Powrót brata do korzeni- AUDI A4 B6 ASN
Powrót brata do korzeni- AUDI A4 B6 ASN
W niedziele mój brat wrócił do korzeni czyli ponownie kupił AUDI. Wybór padł na wersje B6 sedan z silnikiem 3,0 ASN z napedem QUATTRO i skrzynia tiptronik. Po auto wybralismy sie do Wa-wy, wg przedajace auto miało byc w stanie super jednak okazało sie ze tak nie jest.
Generalnie auto bez wypadkowe ale zderzak przód był malowany, tylny błotnik tez reszta bez zarzutu, wyciek oleju z simm na wale przód. W drodze powrotnej do Czestochowy spalanie srednie 10l przy predkosciach 120-140km/h nie jest zle ale tez i nie jest rewelacyjne. Fotki wrzuce jak tylko bracholek przyjedzie w odwiedziny, krótki opis:
- ABS+ ESP
- Klimatronik 2-strefowy
- szyber
- tiptronik
- kiera multi ( sterowanie radiem,tel oraz zmiana biegów :mrgreen: )
- navi
- FIS
- tel. oryginalny z zestawem głośnomówiacym
- nagłośnienie BOSE
- skóra
- el. fotele i grzane
Jadac tym autem w miescie automat super sprawa w trasie denerwował mnie i korzystałem ze zmiany manulanej, auto dobrze wyciszone, fotele super wygodne ,prowadzenie rewelka ale przyspieszenia tak sie odczuwa, nie wciska ostro w fotel ale po predkosciomierzu widac jednak ze ciagnie do przodu, dzwiek silnika super. Wydaje mi sie ze A4 B5 ma lepszej jakosci przyciski itp, B6 mimo przebiegu ori 160tys ma juz powycierane przyciski od szyb i włacznik swiateł.
Generalnie auto bez wypadkowe ale zderzak przód był malowany, tylny błotnik tez reszta bez zarzutu, wyciek oleju z simm na wale przód. W drodze powrotnej do Czestochowy spalanie srednie 10l przy predkosciach 120-140km/h nie jest zle ale tez i nie jest rewelacyjne. Fotki wrzuce jak tylko bracholek przyjedzie w odwiedziny, krótki opis:
- ABS+ ESP
- Klimatronik 2-strefowy
- szyber
- tiptronik
- kiera multi ( sterowanie radiem,tel oraz zmiana biegów :mrgreen: )
- navi
- FIS
- tel. oryginalny z zestawem głośnomówiacym
- nagłośnienie BOSE
- skóra
- el. fotele i grzane
Jadac tym autem w miescie automat super sprawa w trasie denerwował mnie i korzystałem ze zmiany manulanej, auto dobrze wyciszone, fotele super wygodne ,prowadzenie rewelka ale przyspieszenia tak sie odczuwa, nie wciska ostro w fotel ale po predkosciomierzu widac jednak ze ciagnie do przodu, dzwiek silnika super. Wydaje mi sie ze A4 B5 ma lepszej jakosci przyciski itp, B6 mimo przebiegu ori 160tys ma juz powycierane przyciski od szyb i włacznik swiateł.
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Przecież to standard od modeli b5 - niektóre jednak były ciut lepiej traktowane i nie są aż tak powycierane. Jakość ze starszych modeli już nie wróciWydaje mi sie ze A4 B5 ma lepszej jakosci przyciski itp, B6 mimo przebiegu ori 160tys ma juz powycierane przyciski od szyb i włacznik swiateł.
Co do spalania to mniej nie wyciągniesz - ciężka krowa i kawał motorka;)
Auto chyba jest pechowe, po nocy okazalo sie ze aku kaput, nawet centralny nie zadziałał, po zakupie nowego aku ( w Tesco
) i włozeniu obrócił raz i koniec. Zobaczymy jak sie zachowa po naładowaniu aku, najdziwniejsze jest to ze po włożeniu aku załączał sie wen. silnika z róznymi predkosciami, załaczenie stacyjki wyłaczał wentylator. Zobaczymy po południu czy auto ożyje :roll:
Auto odpaliło ale syrki z wentylatorem zostały, dopóki nie zamknie sie auta wentylator sie nie załaczy, wystarczy zamknąc auto pilotem za chwile sie włącza i chodzi dopóki nie rozładuje aku lub sie nie przekreci stacyjki :evil: . Na razie sprawe załatwia wyjecie bezpiecznika ale bedzie trzeba sie bujnac do Cz-owy i podpiac pod kompa, wyglada to jakby moduł kofortu ześwirował lub moduł centralnej elektryki.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Ostatnio mogłem pojedzic troche autkiem, oczywiscie aura sprzyjała wiec troche wykorzystałem dobroc 4x4 do tego polatałem bokami itp. Przez tydzień przejechałem ponad 140km i średnie spalanie wyszło 17,8l :shock:. Przy spokojnej jezdzie wychodziło cos koło 14,5l oczywiscie jazda miejska. Niestety wróciłem do swojego FWD i teraz trzeba uwazniej obchodzic sie z gazem przy ruszaniu hehe