Zasady głosowania.
Zasady głosowania.
Wszystko ładnie pięknie. Irek wygenerowałeś listę S uprawnionych do głosowania. Nie będę pytał czym się sugerowałeś dodając S do niej, ale jestem pełen obaw czy wskazania przez Ciebie S wszyscy zagłosują.
Proponuję na przykładzie pierwszej ankiety, zrobić próbę i na jej podstawie lista stworzy się sama.
Nie twórz ankiety tylko zwykły temat, każdy kto ma ochotę zagłosować pisze "TAK" lub "NIE"
Temat do dyskusji dla wyjątkowo zdeterminowanych zrobimy równolegle.
Co wy na to :?:
Proponuję na przykładzie pierwszej ankiety, zrobić próbę i na jej podstawie lista stworzy się sama.
Nie twórz ankiety tylko zwykły temat, każdy kto ma ochotę zagłosować pisze "TAK" lub "NIE"
Co wy na to :?:
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kuba, według jako takiej aktywności w S.kubik pisze:Irek wygenerowałeś listę S uprawnionych do głosowania. Nie będę pytał czym się sugerowałeś dodając S do niej
Mnie się nawet nie śni 100%-towa frekwencja, ale wystarczy jak połowa zagłosuje.kubik pisze:jestem pełen obaw czy wskazania przez Ciebie S wszyscy zagłosują.
Kurcze, nie bardzo czaje co masz na myśli.kubik pisze:Nie twórz ankiety tylko zwykły temat, każdy kto ma ochotę zagłosować pisze "TAK" lub "NIE"
Na cele głosowania np. na hudego nie róbmy tematu jako ankiety tylko zwykły temat.IC69 pisze:kubik napisał/a:
Kurcze, nie bardzo czaje co masz na myśli.
Kto chce zagłosować pisze w poście "TAK" lub "NIE"
Na podstawie tak stworzonego tematu lista uprawnionych do głosowania stworzy się sama.
Coś takiego
- IC69
- Przyjaciele

Rozumiem. Chcesz uniknąć anonimowych głosów, tak? No dobra, to może hudego zostawmy w spokoju, a przetestujmy to przy ponownym glosowaniu nad kandydaturą ziemora? Chyba, że chcesz w ogóle wycofać głosowania, w formie ankiety?kubik pisze:Na cele głosowania np. na hudego nie róbmy tematu jako ankiety tylko zwykły temat.
Kto chce zagłosować pisze w poście "TAK" lub "NIE"
Na podstawie tak stworzonego tematu lista uprawnionych do głosowania stworzy się sama.
Coś takiegohttps://audi80.pl/ziem...4150.htm#594050
Nie koniecznie. Chodzi mi tylko o jedną taką ankietę która pozwoli doświadczalnie wybrać spośród wszystkich S tych którzy głosują, bo to jest jak sam wiesz nasz bolączka od pewnego czasu.IC69 pisze:Chcesz uniknąć anonimowych głosów, tak?
Jak widać w temacie Ziemiora lista się już buduje.
Natomiast jeżeli chodzi o anonimowość głosujących, jeżeli nikomu to nie przeszkadza to w sumie jestem za tym żeby głosować jawnie.
- IC69
- Przyjaciele

Równie dobrze, można się podeprzeć tą świeżo zakończoną ankietą. Fakt, nie wszyscy glosujący w niej się wypowiedzieli, ale i tak idzie sprawdzić kto i jak glosował.kubik pisze:Chodzi mi tylko o jedną taką ankietę która pozwoli doświadczalnie wybrać spośród wszystkich S tych którzy głosują, bo to jest jak sam wiesz nasz bolączka od pewnego czasu.
Tworząc tą wyżej wspomnianą "listę uprawnionych", kierowałem się aktywnością Sympatyka w całym dziale, a nie tylko uczestnictwem w głosowaniach. Wydaje mi się, że o to nam chodzi?
Oczywiście, że glosujący powinien zostawić chociaż jakiś ślad po sobie, ale zmusić do tego nikogo nie można.kubik pisze:Natomiast jeżeli chodzi o anonimowość głosujących, jeżeli nikomu to nie przeszkadza to w sumie jestem za tym żeby głosować jawnie.