Szukalem odpowiedzi na to jak wyjac radio Audi Beta i niestety nie znalazlem dokladnie jak to zrobic, chcialbym je wyjac bez wyjmakow, czy ktos wie jak to zrobic, prosze o rady i dziekuje z góry
tak wyglada radio
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 19:23 przez B4|Przemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Po bokach masz takie 4 otwory. Musisz wcisnąć w nie jakieś druciki, albo odpowiedniej wielkości gwoździki żeby odblokować takie haczyki, które trzymają radio.
B4|Przemo, słuchaj Labiela, dobrze mówi. Gdyby mimo to uparcie tkwiło na swoim miejscu, to rozchyl te gwoździe na zewnątrz i ciąg radio do siebie (najlepiej za kieszeń kasety).
powiedzcie mi czy cos trzeba najpierw zdjac czy jak? bo juz mnie krew zalewa wkladam wszystko co mam juz idealnie pasuje na grubosc i nie moge wyjac radia, gdybym mial łom to chyba bym je wyłamal z nerwow, pomocy!
włóż najpierw z jednej strony dwa gwoździe i podważ tą stronę śrubokrętem płaskim. Druga osoba niech trzema Ci to radio by nie wpadło do środka. Ty weź drugie 2 gwoździe i wsadź z przeciwnej strony i podważ. Wtedy musi wyjść innej opcji nie ma.
Wcisnalem na sile gwozdzie ledwo weszly i radio wyszlo bez problemu :mrgreen:
a teraz znow mam problem bo sa 3 kosci w samochodzie a ISO ma wyjscie na dwie i jak nie podlaczam czerwonej to tyl nie gra...
Przełóż przewody do kostki ISO i po sprawie. Jedna część kostki jest od zasilania radia i dupereli, a druga od głośników czyli 8 przewodów na 4 głośniki
chcialbym zeby to wsyatrczylo, cos jest skpane z masami od glosnikow bo przelozenie kabli z czerwonej kosci nie wystaracza, jutro jade do mechanika ktory ma B4, mam nadzieje ze on pomoze
Witam.
Jak w temacie. Potrzebna instrukcja, chce podłączyć między innymi tylne głośniki w B3, jak wiadomo instalacja nie jest fabrycznie przygotowana do tylnych głośników, we wtyczce B auta sa tylko 4 piny na przednie głośniki. Zastanawiam się czy to radio ma wyjście na tylne głośniki też bo piny ma(i tu gdyby była instalacja na tylne to wszystko by było jasne) czy też przez tą wtyczkę C radia kombinować.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:10 przez swaldi, łącznie zmieniany 1 raz.
witam. to radio jest dedykowane przede wszystkim do B4 a w B4 głośniki z tyłu maja wzmacniacze stąd dodatkowa kostka. nie masz na radiu instrukcji co gdzie i jak?