Wzmacniacz - podlaczenie + inne
Wzmacniacz - podlaczenie + inne
Mam pytanie, podłączyłem tubę i wzmacniacz + radio tak jak przeczytałem tu na forum i przez chwilę lampka czerwona świeciła a zielona mrugała w wzmaku, a teraz nie świeci nic i tuba jak nie grała tak nie gra.
Tutaj dam wszystko jak podłączyłem
1. Kabel niebieski idzie do aku do plusa
2. czarny idzie na masę do śruby w bagażniku
3. cincze idą od wzmaka do radia bo mam wyjście rca i razem z nimi jest taki mały czerwony kabelek, z tego co wiem idzie do zasilania 12v lub jako kabel antenowy nie wiem podłączałem go tu i tu i nie chodzi.
Więc może ten czerwony kabel ten mały co idzie z cinczami źle go podłączam
Zdjęcia
Tutaj dam wszystko jak podłączyłem
1. Kabel niebieski idzie do aku do plusa
2. czarny idzie na masę do śruby w bagażniku
3. cincze idą od wzmaka do radia bo mam wyjście rca i razem z nimi jest taki mały czerwony kabelek, z tego co wiem idzie do zasilania 12v lub jako kabel antenowy nie wiem podłączałem go tu i tu i nie chodzi.
Więc może ten czerwony kabel ten mały co idzie z cinczami źle go podłączam
Zdjęcia
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 15:37 przez Royalpl, łącznie zmieniany 1 raz.
ten czerwony podłacz do tego biało-nioebieskiego co jest owiniety o żółty kabel
a bezpiecznik wyciagnij i sprawdz czy zworka jest nie przepalona pod swiatłem dobrze widać
a bezpiecznik wyciagnij i sprawdz czy zworka jest nie przepalona pod swiatłem dobrze widać
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 15:05 przez matig, łącznie zmieniany 2 razy.
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80
Dokładnie kolega mezik0 juz wyjasnił...właczajac radyjko na przewodzie remote pojawia się napiecie i podajesz sygnał wzmakowi, wzbudzasz go i odpalasz...jeżeli wyłaczasz jednostke, napiecie na rem zanika i wzmak sie wyłącza z jednostką...jeżeli miałbys przerwe w przewodzie rem to nie włączysz wzmaka, dlatego mostkujac + wzmaka i jego złacze rem podajesz zasilanie wzmacniaczowi bezposrednio z + i powinien sie włączyc, ale mozesz tylko spróbować, bo jeżeli zostawiłbyś na stałe to wzmak rozładowałby ci baterię w samochodzie...
Pisałeś na poczatku że świeciła się czerwona dioda a zielona migała...jeżeli PROTECT na wzmaku cały czas świeci to już masz sygnał że z wzmakiem dzieje się cos nie tak a jeżeli teraz wogóle nie reaguje to moze jest uszkodzony...sprawdź te bezpieczniki jeszcze...
Pisałeś na poczatku że świeciła się czerwona dioda a zielona migała...jeżeli PROTECT na wzmaku cały czas świeci to już masz sygnał że z wzmakiem dzieje się cos nie tak a jeżeli teraz wogóle nie reaguje to moze jest uszkodzony...sprawdź te bezpieczniki jeszcze...
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 15:09 przez BeeAndHunny, łącznie zmieniany 1 raz.
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80