Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Cabrio 1.9 TDi 1Z by Loczek

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi Cabrio 1.9 TDi 1Z by Loczek

Post autor: Loczek » 25 sty 2010, 10:19

Witam,

po długiej mojej nieobecności pragnę napisać co nastąpiło...
Audi B2 Coupe zostało sprzedane z bólem serca i łzami w oczach i trafilo w ręce forumowicza tego klubu (całe szczęście- mam nadzieję, że i jemu będzie wiernie służyć i przyniesie wiele radości, zabawy i sam go nie zaniedba).
Miejsce Coupety nie mogło zastąpić inne auto niż Audi. Na początku wybór pomiędzy Audi A8 D2 a Audi B4 Cabrio... Po długich rozmyślaniach ZA i PRZECIW padło na Cabrio.
Poszukiwania trwały b. długo... rozmowy telefonieczne i jak to zawsze słyszymy "bezwypadkowy i nie kręcony"- no cóż trzeba było to sprawdzić. Na miejscu jak się okazywało były to zaniedbane, bite auta.
Aż trafiłem na egzemplarz, który chciałbym przedstawić.
Jest to Audi B4 Cabrio z silnikiem TDi 90 KM chipowanym na 110 KM. Jest to wersja poliftingowa, więc ma:
- półskórzane, kubełkowe fotele;
- skórzana kierownica S-Line;
- windshot;
- soczewkowe reflektory z xenonem;
- w przednim zderzaku halogeny i kierunkowskazy by Porsche;
- szczelny dach :d;
- niestukające i nieszumiące szyby :p;
- trzecie światło STOPu;
- elektryczne szyby 4x;
- elektryczne i podgrzewane lusterka;
- 4x AIR BAG - wersja limitowana z poduszkami w fotelach i dodatkową rączką w fotelu pasażera "łamiącą" oparcie;
- składany dach ;p;
- telefon;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Auto świeżo nabyte, więc i fotki mało ciekawe, z czasem dodam nowe. Pozdrawiam.

Modyfikacja 20.04.2010- nowe felgi ALU 17" ET37 7,5' z oponami 235/40/17:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do komentowania :).

Acha... i taki mały detal jak to u większośći :D- RINGI- zakupione dla mnie przez moją Kobietkę :):

Obrazek

W majowy weekend razem z narzeczoną robiliśmy polerkę lakieru ( ja w swoim ona w swoim- standardowo nie pozwoliła mi pomóc :)):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S. Po polerce spadł deszcz <ok> .

29.08.2010- przedwczesny prezencik urodzinowy od Czarnej :D:

KRATKA:

Obrazek

BEZ KRATKI:

Obrazek

Z KRATKA:

Obrazek

28.09.2010 - USUWANIE AKWARIUM:

W dniu dzisiejszym wkońcu (lepszej pogody na to nie mogłem wybrać :-/ ) wziąłem się za wybebeszenie wnętrza Bezdasznika. Powodem całej imprezy było:
- parowanie szyb;
- woda na dywaniku przednim-prawym i tylnym prawym (i/oraz jak się okazało na tylnym-lewym);
- świecąca kontrolka AIR-BAG (akurat w tym przypadku poduszki foteli);

Przyczyną całego zamieszania jest uszkodzona/odkształcowa prawa część podszybia, przez którą woda dostaje się przez ów podszybie do pojemnika na filtr kabinowy, wentylator nadmuchu aż wkoncu do wnętrza pojazdu.

Teraz muszę wyciagnać całą wodę, wysuszyć/wymienić wykladzinę, uszczelnić/wymienić podszybie (szkoda, że pada :/).

To ta strona lekko mokra:

Obrazek

Obrazek

A tutaj akwarium dla żółwia Tadzika <ok> :

Obrazek

I ujście "wodospadu":

Obrazek

21.11.2010:

Kompletne matowe czarne wnętrza reflektorów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A niedługo II etap VIRUS'a :).

