Witam, nazywam się Bartek mam 18 lat jestem z Łukowa w województwie Lubelskim, temat o Audióweczce był już gdzieś na forum ale było to za kadencji gdy była jeszcze w posiadaniu mojego taty, w lutym zdałem prawko :mrgreen: po namowach i negocjacjach namówiłem tatę i 80'tka przeszła w moje posiadanie a tata szuka czegoś nowego dla siebie oczywiście z pod znaku 4 pieścieni, tata audi kupił jakiś czas temu od swojego kolegi który też już co nieco już przy niej modził
Przechodząc do konkretów
Audi 80 Avant z 1994 roku z silnikiem 1.9 TDI na Pierburgu z modów mechanicznych (robione za kadencji kolegi taty) autko ma:
- wtryski z AFN
- komp 16 bit
- wirus od Kostrza <lol>
- wywalony EGR
- wywalony kat
- Założony środkowy przelotowy wydech z audi 80 b3 1.6D
Dzięki tym modom Audi jest dużo zwinniejsza, elastyczniejsza w jeździe i w porównaniu z 80'tką kolegi oszczędniejsza jeśli chodzi o paliwko, a rzędowe 2.5 TDI nie mają startu :mrgreen: :mrgreen:
Z wyglądu jest przedni zderzak od Coupe, blenda od Audi 90, standardowo wypolerowana końcówka wydechu, felga 15 standardowa z przepolerowanym delikatnie rantem, halogeny w zderzaku przyciemnione delikatnie folią do lamp, obudowy słupków oklejone folią carbon, listwa z tylnym zderzaku tak samo oklejona folią carbon w rzeczywistości na prawdę ładnie to wyszlo.
Wyposażenie jak na ten rocznik moim zdaniem dosyć bogate, są 2x elektryczne szyby, tempomat, klimatyzacja, elektryczne lusterka, halogeny, zapalniczka kolo ręcznego jak w Quattro, termometr temp zewnętrznej, centralny zamek, alarm, kluczyk przerobiony na "scyzoryk" alarm z pilota, coś z czego jestem na prawdę zadowolony licznik w milach i km/h, 2x poduszka powietrzna, deska poliftowa, boczki z parapetami - wersja poliftowa, gałka biegów podświetlana, dodatkowe 3 zegary od temp oleju, ciśnienia oleju i od aku, oryginalny hak..
Zabawa z folią Carbon na tyle mi się spodobała, że panel od sterowania klimą i nawiewami oraz obudowa 3 dodatkowych zegarów, i zasuwka popielniczki też wylądowały w Carbonie, jest to tymczasowe bo finalnie będą drewniane dekory, wygląda to ładnie ale też nie będę za dużo z tym carbonem szalał, bo co za dużo to nie zdrowo... :mrgreen:
Temat z Audi będę starał się uzupełniać systematycznie, wszystkie modyfikacje będę wrzucał do tematu na bieżąco :mrgreen:
Plany co do Audi są takie:
- Dołożyć 2 elektryczne szyby z tyłu
- Drewniane dekory do środka
- Czarny skórzany środek z grzaniem dup od zawsze mi się marzył i musi być :mrgreen:
- Kierownica od A6 C4 s-line
- Przyciemnić szybki
- Grill w mat, znaczek zostaje w połysk
- Felgi 17" mam już upatrzony wzór ale to pod koniec wakacji jak wpadnie trochę kasy
- Podsufitka bo już się odkleiła ale jestem już umówiony z tapicerem na 2 Sierpnia podsufitka pójdzie w czarną "alcantare"
- Rączki w podsufitce z lampkami
- Głośniki w tylne boczki+jakaś rozsądna tuba do bagażnika (ma ładnie grać, nie walić)
Zaczął się okres wakacji a ja zacząłem wakacyjną pracę i odkładnanie kasy na moją "skarbonkę" systematycznie będziemy coś składali, dokładali i modzili, mam nadzieję, że autko się podoba i czekam na wasze opinie, pozdrawiam
:lol:
Poniżej trochę zdjęć: