Audio w b4 avant
- daniel1302
- Forum Audi 80
Audio w b4 avant
Witam mam zamiar coś zrobic z nagłosnieniem mojej Audi bo niestety standart jest do bani.Mysle o kupieniu tych paneli tylko nie wiem które wybrac bo maja na jeden głośnik lub na dwa http://taschki.pl i drugie pytanie jakie głosniki .Czy ktoś ma te panele na dwa głosniki w swojej Audi .Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 22:29 przez daniel1302, łącznie zmieniany 2 razy.
- daniel1302
- Forum Audi 80
Witam chodzi mi tylko o przód a kwota jaką mysle przeznaczyc na wszystko to od 700 do 1000 zł.
Radio mam JVC KD-SX911R
Jesli zamontuje
po dwa glosniki na strone to bedzie lepiej od jednego czy będzie to przerost formy nad trescia.
Pozdrawiam. :mrgreen:
Radio mam JVC KD-SX911R
Jesli zamontuje
po dwa glosniki na strone to bedzie lepiej od jednego czy będzie to przerost formy nad trescia.
Pozdrawiam. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 22:34 przez daniel1302, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel1302
- Forum Audi 80
Witam sprawdz dokładnie bo ja dzwoniłem i robia :mrgreen: http://carbok.enzo.pl/pub_html/index1.php?id=2 P.S mam elektryke
Ostatnio zmieniony 01 sie 2007, 21:37 przez daniel1302, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
lepiej kupic taszki pod jeden głośnik za 250zł i zadbać o dobry głośniki dobre wytłumienie drzwi
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 22:34 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
• taschki.pl tylko i wyłacznie - najlepszej jakości panele ( te na allegro to też oni ) powołaj się na klub audi 80 i zapytaj o żniżkę
• Tylko i wyłacznie 1 glośnikowe - 2 głosnikowe to pomyłka. Bardzo ordynarnie wyglądają, musisz bardzo dobrze wygłuszyć drzwi i sa bardzo ciężkie do tego stopnia, że mogą opuścic Ci drzwi - odradzam.
• Ja mam takie panele od nich, kliknij w moim podpisie grafikę mojego auta i obejrzysz je
• Głośniki 16,5 cm sugeruję Helix odseparowany ze wzledu na cena - jakość. Tweetery daj na podszybie w miejsce oryginalnych a jak masz czas i chęci na rezanko to w słupki przednie. Helix 2 drożny ten tanszy też bardzo przyjemnie gra, ale ponieważ tweeterek wali w łydki warto dodać gdzieś wyżej oddzielne wysokotonowe choćby zrobione z tych fabrycznych ( jak ? Poszukaj moich tematów w tym dziale )
• Amen
• Tylko i wyłacznie 1 glośnikowe - 2 głosnikowe to pomyłka. Bardzo ordynarnie wyglądają, musisz bardzo dobrze wygłuszyć drzwi i sa bardzo ciężkie do tego stopnia, że mogą opuścic Ci drzwi - odradzam.
• Ja mam takie panele od nich, kliknij w moim podpisie grafikę mojego auta i obejrzysz je
• Głośniki 16,5 cm sugeruję Helix odseparowany ze wzledu na cena - jakość. Tweetery daj na podszybie w miejsce oryginalnych a jak masz czas i chęci na rezanko to w słupki przednie. Helix 2 drożny ten tanszy też bardzo przyjemnie gra, ale ponieważ tweeterek wali w łydki warto dodać gdzieś wyżej oddzielne wysokotonowe choćby zrobione z tych fabrycznych ( jak ? Poszukaj moich tematów w tym dziale )
• Amen
- daniel1302
- Forum Audi 80
Witam wiec wybur padł na jeden głosnik tylko jakie-co myslicie o tym
jbl_gto_6507
jbl_cs_2165c
infinity_ref_6520cs
hertz_esk_165 ?
jbl_gto_6507
jbl_cs_2165c
infinity_ref_6520cs
hertz_esk_165 ?