09.05.2011- Hmm... trochę niżej do matki natury (glebka <ok> ):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wjazd do domku <piwo> :

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 paź 2011, 12:19 przez Loczek, łącznie zmieniany 20 razy.

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 25 sty 2010, 10:26

Podobuje mi się Twoje cabrio a szczególnie jego pyszczek :mrgreen: Fajne też masz te foteliki. Też w takie celuję. Gratuluję zakupu. Masz tu kolego spore pole do popisu przy modzeniu tego samochodu. Życzę Ci powodzenia w jego eksploatacji <ok>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 25 sty 2010, 12:01

No front niczego sobie. ;-) Wnętrze bardzo ładne i motor ze sporymi możliwościami. :-P

karmelitto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karmelitto » 25 sty 2010, 16:42

dobrze zadany :))

...ale!

TDI is for old people!:D

Awatar użytkownika
Pete
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pete » 25 sty 2010, 17:43

TDI nie jest dla starych ludzi :P jeśli ktoś lubi ekonomiczną i nie za szybką jazdę to po co mu silnik 2.8 czy jakiś inny darmozjad? :P
A co do Cabriolecika naprawdę fajny egzemplarz :P
Tylko szkoda,że nie ma sztywnego dachu, to jest taki dość znaczący jak dla mnie minus
ale autko samo w sobie suuuper ;p

Awatar użytkownika
jaro85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaro85 » 25 sty 2010, 18:03

No piękny nabytek <ok> wsadź dobrą fele i jakiś chip co by lepiej śmigał i będzie git :mrgreen:

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 25 sty 2010, 18:27

karmelitto pisze:dobrze zadany :))

...ale!

TDI is for old people!:D
Popieram dezaprobatę silnika ;] TDi może nie jest tylko dla dziadków, ale ogólnie nie pasuje mi do dobrze prezentujących się aut. Szczególnie na dużych kółkach (których Ty w sumie jeszcze nie masz ;)
Od razu widać, że daleko jej do szrota, czy tam zaniedbanego egzemplarza.

Który rocznik? Kupiony w PL? Wszystko działa jak należy? ;)

karmelitto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karmelitto » 25 sty 2010, 20:29

w cabrio moim zdaniem musi byc kopyto :P i tutaj chodzi o sytuacje tzw oczywiste:P

stoisz na swiatlach, pas obok Golf 3 czy 4 ... widzi "cabrio - cwaniak, odpicowany, musi miec buta" .... i szkoda, jak go nie ma:P sam troche zaluje, ze nie kupilem v6, ale co ogladałem do obity czy cos nie tak z silniczkiem i masa wydatków.

fajnie, ze caly po lifcie ...tylko własnie :D tu sie zaczyna problem :D jak ja kupowalem i widzialem cabrio po lifcie, a date produkcji np. 91-94 rocznik to wiedzialem, ze albo byl juz walniety i poprostu wpadly w rece nowe czesci, albo ktos lubil sie bawic :D

ale ten w sumie nawet i pod 99 mi podpada :P po tdi'ki byly robione do 2000 ;)

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 25 sty 2010, 21:05

Rok auta 1996, wszystko działa bez zarzutu. Szyby ładnie się spasowują, dach w pełni szczelny, nie działa mi jedynie reg. prędkości nawiewu ale już wiem co i jak z tym zrobić :).
Szukałem benzyniaka ale ze zadnego nie było w stanie mnie zadowalającym to decyzja padła na TDI i jestem z tej decyzji jak najbardziej zadowolony. Seryjna moc została zwiększona do 110 KM (chip w Niemczech). Auto w kraju od 2007 roku bez najmneijszego uszczerbu na zdrowiu. Przedni zderzak z kierunkowskazami Porsche już był i nie żałuję tego :).

