Audi 80 b3 1.8S 89r. Czerwona
Audi 80 b3 1.8S 89r. Czerwona
Witam. Chciałem przedstawić wam moje Audi 80 b3 89r z silnikiem 1.8S 90KM. Autko nabyłem w Lipcu 2014r. Od dziadka który wyjeżdżał praktycznie z garażu na podwórek żeby posiedzieć w lecie w cieniu i patrzeć na swoją zacytuje jego słowo "lalunie" Audi było utrzymywane w perfekcyjnym stanie. Z wyposażenia jest goła, nie posiada ABS'u i wspomagania kierownicy ale to juz kwestia przyzwyczajenia Jeździ na samej benzynie bez podtlenku LPG, dla mnie jest wystarczająco ekonomiczna wiec nie zakladalem instalacji gazowej. Blacharka jak oraz lakier jest w bardzo dobrym stanie i nie ma nawet grama rdzy. 2 lat temu został wymieniony cały układ wydechowy na nowy z kwasówki. Ostatnio od czasu zakupu moich rękach został wymieniony przewód hamulcowy bo stary pękł oraz wieszaki gumowe wydechu. Poniżej daje kilka zdjęć
Lipiec 2014
Lipiec 2015
Lipiec 2014
Lipiec 2015
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Asteri, pikna :mrgreen: i dlaczego ja jeszcze jej na oczy nie widziałem
ps wpadaj na spoty jak będą jakieś organizowane <ok>
i ps2 mogę jedna fotkę na fejsa wrzucić :?: na fanpage audi80
czyli dokładniej bo to nie wiele mówi mi, daj fotkę z pod maski ewentualnie <ok>Asteri pisze:silnikiem 1.8S 90KM
No, no zadbane Audi Ci się trafiło i w jeszcze w czerwonym kolorze <ok> A jaka czyściutka i błyszcząca - chwali się Co używasz do zderzaków? Bo fajnie nabrały czarnego koloru, chyba że miałeś je w takim stanie. Nie myślałeś żeby oryginalne kołpaki wrzucić? Bo oryginalne stalówki wg mnie nie są ładne, ale to tylko moje zdanie
Dzięki ogólnie to dużo jeżdżę po mieście, może nie trafilismy na siebie jeszcze na zloty nie jeździłem nią ale może kiedyś się zjawie <ok> Silnik jaki posiadam jest o oznaczeniu JN. Ok możesz wrzucić fote <ok>PieterB pisze:Asteri, pikna :mrgreen: i dlaczego ja jeszcze jej na oczy nie widziałem
czyli dokładniej bo to nie wiele mówi mi, daj fotkę z pod maski ewentualnie <ok>Asteri pisze:silnikiem 1.8S 90KM
Pawelo, w moich rekach auto musi być czyste i zadbane na fotach użyty został fotachjesli dobrze pamiętam plak, zderzaki bardzo świeżo wyglądają tak ze plak wystarcza do uzyskania czarnych zderzaków z połyskiem. Nigdy nie myślałem nad kołpakami ale gdyby się trafiły zadbane kołpaki to może bym kupił Jedynie myślałem nad wymiana kierunków na białe z przodu ale jak z przodu bym wymienił na białe to z tylu nie mógł bym zostawić pomarańczowych bo niezbyt to by wyglądało, co proponujecie w tej kwestii?Pawelo pisze:No, no zadbane Audi Ci się trafiło i w jeszcze w czerwonym kolorze <ok> A jaka czyściutka i błyszcząca - chwali się Co używasz do zderzaków? Bo fajnie nabrały czarnego koloru, chyba że miałeś je w takim stanie. Nie myślałeś żeby oryginalne kołpaki wrzucić? Bo oryginalne stalówki wg mnie nie są ładne, ale to tylko moje zdanie
Nie zmieniać, zostawić w oryginale :mrgreen: A tak na poważnie, jeśli już chcesz to później na tył wstaw, np. lampy czerwone od avanta, plus do tego blenda i będzie <ok>Jedynie myślałem nad wymiana kierunków na białe z przodu ale jak z przodu bym wymienił na białe to z tylu nie mógł bym zostawić pomarańczowych bo niezbyt to by wyglądało, co proponujecie w tej kwestii?
Koledzy miał ktoś z was kiedys problem z kierunkiem? U mnie problem wygląda następująco. Wszystko normalnie działa do czasu aż nie pada deszcz jak juz pada i stoi pod chmurka lub gdzieś wyjadę to przedni prawy kierunek przestaje migać a jak pogoda się poprawi to po jakims czasie zaczyna działać. Nie wiem gdzie szukać przyczyny, może ktoś miał podobna sytuacje?
Wyciagalem caly kierunek z oprawka i żarówka, potraktowalem tez kontakt sprayem i tez nic nie pomogło dopiero po kilku dniach zaczął działać, pewnie do kolejnych wilgotnych dni. a co do zmiany kierunków to przemyśle sprawęPrzemas80 pisze:Problem może być w oprawce lub samej żarówce ,u mnie było podobnie czasem się zacinał to puknąłem w klosz działa.Winna była żarówka w twoim przypadku podobnie zapewne będzie.Chcesz zmieniać kierunki nie zmieniaj straci front urok jeśli już bierz dymione depo do czerwieni pasują <ok>
Przyszedł czas na zmianę oleju i filtrów
Olej Mobil1 10W40
Termostat też odmówił już posłuszeństwa i należało go wymienić
Co mnie bardzo zaskoczyło to w aucie był oryginalny filtr oleju oraz termostat
Międzyczasie wydarzyła się taka sytuacja że ułamała się łopatka wkładki stacyjki.
nowa wkładka z kluczykami kosztowała mnie 37zł lecz zdecydowałem się przełożyć łopatkę z nowej wkładki do oryginalnej wkładki co pozwoliło pozostać mi przy kluczykach które pasują do drzwi jak i do stacyjki a przy nowej wkładce miał bym do stacyjki inny kluczyk a do drzwi inny. Wymieniając pierwszy raz wkładkę można napotkać się na pare przeszkód ale teraz już wiem co i jak gdyby ktoś potrzebował pomocy w tym temacie to pisać na PW.
Autko ma się dobrze i pokonuje kolejne kilometry
Olej Mobil1 10W40
Termostat też odmówił już posłuszeństwa i należało go wymienić
Co mnie bardzo zaskoczyło to w aucie był oryginalny filtr oleju oraz termostat
Międzyczasie wydarzyła się taka sytuacja że ułamała się łopatka wkładki stacyjki.
nowa wkładka z kluczykami kosztowała mnie 37zł lecz zdecydowałem się przełożyć łopatkę z nowej wkładki do oryginalnej wkładki co pozwoliło pozostać mi przy kluczykach które pasują do drzwi jak i do stacyjki a przy nowej wkładce miał bym do stacyjki inny kluczyk a do drzwi inny. Wymieniając pierwszy raz wkładkę można napotkać się na pare przeszkód ale teraz już wiem co i jak gdyby ktoś potrzebował pomocy w tym temacie to pisać na PW.
Autko ma się dobrze i pokonuje kolejne kilometry
Ostatnio zmieniony 02 lip 2016, 08:13 przez Asteri, łącznie zmieniany 1 raz.