Dziś wyciągałem czujniki abs do czyszczenia i zauważyłem coś takiego:
Czy było to spowodowane zbyt głębokim osadzeniem czujnika? W zasadzie nie wiem jak prawidłowo dobrać tą głębokość aby taka historia więcej nie powtórzyła się. Podejrzewam, że ten czujnik kwalifikuje się do wymiany.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 14:26 przez michalrydz, łącznie zmieniany 1 raz.
Faktycznie czujnik był za głeboko wsuniety i obcierała zebatka. Najlepiej zmier zodległosc krawędzi piasty do zebatki, potem odmierz ta odległosc na czujniku tylko o 1-2 mm mniej i wsuń do tego zaznaczenia. Odległosc czujnika od zebatki powinna wynosic około 1mm
Jeszcze myślałem nad taką możliwością, że czasem może dostają się jakieś kamyki w te ząbki i po prostu one wtedy szoruja po czujniku. W zasadzie na każdym z nich mam jakieś otarcia, a ten jeden co pokazałem na zdjęciu ma przetarcie aż do plastiku.
kolego a jak wymontować czujnik abs z drugiej strony czyli chodzi mi o złączkę bo w b3 wchodzi w korpus samochodu i nie wiem gdzie on biegnie? gdzie można go odłączyć? np. żeby sprawdzić rezystancję czujnika lub indukowane napiecie
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 12:19 przez bieniek13, łącznie zmieniany 1 raz.