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 25 sty 2010, 21:07

Loczek, zapodaj foty tego telefonu jak mozesz :-)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 25 sty 2010, 23:07

ojjj ja wam dam <tyty> ;p
Bastek pisze:Fajne też masz te foteliki
tylko w cabrio, podbniez lepiej jest utrzymac skore, ponoc sie welur strasznie kurzy, ale w lato sam ocienisz i mam nadzieje podzielisz sie swoimi wrazeniami ;p
Bastek pisze:Masz tu kolego spore pole do popisu przy modzeniu tego samochodu
no chyba jednak w stylistyce zewnetrznej pozostaje tylko rs2 ;p
karmelitto pisze:TDI is for old people!:D
hmm... znam to powiedzonko kuzyn ma ta naklejke na hondzie civic, a tak sie sklada ze 1,5 tonowemu dieslakowi dac nie umie rady...
jaro85 pisze:wsadź dobrą fele i jakiś chip
fela to podstawa, ale czip? wiecej? przemysl to bo moim daniem lepiej miec mniej mocy i mniej problemow, 110 moim zdaniem jest wystarczajace
karmelitto pisze:stoisz na swiatlach, pas obok Golf 3 czy 4 ... widzi "cabrio - cwaniak, odpicowany, musi miec buta" .... i szkoda, jak go nie ma
tak tylko wiekszosc tych trojek czy czworek jest tez w dieslu, a jak w benzynie to do 2.0 a to jest do objechania ;]
Loczek pisze:Przedni zderzak z kierunkowskazami Porsche już był
... bo ktos zmienil, ale kazdemu prawie sie podooba wiec jest dobrze ;]

jak dla mnie super, wolalbym w bezowej skorze, ale wiem jak ciezko bylo dostac dobre cabrio w takiej skorze... mimo wszystko lakier jest powalajacy zastanawiam sie nad takim do mojego
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 26 sty 2010, 07:53

Chip'a większego już nie będzie- nie ma co szaleć, bo wiem że później zaczyna się sypać. Felgi na pewno jakieś bedą ale to na lato. Z dodatkowych modernizacji to mały bajerek- wyświetlacz temp. zew. oraz pomalowanie wnętrza przednich lamp na czarny mat.
Na chwilę obecną wymieniłem napinacz, rolkę i pasek od osprzętu, a czeka mnie jeszcze wymiana przednich tarcz, klocków i za jakiś czas kompletnego rozrządu.

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 26 sty 2010, 11:10

karmelitto pisze:w cabrio moim zdaniem musi byc kopyto :P i tutaj chodzi o sytuacje tzw oczywiste:P

stoisz na swiatlach, pas obok Golf 3 czy 4 ... widzi "cabrio - cwaniak, odpicowany, musi miec buta" .... i szkoda, jak go nie ma:P sam troche zaluje, ze nie kupilem v6
...i tu bym sie z Toba nie zgodzil do konca - jak dla mnie koncepcja kabrioletu kloci sie troche z ostra jazda i, za przeproszeniem, palowaniem spod swiatel tym bardziej ze 'nasze' motury V6 sa zdecydowanie bardziej leniwe niz ostre, natomiast NG ze swoim mega charyzmatycznym gangiem pasuje do lansowozu (a tym bezdasznik jest nieodwolalnie) jak malo ktory :mrgreen:

wracajac do tematu - diesel w kabriolecie juz dawno nikogo nie dziwi, niechaj zatem oszczednosc wynagradza Ci Kolego z nawiazka niedociagniecia akustyczne - szczelnosci i szerokosci <ok>

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 26 sty 2010, 14:04

Widać że bezdasznik był szanowany, na lato jakieś ładne 17-stki i malina <spoko>
Zapraszam na spota pod Aqa-Park, jak się trochę ociepli oblukamy na żywca <ok>

karmelitto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karmelitto » 26 sty 2010, 19:41

kolczat, kolczat :D bo to HONDA CIVIC :D jeszcze pewnie w dodatku 1,4i czyli po tuningu 90hp :> sila rzeczy ciezko jej dac rade :P

nie ma to tamto, ale najwidoczniej dzielimy sie tutaj na dwie podgrupy :D lubiacych wiatr i predkosc oraz wiatr i jazde:D

Atlas <piwo>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl