Czy było to spowodowane zbyt głębokim osadzeniem czujnika? W zasadzie nie wiem jak prawidłowo dobrać tą głębokość aby taka historia więcej nie powtórzyła się. Podejrzewam, że ten czujnik kwalifikuje się do wymiany.
[B4] wydarty czujnik abs
-
- Forum Audi 80
[B4] wydarty czujnik abs
Dziś wyciągałem czujniki abs do czyszczenia i zauważyłem coś takiego: ![Obrazek]()
Czy było to spowodowane zbyt głębokim osadzeniem czujnika? W zasadzie nie wiem jak prawidłowo dobrać tą głębokość aby taka historia więcej nie powtórzyła się. Podejrzewam, że ten czujnik kwalifikuje się do wymiany.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 14:26 przez michalrydz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
kolego a jak wymontować czujnik abs z drugiej strony czyli chodzi mi o złączkę bo w b3 wchodzi w korpus samochodu i nie wiem gdzie on biegnie? gdzie można go odłączyć? np. żeby sprawdzić rezystancję czujnika lub indukowane napiecie
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 12:19 przez bieniek13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80