Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Pioneer DEH-P700BT

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Pioneer DEH-P700BT

Post autor: Doc » 11 wrz 2008, 20:13

Cześć.

Chciałem Wam polecić Pioneera DEH-P700BT którego właśnie sobie testuję.

Koszt tego nowego radyjka na dzień dzisiejszy to 900-1000 zł.

Cóż takiego posiada, że warto zwrócić na niego uwagę.

1. Wiele kombinacji podświetlenia zarówno wyświetlacza jak i przycisków, zatem zarówno do Audi 80 jak i każdego innego auta będzie pasował.

2. Design płaski, mało kosmiczny, pasujący do kokpitu Audi 80

3. Bluetooth dzięki któremu łączysz się z telefonem komórkowym. Efekt jest taki, że raz nawiązana komunikacja z Twoim telefonem, oraz autoryzacja połączenia pozwala na automatyczne łączenie się. Wsiadasz do auta, samoistnie zapala Ci się kontrolka połączenia. Dzwoni ktoś do Ciebie, odbierasz przyciskiem w radiu lub telefonie. Podobnie jeśli Ty chcesz zadzwonić. Muzyka cichnie, rozmawiasz sobie słysząc rozmówcę w głosnikach, koncząc muzyka pojawia się ponownie po pauzie.
Radio w zestawie posiada malutki mikrofonik na dość długim przewodzie. Ja ładnie zamontowałem go nad lusterkiem wstecznym. Jest czuły. Mówi się z taką samą głośnością jak do telefonu. Można jadąc z zamknietymi oknami rozmawiać niemal szeptem.

Radio posiada filtry przeciwzakłóceniowe (procesor). Nie zwraca z głośników i nie tworzy pogłosu mając rozmówcę bardzo głośno ustawionego.

4. Przesyłanie plików z komórki dzięki bluetooth do radia. Exportowanie książki telefonicznej do radia itp.

5. Gniazdo USB z tyłu radia. Jest to wbrew pozorom bezpieczniejsze niż wystający pendrive z przodu którego można ułamać (miałem taki przypadek z Sony) Tu wyprowadziłem sobie przewód do schowka ( przewód jest w zestawie ).

6. Wejście Ipod - Jeśli ktoś ma taki gadżet, bedzi emiał pełną obsługę.

7. Wejście AUX - dowolne dodatkowe źródło np CB czy każde inne.

8. W zestawie pilocik.

9. Dużej mocy wzmacniacz. Radio z tyłu ma wentylator, co dobrze o nim świadczy. Posiada 4x50W MOSFET. Dźwięk jest bardzo przyjemny. Możliwość wielu, wielu filtrów dzięki którym sopran staje się bardzo miękki, ciepły i przyjemny.

10. Znakomita obsługa subwoofera i wyjście 3x RCA. Subwoofer możemy regulować częstotliwością, progiem, przeciwfazą ( o 180 stopni ), ciepłem brzmienia, filtrami g.przepustowymi.

Generalnie dzięki ilością opcji, jakości wykonania i dla mnie bomba - bluetoothowi, tj zestawowi glosnomówiącemu warto za to radio dać 999 zł.

Oto fotka z ustawionym wyświetlaniem niebieski-czerwony w moim Passacie.
Obrazek

Zachęcam do obejrzenia go na stronie producenta (język PL)
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/12 ... index.html

Sceptycznie nastawiony do nowych Pioneerów zupełnie niedawo, dziś jestem naprawdę mile zaskoczony. Stwierdzam to obiektywnie (znacie mnie) a nie na zasadzie, mam to chwalę.

[center]

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/center]

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 11 wrz 2008, 21:00

Fajne, ale ja nie lubię osobiście Pionków, mimo tego iż nie są złe.
Gałkę ma jak stary Kasprzak :mrgreen:

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 11 wrz 2008, 21:22

Pionki szczerze mówiąc mi się bardzo podobają ale teraz już wiem że nic poza tym...
za 1000zł można kupić o wiele lepsze radio z DSP SRS'em i czasówkami...
Także jak dla mnie odpada...

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 11 wrz 2008, 21:46

Oofol pisze:za 1000zł można kupić o wiele lepsze radio z DSP SRS'em i czasówkami...
Pokaż takie nowe radyjko.

SRS ? Chodzi Ci o kontrolę trakcji ? :mrgreen: czy SRS WOW ? ;-)
Dla mnie odpada. Absolutnie żadne radio z efektami i dodatkowym ponad to, które ma choćby ten pioneer DSP. To (moim zdaniem) tylko dodatkowe zniekształcenia i cuda na kiju, a nie muzyka.
AUDI_A6 pisze:Gałkę ma jak stary Kasprzak :mrgreen:
To dżojstik i pokrętło w jednym, ale to prawda. W każdym radyjku znajdzie się jakiś mankament. W Alpinach np, brak klucza, każdy może wyjąc radio, barwa zieleni jest nietypowa w stosunku do poswietleń aut, możnaby długo wymieniać na w zasadzie temat każdego radioodtwarzacza.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2008, 21:52 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 11 wrz 2008, 21:51

Doc, zgadza się, nie dotykałem nawet tego radia więc nie wypowiadam się na jego temat. Po prostu napisałem co mnie uraziło jak na niego spojrzałem. Tak to złego słowa nie mogę powiedzieć, bo jak mówiłem styczności z nim nie miałem ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 11 wrz 2008, 21:53

AUDI_A6, moim zdaniem szkoda, ze jest "srebrnowate" zamiast czarne. Wielkośc niestety taka być musi jesli ma to być dźojstik. I tak dość cięzko się nim klika w sensie nagina go. Mniejsza średnica, byłoby jeszcze ciężej.

Przyznam Ci, że bez tego mogłoby być ładniejsze.

Mnie do tego radia skłoniły tak naprawdę 3 rzeczy które potrzebowałem, musiałem mieć, a czego tańsze modele róznych firm nie mają.

1. Możliwości ustawienia podświetlenia. Chyba tylko Pioneer daje takie możliwości. (nowy i stary niektóre modele)

2. Bluetooth - szukałem zestawu głośnomówiącego.

3. USB - jednak brakowało mi tego ostatnio mając Alpinę bez USB.

Pracuje w radiu, codziennie wpada mi jakiś ciekawy utworek w ręce. Bez USB wypalanie, dopalanie CDRW to koszmar.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 11 wrz 2008, 22:05

Doc pisze:Pracuje w radiu, codziennie wpada mi jakiś ciekawy utworek w ręce. Bez USB wypalanie, dopalanie CDRW to koszmar.
Tu się zgodzę, sam tak mam, bo posiadam Alpine bez wejścia USB, ale na szczęście mogę dokupić kabel USB.

kubaa88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kubaa88 » 11 wrz 2008, 23:00

Bardzo dobre radyjko :)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 12 wrz 2008, 00:58

Doc... Dlaczego Ty zawsze musisz taki ironizowac... Wiedzialem ze wiesz co to jest SRS dlatego nie dopisywalem... Za niecaly 1000zl mozesz miec np nowiutkiego Clarca DZX778/788 ktory jest na pelnym wypasie i ma na dodate bosdajze 699 kolorow podswietlenia. Wiem ze procesor jest najwazniejszy ale jesli radio ma troche wiecej to raczej nie zaszkodzi - SRS WOW nie musisz uzywac.
Wszystko zalezy czego potrzebujesz. Powiem ci ze sam patrzylem na tego pionka ale sie nie zdecydowalem z tego tytulu ze jest za ubogi. Za podobne pieniadze zakupilem Kena KDC-PSW9531 ktory nie ma moze USB ale za to jestz zupelnie innej polki.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 12 wrz 2008, 10:41

Oofol pisze:Doc... Dlaczego Ty zawsze musisz taki ironizowac... Wiedzialem ze wiesz co to jest SRS dlatego nie dopisywalem...
EE tam, to nie ironia tylko żart. Dlatego dodałem emotkę ;-)

Oofol, a cóż to za porównanie ?

Masz nowy samochód z klimatyzacją, 8 poduszkami, ABS, a Ty porównujesz starsze auto bez klimy, bez poduszek i bez ABS. Tak się niczego nie porównuje. To tak jak ja bym mówił, że są fajne spodnie, a ty, że ee tam lepsza jest spódnica w szkocką kratę.

Żadne z radioodtwarzaczy o których wspomniałeś nie ma bluetooth a niektóre nawet USB.
Takie porównania są bez sensu. Wskaż ciekawsze nowe radio z USB i bluetoothem do 1000 zł - to będzie miało sens. ( + - 100 zł )

Może dla Ciebie ważniejsze są efekty WOW, echa, pogłosy i inne cyfrowe dla mnie to zbędne zakłócenia. Mi jednak chodzi o praktyczne rozwiązania, opcje które posiada ten Pioneer. Masz zestaw głośnomówiący w aucie ? Czy łamiesz przepisy rozmawiając przez tel ?
Rozumiem, że ten Pioneer dla Ciebie jest ubogi z racji braku dodatkowego DSP typu echo. Spójrz jednak co on ma na pokładzie z praktycznych rozwiązać, a czego brakuje tym o których wspomniałeś.

Co do Clariona o którym wspomniałeś. Nie ma na pokładzie Bluetootha, należy oddzielnie dokupować odbiornik. Poza tym firma, której porównywać nawet do Pioneera byłoby mi ciężko, a z opcji nie ma nic czego nie miałby Pioneer. O design'nie już nie mówię bo to kwestia gustu. Znalezienie go za 999 zł też chyba nie jest możliwe.

Do bani takie porównania, zupełnie.

kubaa88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kubaa88 » 12 wrz 2008, 11:49

Podoba wam się ten clarion tyle tych guzików nawalone wszytskie tak maja zresztą ;/

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 12 wrz 2008, 16:39

...
Nie pisałem nic o wyglądzie. Źle szukałeś Doc na zagranicznych stronach Clarka można kupić za 800zł a zakup na ebayu chyba nie jest teraz problemem dla ciebie?
Czy cały czas musisz sprowadzać radioodtwarzacz do BT?? To nie jest dla wszystkich ważne - ku twojej informacji mam od 2 lat słuchawkę BT i ona mi w zupełności wystarcza.
A jeśli chodzi o wyposażenie to pionek jest o wiele uboższy od 788 - chyba źle przestudiowałeś opis poza tym brzmienie... Co do Kena którego pokazałem to nawet nie chce mi się z Tobą dyskutować bo widzę że niema o czym... Ja ty mi z takimi tekstami jak w pierwszym akapicie wyskakujesz i jako pierwsze primo dla ciebie jest kolor podświetlenia......
Pioneer P700BT jest funkcjonalnym radiem ale do 2 powyższych i tak mu wiele brakuje...

Tutaj masz przykład nowego radia które bym prędzej zakupił niż Pionka /i jest tańsze/:

http://cgi.ebay.de/Kenwood-KDC-BT8041U- ... 286.c0.m14

Poza tym jeśli zmierzasz w CA w kierunku jakości to priorytetem jest jakość a dopiero potem idzie design, a u Ciebie zawsze jest odwrotnie. Fakt że jakiego radia byś nie opisywał to właśnie to /Twoje/ jest najlepsze pomijam... Ja pisząc staram się pisać obiektywnie i nie wciskać wszystkim sprzętu który mam - choć uważam że w swojej klasie jest naprawdę dobry...

kubaa88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kubaa88 » 12 wrz 2008, 17:05

nie stary ten ken napewno nie zagra tak jak ten pionek daj spokój :D co Ty wogóle porównałes ;/

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 12 wrz 2008, 20:23

Oofol, nie zgadzam się z Tobą ani trochę.
Pod kątem opcji, gwarancji, zakupu, efektów.
Poza tym piszesz aluzje jakoby chwalę to co mam. Otóż nie wiem czy pamiętasz jak krytykowałem Alpinę poprzednie moje radyjko.

Nie denerwuj się, złość piękności szkodzi.
Co do desingu i bałaganu kolorów. Wiem, że Tobie to rybka. Widziałem Twoje auto w środku. Srebrne maskownice, cycuszki z tweeterów itp itd. Ja przywiązuję do tego dużą wagę.

Nie chcę się z Tobą sprzeczać ze względu na Twój staż i mój szacunek.
Niechaj będzie tak jak mówisz ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl