Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Propozycja bazaru w PKA80

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 cze 2008, 20:01

OGr pisze:Wejdźcie sobie do działu ogłoszeń. Nie wiem czemu ale strasznie mnie wkurwia jak ktoś wrzuca ogłoszeń na całą stronę !! DUO i WILL !
Masz rację. To jest niedopuszczalne, ale nie zabronione w regulaminie.

Za chwilę dopiszę do regulaminu i poinformuję userów.
Regulamin jednak nie działa wstecz, więc musimy przecierpieć tematy które już są.

Ok Panowie. Dłużej nie ma sensu czekać na resztę Sympatyków. Pewnie na wakacje wychechali. Dzisiaj Panowie stawiam nowy dział OGŁOSZENIA z podziałem o którym rozmawialiśmy.

Kto z Was może pomóc w przenosinach tematów ze starych ogłoszen do nowych ogłoszen według podziału ręka w górę ? Moderatorzy starzy wiadomo, że mogą i liczę na Ich pomoc, ale może ktos z Sympatyków bez uprawnien moda ? Dodam mu Moda do tego działu.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 30 cze 2008, 20:03

Doc, jakby co to jestem na gg, wystarczy pisać...

P.S. ten cały willi to już mi od pół roku 30zł wisi i się doprosić nie mogę :roll:

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 cze 2008, 20:04

cobra pisze:P.S. ten cały willi to już mi od pół roku 30zł wisi i się doprosić nie mogę :roll:
Napisz na otwartym forum o tym, jak odda to usuniesz.
kokolino1 pisze:
Doc pisze:Moja świeża propozycja. Zrobienie podobnie jak dział techniczny z małymi różnicami.

Samochody ( autogiełda PKA80, tylko całe auta )
Silniki i podzespoły mechaniczne ( silniki, osprzęt, LPG, diesel, Pb)
Układ napędowy ( skrzynie, półosie, przeniesienie napędu )
Zawieszenie ( sprężyny, amory, koła, hamulce, drążki, felgi )
Elektryka (wiązki, moduły, przekaźniki, włączniki, wyświetlacze )
Wnętrze i nadwozie ( plastiki, boczki, blachy, błotniki, gałki, siedzenia itp )
Elektronika ( Nawigacje, car audio, radia, wzmacniacze, cb radia, etc. )
Różne ( wszelkie inne przedmioty typu kurtka, koszulka, telewizor )
A można by było jeszcze zrobić podział na :
Kupię
Sprzedam
Oddam/zamienię ?.
To by trochę ułatwiło sprawę.
Cobra, OGR faktycznie ich ogłoszenia to przegięcię. Moim zdaniem można by było zwrócić im uwagę ale to już zostawiam władzy. <ok>
Może i głupie by to nie było, ale to aż 3 różne działy. Chyba nie ma sensu.

Jeśli ktoś chce coś kupić to niech wysili się, przeszuka ogłoszenia, znajdzie userów najwiecej sprzedających, napisze do nich PW. Co bedziemy leniwym pomagali.

Póki co robie jeden dzial z podzialem na podkategorie

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 cze 2008, 20:34

Ok, Panowie moderatorzy. do dzieła ! bardzo proszę o pomoc w przenosinach w miarę świeżych ogłoszen do nowego działu zgodnie z podkategoriami.

Teraz kilka ważnych informacji...
Jak klikniecie w dział Autogiełda Polskiego Klubu Audi 80 czyli nie w podkategorię z poziomu str gł. tylko w dział główny. Wy tzn moderatorzy możecie tam pisać tematy luzem. Luzem tzn nie skierowane do żadnej podkategorii. Userzy nie mają takich praw, bo byłby pierdzielnik.

Rozumiecie osohozi ?

Teraz dalej ... Userzy nie mogą odpowiadać na żaden temat w podkategorii, czyli nie mogą dywagować na temat czyjegoś ogłoszenia, ale Wy tj moderatorzy możecie odpowiedzieć.
Userzy natomiast mogą odpowiedzieć na Wasz temat w dziale głównym, jeśli oczywiście go nie zamkniecie.

Mam nadzieję, że sprawa jest jasna, jeśli ktoś nie rozumie czegoś - pytajcie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 cze 2008, 21:06

Panowie, jeśli ktoś pisze capsem tytuł tematu macie prawo, ba nawet obowiązek ;-) skasować to w p...zdu.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 30 cze 2008, 21:25

Doc pisze:Panowie, jeśli ktoś pisze capsem tytuł tematu macie prawo, ba nawet obowiązek ;-) skasować to w p...zdu.
Chętnie :mrgreen: :mrgreen:

Przeniosłem kilka postów... ale coś mnie olśniło...
po kiego grzyba to robić :?: Czy nie lepiej, żeby dział starych ogłoszeń umarł śmiercią naturalną? Od dziś wszyscy bądą pisać w nowym dziale, a stary dział z czasem sam przestanie istnieć. Za miesiąc po prostu usuniesz to wszystko w cholere i po ptokach...
a w nowym dziale to już byłby porządek, czyli w odpowiednich poddziałach, zdjęcia, cena itp

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 30 cze 2008, 21:35

Doc, dwie sprawy:
1. Dlaczego w każdym dziale jest kolejny taki sam poddział? Komicznie to wygląda :-)
2. Nie wiem czy tak miało być w założeniach ale teraz jak się kliknie pokaż nieprzeczytane to wyświetla topic z ogłoszeniem, gdzie jest podany dział np. nadwozie i wnętrze ale nie ma już info, że to w ogłoszeniach i strasznie utrudnia to zorientowanie się czy dany wątek jest we właściwym dziale tzn. ogłoszenie w ogłoszeniach, a normalny wątek w swoim dziale forum. Istna katorga bo trzeba każdy topik otworzyć, żeby się przekonać czy jest we właściwym miejscu. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. :-(
cobra pisze:Przeniosłem kilka postów... ale coś mnie olśniło...
po kiego grzyba to robić :?: Czy nie lepiej, żeby dział starych ogłoszeń umarł śmiercią naturalną? Od dziś wszyscy bądą pisać w nowym dziale, a stary dział z czasem sam przestanie istnieć. Za miesiąc po prostu usuniesz to wszystko w cholere i po ptokach...
a w nowym dziale to już byłby porządek, czyli w odpowiednich poddziałach, zdjęcia, cena itp
popieram obiema ręcyma :mrgreen:
Poza tym większość tych starych ogłoszeń np. Duo nie spełnia zasad umieszczania ogłoszeń, m.in. brak zdjęcia, ceny, numeru GG lub innych danych kontaktowych itd.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 21:53 przez Danek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 30 cze 2008, 21:52

i jeszcze autoamagiczne usuwanie ogłoszeń po okresie np 30dni - nie pamiętam czy teraz to jest

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 cze 2008, 22:58

Danek pisze:Doc, dwie sprawy:
1. Dlaczego w każdym dziale jest kolejny taki sam poddział? Komicznie to wygląda :-)
2. Nie wiem czy tak miało być w założeniach ale teraz jak się kliknie pokaż nieprzeczytane to wyświetla topic z ogłoszeniem, gdzie jest podany dział np. nadwozie i wnętrze ale nie ma już info, że to w ogłoszeniach i strasznie utrudnia to zorientowanie się czy dany wątek jest we właściwym dziale tzn. ogłoszenie w ogłoszeniach, a normalny wątek w swoim dziale forum. Istna katorga bo trzeba każdy topik otworzyć, żeby się przekonać czy jest we właściwym miejscu. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. :-(
Rozumiem Danku, ale aby zrobić widoczne na stronie głownej te małe ikonki podkategorii tylko w ten sposób moge to zrobić. Chyba, że czegoś nie widzę w panelu administracyjnym, ale nie sądzę. Kombinowałem na kilka sposobów, a wiele kombinacji tam nie ma.
cobra pisze:Przeniosłem kilka postów... ale coś mnie olśniło...
Tak jest. Dlatego chcialem przeniesc tylko najnowsze.
Generalnie wywalam ten stary dzial.
cobra pisze:eszcze autoamagiczne usuwanie ogłoszeń po okresie np 30dni - nie pamiętam czy teraz to jest
Nie ma, zaraz dodam.

Dzieki

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 cze 2008, 23:27

Danek, chłopaki... da się tak zrobić. To o czym pisał Danek :oops:
klikałem klikałem i wyklikałem jak to zrobić.

Niestety, aby zbudować ten dział w ten sposób musiałbym wywalić to co teraz jest włącznie z postami. czy warto ? Podpowiedzcie.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 01 lip 2008, 01:21

Jakbyś pokazał jak to by ewentualnie wygladało to dałoby się o czymś gadać. Narazie nie wyobrażam sobie.

PS: Kiedyś miałem w planie napisanie własnego forum od podstaw. Może bym wrócił do tematu i sklecił coś bardziej funkcjonalnego niż to :-)

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 01 lip 2008, 08:17

Doc w sumie najprościej to byłoby dodać na początku tytułu poddziału tłustą literkę "B" albo wyróżnić ten tytuł innym kolorem (zielonym?) i już by było wiadomo skąd ten dział pochodzi. Co do wywalenia i przeróbki tego działu to póki jeszcze na dobre się nie rozkręciło to można dać ogłoszenie, że ze względu na drobne problemy bazar zostanie zamknięty, a posty usunięte. Nie sądzę by się ktoś mocno bulwersował. A uważam, że jednak warto. Ale decyzja należy do Ciebie.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 01 lip 2008, 11:04

Jeżeli mogę się wtrącić to wydaje mi się żeby zrobić AUTOBAZAR jako osobny dział. Mamy FORUM PODSTAWOWE i FORUM TECHNICZNE i jeżeli mamy tyle działów w BAZARZE to proponuje aby zrobić osobny dział i osobne fora pod każdą kategorią. Byłoby to na tyle dobre że byłoby bardziej czytelne. Teraz niestety poprzez te czerwone paski w giełdzie robi się to zdeka nieczytelne :-(

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 01 lip 2008, 21:38

może nie na temat ale spójrzcie proszę na to ogłoszenie z tego co widzę to niezgodne z regulaminem. A pozatym Wili pisze ogłoszenia w nieodpowiednim dziale.
A tak na marginesie to prawie wszystkie ogłoszenia są do du..y gdyż żadne nie spełania wymogów regulaminu.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 01 lip 2008, 22:13

dokładnie...
dlatego prosiłbym Andrzeja o zrobienie co trzeba z tym działem i ruszamy do walki z gamoniami...
czyli usuwamy wszystkie posty nie spełniające kryterium regulaminu... odechce się coniektórym pisania tysięcy podobnych ogłoszeń, a jednoczesnie pozostali członkowie nauczą się bo norma stanie się dla nich standardem

P.S. czy stare posty mogę podrzucić z powrotem do zamkniętego działu ogłoszenia?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”