Panowie zakupiłem taką antene http://allegro.pl/antena-dachowa-audi-8 ... 38295.html i chyba źle zrobiłem....
Bo dopiero teraz zauważyłem, że nie mam jak jej założyć! Wygląda tak samo, ale ona ma jakieś wejście RAKU-2 :shock: a ja przy starej antenie mam ten biały kabelek [od napięcia bodajże i czarny od radia] tylko, ten czarny nie ma żadnego bolca, tylko jest podobny do tego RAKU-2 ! Jest jakaś przejściówka do tego? Czy to oddać? :roll:
Taki mam przewód [zdjecie z allegro ] ;
[B4 1.6] Antena RAKU - 2
-
- Forum Audi 80
Kompletnie nie rozumiem, tego samochodu...
Jakoś udało mi się "drucikiem" podłączyć tą antene, i rzeczywiście widać poprawę ale radio nie szuka żadnych stacji... no ja już nie wiem.
[ Dodano: 2012-05-10, 20:14 ]
Rozebrałem to wszystko, i radio działa na drut <ok>
potem gdy chciałem włożyć tą lampkę z tyłu się zrobiło małe zwarcie :shock: :-x ale już chyba wszystko okej...
Pozostaje kupić krótką antene wewnętrzna, lub doczepić dobrą końcówkę do tego druta, bo się wysuwa. :lol:
Jakoś udało mi się "drucikiem" podłączyć tą antene, i rzeczywiście widać poprawę ale radio nie szuka żadnych stacji... no ja już nie wiem.
[ Dodano: 2012-05-10, 20:14 ]
Rozebrałem to wszystko, i radio działa na drut <ok>
potem gdy chciałem włożyć tą lampkę z tyłu się zrobiło małe zwarcie :shock: :-x ale już chyba wszystko okej...
Pozostaje kupić krótką antene wewnętrzna, lub doczepić dobrą końcówkę do tego druta, bo się wysuwa. :lol: