzie bolało ale nic to ;-) .Szukam amorów do mojego 90q najchętniej Bilstein B8 macie jakiś korzystny namiar?
Nie chce pakować byle czego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”