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 22:36 przez daniel1302, łącznie zmieniany 2 razy.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem jak tam Twój gust, ale moim zdaniem danielu1302, jeśli tak stawiasz sprawę to polecam Ci JBL, które chcesz z tych podanych przez Ciebie ( kwestia kieszeni ) Te infinity będa koszmarnie wygladały uwierz mi w taschkach. Nie bierz głośników z żanymi srebrnymi maskownica bo zepsujesz sobie wyglad auta i cały wizualny efekt taschek. JBL również postaraj sie kupić z czarną maskownicą bez żadnych srebrnych dziwadeł. Nie komponuje sie to z drzwiami, panelem zupełnie.
Dokupienie maskownic za 9 zł na allegro też jest złe, poniewaz nie robią ich wymiarowych. Są za duze o ok 4 mm.
Przemyśl też Helixa to firma z duzymi tradycjami nie jakiś krzak.
http://www.audiotec-fischer.com
http://www.orbitcaraudio.be/audiotec-fisher.htm
Nowa seria po Blue to Dark Blue
http://www.allegro.pl/item219488085_juz ... 165mm.html
Maskownice nie najładniejsze, ale przynajmniej czarne, wiec powinno byc ok.
Audiotec Fischer od 1990 roku, ale za to z wielkimi efektami działa na rynku. Będzie to już 17 lat.
Firma Helix wchodzi w skład koncernu "Audiotec Fischer", który jest bardzo znany z produkcji wysokiej jakości zespołów głośnikowych do zastosowań w domowym sprzęcie HI-FI i high-end. Ta niemiecka firma jest "młodszym bratem" znaku towarowego "BRAX", który także wchodzi w skład koncernu "Audiotec Fischer". W 1998 r. firma wyprodukowała wzmacniacz HXA-400, który stał się przebojem na rynku car audio i zdobył tytuł najlepszego wzmacniacza na rynku japońskim. Obecnie Helix jest producentem wzmacniaczy, zestawów głośnikowych, głośników basowych i kondensatorów.
BRAX to przysłowiowy Rolce-Royce wśród wzmacniaczy i kondensatorów. Właściciel firmy AUDIOTEC będącej producentem BRAX'a i HELIX'a, którym jest Heinz Fischer, jako pierwszy na świecie zaprojektował i zastosował kondensator samochodowy, będący wciąż niedoścignionym wzorcem dla innych. Kondensatory BRAX to niemiecka precyzja i solidność .
JBL to równiez wielkie tradycje, ale nie do konca Car Audio
JBL może się pochwalić sześćdziesięcioletnim doświadczeniem w tworzeniu najwyższej klasy systemów nagłośnienia kin oraz wyposażenia profesjonalnych studio nagraniowych. Natomiast w 1978 roku zrobili pierwszy glośnik samochodowy.
Infinity to dziecko Harmana, czyli również tradycje, pasja i jakość. W 1968 roku powstali, aby robić jakośc a nie ilość, czyli HIGH ENDowe dzieła
Może tylko ja jestem taki dziwaczny, ale zawsze staram się uzyskać dobrą jakość nie robiac z auta choinki i jest to jak najbardziej możliwe, tylko nie wolno pochopnie kupować sprzętu.
Audi B4 i zielone podswietlenie radia w srebrnej obudowie, przyciski podswietlane na niebiesko, a maskownice srebrne z zoltymi głosnikami to jest to co mnie poprostu zabija w niektorych autach
Wybór należy do Ciebie
Z tej półki głosniki wszystkie przez Ciebie wymienione spełnia Twoje oczekiwania
Dokupienie maskownic za 9 zł na allegro też jest złe, poniewaz nie robią ich wymiarowych. Są za duze o ok 4 mm.
Przemyśl też Helixa to firma z duzymi tradycjami nie jakiś krzak.
http://www.audiotec-fischer.com
http://www.orbitcaraudio.be/audiotec-fisher.htm
Nowa seria po Blue to Dark Blue
http://www.allegro.pl/item219488085_juz ... 165mm.html
Maskownice nie najładniejsze, ale przynajmniej czarne, wiec powinno byc ok.
Audiotec Fischer od 1990 roku, ale za to z wielkimi efektami działa na rynku. Będzie to już 17 lat.
Firma Helix wchodzi w skład koncernu "Audiotec Fischer", który jest bardzo znany z produkcji wysokiej jakości zespołów głośnikowych do zastosowań w domowym sprzęcie HI-FI i high-end. Ta niemiecka firma jest "młodszym bratem" znaku towarowego "BRAX", który także wchodzi w skład koncernu "Audiotec Fischer". W 1998 r. firma wyprodukowała wzmacniacz HXA-400, który stał się przebojem na rynku car audio i zdobył tytuł najlepszego wzmacniacza na rynku japońskim. Obecnie Helix jest producentem wzmacniaczy, zestawów głośnikowych, głośników basowych i kondensatorów.
BRAX to przysłowiowy Rolce-Royce wśród wzmacniaczy i kondensatorów. Właściciel firmy AUDIOTEC będącej producentem BRAX'a i HELIX'a, którym jest Heinz Fischer, jako pierwszy na świecie zaprojektował i zastosował kondensator samochodowy, będący wciąż niedoścignionym wzorcem dla innych. Kondensatory BRAX to niemiecka precyzja i solidność .
JBL to równiez wielkie tradycje, ale nie do konca Car Audio
JBL może się pochwalić sześćdziesięcioletnim doświadczeniem w tworzeniu najwyższej klasy systemów nagłośnienia kin oraz wyposażenia profesjonalnych studio nagraniowych. Natomiast w 1978 roku zrobili pierwszy glośnik samochodowy.
Infinity to dziecko Harmana, czyli również tradycje, pasja i jakość. W 1968 roku powstali, aby robić jakośc a nie ilość, czyli HIGH ENDowe dzieła
Może tylko ja jestem taki dziwaczny, ale zawsze staram się uzyskać dobrą jakość nie robiac z auta choinki i jest to jak najbardziej możliwe, tylko nie wolno pochopnie kupować sprzętu.
Audi B4 i zielone podswietlenie radia w srebrnej obudowie, przyciski podswietlane na niebiesko, a maskownice srebrne z zoltymi głosnikami to jest to co mnie poprostu zabija w niektorych autach
Wybór należy do Ciebie
Z tej półki głosniki wszystkie przez Ciebie wymienione spełnia Twoje oczekiwania
Ostatnio zmieniony 02 sie 2007, 22:08 przez Doc, łącznie zmieniany 3 razy.
- daniel1302
- Forum Audi 80
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Panowie, pamiętajcie, że każdy swoje chwali. Nie wierzcie każdemu kto mówi ze jedna firma jest najlepsza bo słucha, ma, montuje i gra znakomicie.
Ludzie bardzo często przechwalają, a tak na prawdę nie maja wielkiego pojęcia i wcale nie odsłuchiwali w odpowiednich warunkach całej gamy firm, głośników, sprzętu.
Nie twierdzę, że Hertz jest zły, ale z całą pewnością nie jest najlepszy, a na forach ludzie pod niebiosa to chwalą bo zakupili i mają. Odpowiada im, cieszą się dźwiękiem, wiec chwalą.
Zawsze należy na zimno podejśc do tematu.
Ludzie bardzo często przechwalają, a tak na prawdę nie maja wielkiego pojęcia i wcale nie odsłuchiwali w odpowiednich warunkach całej gamy firm, głośników, sprzętu.
Nie twierdzę, że Hertz jest zły, ale z całą pewnością nie jest najlepszy, a na forach ludzie pod niebiosa to chwalą bo zakupili i mają. Odpowiada im, cieszą się dźwiękiem, wiec chwalą.
Zawsze należy na zimno podejśc do tematu.