Siemanko witam jako świeżo upieczony nabywca 80 B3. Szukałem niskobudżetowej furki na której podłapie się mechanikę i nie szkoda będzie coś zepsuć a części stosunkowo nie drogie.
Zależało mi na ocynku, i miałem w małej kasie do wyboru b3 lub zarżnięte i oklepane b4 więc wolałem szukać b3. Tak oto napotkałem i nabyłem tą audi.
Zawsze chciałem taką mieć to i mam
Silnik to 1.9E 113ps o oznaczeniu SD na podtlenku
Z wyposażenia mamy
-wspomaganie,
-centralny zamek,
-4 hamulce tarczowe
-fotele kubełkowe,
-blenda hella
Plany na nią to pierwszorzędnie poprawić niedociągnięcia, usterki itd. Między innymi malowanie zderzaków na czerń (ktoś psikał sprejem w czerwień), wymiana lotki tylnej na kamei'a, później audio, obniżenie, felgi itd.
Wyjdzie w praktyce Zapraszam do ocen.
[80 B3] 1.9E Malvenrot
[80 B3] 1.9E Malvenrot
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2017, 01:52 przez Radecki, łącznie zmieniany 2 razy.
Przy audi nic się zbytnio nie dzieje poza nowymi usterkami, ale kilometry bije. Nie ma kiedy się za nią brać ale zaczynam coś dłubać. Znalazłem na szrocie b4 2.6v6 z drewnem, 4 ele szybami i lusterkami wewnątrz, ale musiała być w skórach bo już ktoś wykręcił. W śmiesznej kasie całe wnętrze u mnie. Najwięcej roboty będzie z podłączeniem wiązki bo kończy mi się zaraz za przednimi drzwiami, ale puszczę swoje kable po schemacie. Przymierzam się też do rozebrania i złożenia ka-jeta bo cieknie od paru dni, dlatego pyrkam tylko na gazie. Zamówię w tym miesiącu kompletną zawiechę, od razu jakieś -60 wleci. Dodatkowo zderzaki poszły w strukturę.
Lakier wcale nie jest taki piękny, był świeżo po przepolerowaniu pastą na fotkach.
Lakier wcale nie jest taki piękny, był świeżo po przepolerowaniu pastą na fotkach.