Audio w b3
Audio w b3
Chciałem się dowiedzieć czy warto kupować hertz_ds_250_skrzynia_closed_20l_moc_300w Wiem mam B3 bak za kanapą i wiem ze może być problem z basem ale lepszy rydz niż nic <ok> Jeśli ktoś coś takiego ma i może się wypowiedzieć to bardzo bym prosił. Z góry dziękuje
PS: Napędzał by go wzmacniacz 4 kanałowy Blaupunkt GTA 4 MK II. 800W w mostku będzie 400 W, bo napędza jeszcze moje badziewne Magnaty 16 cm w tashkach
PS: Napędzał by go wzmacniacz 4 kanałowy Blaupunkt GTA 4 MK II. 800W w mostku będzie 400 W, bo napędza jeszcze moje badziewne Magnaty 16 cm w tashkach
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 12:25 przez Olszak, łącznie zmieniany 3 razy.
No to bym miał coś w podobie jak ty. I głośniki i sub podłączony. Wzmak ma filtr dolnoprzepustowy wieć może by to jakoś grało.... Na forach mówią ze ten głośnik w litrażu 16 l jakiegoś szału nie daje ale jak 26 l jest to jest juz coś i duże ciśnienie. Tez z aukcji ma 20l wieć tak pomiedzy tym wszystkim. Myśle że jak na początek mojej kariery z subem, bo jeszcze nie miałem to nie bd aż taki zły wybór.
co do suba, miałem go u siebie przez kilka dni, nie jest to żadna rewelacja. Hertz ma do tego że potrzebuje dużo prądu. Na dodatek gra twardo. Nawet cena dla mnie za wysoka, swego czasu w Media Markt w Wawie (tam go kupiłem) był za 150 zł. Pomyślałbym na twoim miejscu albo za czymś mocniejszym (może jakaś używka Earthquak-a) ale wtedy może okazać się wzmak za słaby. Dobrze grają też głośniki (suby) Pfonocara - miałem takiego u siebie 20cm w skrzyni BR, przyznam że moc nie wielka 150W RMS ale dawał se rade
miałem go podłączone pod 2 rożne:
- Alpine MRV-t (chyba) 250 około 150 W RMS
- Radeon 90,1 300 W RMS
grać grał na obu ale dla mnie był to dźwięk taki.... pusty, twardy, nie umiem tego określić
mając B3 warto pomyśleć nad czymś co ma 200 W RMS-u i balans na skrzynie troszkę większy wtedy wszystko czujesz jak to brzmi, ale oczywiście też to zależy co masz w drzwiach zamontowane. U mnie jest Helix DB 62,1 - 50 W RMS + sub Euthquake DB250 - 300 W RMS i mam właśnie balans większy na skrzynie, choć w planach mam zamiar rozbudować przód na jakieś HERZE HSK lub TEC-ki
ten wygląda ciekawie:
u_dimension_el_s104
raczej nadaje się bardziej pod skrzynie zamkniętą,
a ten to już jeden z rodzynków
sub_dub200
- Alpine MRV-t (chyba) 250 około 150 W RMS
- Radeon 90,1 300 W RMS
grać grał na obu ale dla mnie był to dźwięk taki.... pusty, twardy, nie umiem tego określić
mając B3 warto pomyśleć nad czymś co ma 200 W RMS-u i balans na skrzynie troszkę większy wtedy wszystko czujesz jak to brzmi, ale oczywiście też to zależy co masz w drzwiach zamontowane. U mnie jest Helix DB 62,1 - 50 W RMS + sub Euthquake DB250 - 300 W RMS i mam właśnie balans większy na skrzynie, choć w planach mam zamiar rozbudować przód na jakieś HERZE HSK lub TEC-ki
ten wygląda ciekawie:
u_dimension_el_s104
raczej nadaje się bardziej pod skrzynie zamkniętą,
a ten to już jeden z rodzynków
sub_dub200
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 12:20 przez krisPrG, łącznie zmieniany 1 raz.
No to pany teraz ja powiem. Hertz DS 250 już u mnie w bagarze. Moja ocena bardzo pozytywna. Nie jestem audiofilem ale to co mam teraz jest dla mnie wystarczające. Bass słychac bez problemu. Mostek 180 RMS głośnik ma 150 RMS i gra całkiem przyzwoicie. Skrzynka 20 L nie zajmuje wiele miejsca w bagażniku. Jak na początek mogę polecić ten sprzęt