[cabrio] Antena wewnętrzna w cabrio
-
- Forum Audi 80
[cabrio] Antena wewnętrzna w cabrio
Witam,
mam pytanie, czy ma ktoś zamontowaną wewnętrzną antene w audi cabrio? Generalnie chciałbym usunąć tradycyjny pałąk antenowy i zastąpić go anteną wewnętrzną, którą chcę umieścić w tylnym nadkolu - tam gdzie ori wyjście od anteny.
Pomysł się pojawił gdyż audi zimą odwiedzi lakiernika, który zajmie się naprawą lewego tylnego błotnika...
Ktoś ma taki patent w swoim cabrio?
mam pytanie, czy ma ktoś zamontowaną wewnętrzną antene w audi cabrio? Generalnie chciałbym usunąć tradycyjny pałąk antenowy i zastąpić go anteną wewnętrzną, którą chcę umieścić w tylnym nadkolu - tam gdzie ori wyjście od anteny.
Pomysł się pojawił gdyż audi zimą odwiedzi lakiernika, który zajmie się naprawą lewego tylnego błotnika...
Ktoś ma taki patent w swoim cabrio?
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2016, 08:35 przez dirtydiana, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Ja nie mam anteny w błotniku bo ją usunąłem i otwór zaspawałem ponieważ antena w naszych Audi wygląda po prostu brzydko. Zastąpiłem ją właśnie w taki sposób anteną wewnetrzną (model ze wzmacniaczem antenowym) i w dużych miastach gdzie jest mocny sygnał działa bardzo dobrze ,ale tam gdzie sygnał jest słabszy lub w trasach działa słabo.
Pozdrawiam.
Ja nie mam anteny w błotniku bo ją usunąłem i otwór zaspawałem ponieważ antena w naszych Audi wygląda po prostu brzydko. Zastąpiłem ją właśnie w taki sposób anteną wewnetrzną (model ze wzmacniaczem antenowym) i w dużych miastach gdzie jest mocny sygnał działa bardzo dobrze ,ale tam gdzie sygnał jest słabszy lub w trasach działa słabo.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
kurczę czyli mój plan legł w gruzach - bo tak właśnie chciałem zrobićJarewa pisze:Nie można umieścić anteny schowanej w nadkolu jedynie zewnętrznie, ale można by było umieścić za zderzakiem i są też takie orginalne peugot tak robił. Albo tak jak BMW miało przyklejana na tylna pasek to w cabrio przykleić do przedniej szyby tuż pod ramka nie będzie widać.
Ok a gdybym zainstalował antenę elektrycznie wysówaną i podłączył ją do niezależnego przycisku np od szyb da się to jakoś zrobić abym mógł sam sterować położeniem anteny ( góra-dół )? Niestety wszystkie te anteny są strasznie długie 100cm i nie chce podłączać ich bezpośrednio do radia, wole pod jakiś przełącznik przy pomocy którego będę mógł wysunąć np 40 cm masztu...
Jakieś sugestie ???
-
- Forum Audi 80
rozumiem.Jarewa pisze:Metal strasznie tłumi sygnał wiec nie przejdą przez blachę. Szyba też ma spory stosunek tłumienia.dirtydiana pisze:kurczę czyli mój plan legł w gruzach - bo tak właśnie chciałem zrobić
Dziś poszedłęm zobaczyć jak wygląda u mnie ta całą antena i okazało się, że antena jest wkręcana w czarną puszkę a do niej idą dwie kostki ( jedna na 1 druga na 2 piny ) i tu pytanko do czego są te kostki/wtyczki? Może oryginalnie była tam właśnie antena elektrycza?
-
- Forum Audi 80
na dniach cyknę fotkę i pokaże jak to wygląda, wiem ze są dwie wtyczki 1 szt z jednym pinem, druga jest podwójna ( wtyczki są czerwona i białąJarewa pisze:kolory kabli, ale zdaje mi się że oryginalnie były w elektryczne osobno jedno pinowe wtyczki Dwie czerwony i biały
[ Dodano: 2016-09-29, 21:35 ]
Tak to wygląda:
-
- Forum Audi 80