Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 80 1.8S] Całkiem żywy staruszek... '86

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Small3r
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B3 80 1.8S] Całkiem żywy staruszek... '86

Post autor: Small3r » 10 paź 2010, 07:41

Witam wszystkich forumowiczów! :) Jestem tutaj nowym użytkownikiem, gdyż zakupiłem niedawno Audi 80 B3. Mam 19 lat i jest to moje pierwsze auto. Mimo, że wcześniej jeździłem już wieloma autkami to przyznam szczerze, że co do jakości prowadzenia to Audi jest na drugim miejscu na mojej liście! Mimo swojego wieku jest w stanie naprawdę dobrym. Co mogę jeszcze napisać... Gdy kupowałem, niunia stała od ponad dwóch miesięcy na trawniku przed domem. Była strasznie brudna i niezbyt zadbana. Jak przyszedłem ją pooglądać to aż czuło się, że to autko ma dusze, która chce aby się nią ktoś zaopiekował. I tak też właśnie zrobiłem.
Powiem szczerze, że wcześniej bardzo się interesowałem BMW i pojęcia nie mam co siedzi w tym autku. Wiem tylko, że w dowodzie pisało, że ma 66kw, co znaczy że silnik ma 90KM, ale jakie to oznaczenie silnika albo jak to sprawdzić nie mam pojęcia. Przejechane 300.000 tys. Nie działa licznik, to znaczy naliczanie kilometrów aktualnie. Autko zostało sprowadzone w 2007 roku z Niemczech. Rok temu zostało przemalowane. Jest do pomalowania wnętrze bagażnika i pod maską. Jest bardzo dużo pracy przy niej, ale ja o nią zadbam. Pozdrawiam i proszę na przyszłość o pomoc!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS Niunia bardzo obniżona. Miska olejowa do wymiany, wgnieciona :)
PS2 Przypomniało mi się. Z dodatkowego wyposażenia to ma dołożone wspomaganie.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 13:17 przez Small3r, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
miki1133
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miki1133 » 10 paź 2010, 09:12

Fajnie kolego wygląda na tej glebie trochę pracy nad nią i będzie jak ta lala bezawaryjnej eksploatacji pozdro

Awatar użytkownika
Apocalipto
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Apocalipto » 10 paź 2010, 09:23

Fajnie się prezentuje, felga pasuje do auta. Widzę, że chyba ktoś modził już lampy z przodu :-P
Trochę pracy włożysz i jeszcze długo będzie jeździć ta audiczka <ok>

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 10 paź 2010, 09:30

W no bardzo fajna
Fela super
Spojlerek super

Mody :
- może tę nakładkę na gril usunąć
- można malnąć doły zderzaków pod kolor nadwozia
- można dać kierunki dymione Depo - pod ten kolor będą pasowały ładnie

Pozdrawiam
Można pomału myśleć nad żółtymi tablicami choć pojęcia nie mam jak to się załatwia

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 10 paź 2010, 10:03

Plus za:
Borbety i fajna oponka
Glebę
Lakier w fajnym stanie

Minus za:
Nakładkę na grill udającą B4 (ściągnij i zobacz jak jest bez, to tylko dwa wkręty)
Mógłbyś umyć te koła przed zdjęciami
Mógłbyś faktycznie dokończyć dzieła i dać dymione kierunki

Ogólnie bardzo fajna 80, małymi kosztami wyjdzie z niej perełka.

Awatar użytkownika
Apocalipto
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Apocalipto » 10 paź 2010, 10:14

ziemor, niema sensu żółtych tablic załatwiać, wtedy auto przechodzi tak jakby na własność państwa i nawet za granicę jak się chce jechać to trzeba pozwolenia załatwić, pozatym nic nie zmodzisz bez pozwolenia konserwatora zabytków :-P

Awatar użytkownika
hexman
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: hexman » 10 paź 2010, 10:27

Bardzo ładnie wyglada na tej glebie :-o
Koła świetne, lakier tez w ładnym kolorze. Życzę wytrwałości i bezawaryjności.!

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 10 paź 2010, 10:35

A mi się czerwone wnętrze komory silnika podoba :-)

Awatar użytkownika
Small3r
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Small3r » 10 paź 2010, 12:01

Dziękuje Panowie za wszystkie odpowiedzi! Nie spodziewałem się takiego odzewu od razu :) Bardzo mi miło. Auto kupione od fana Audi który zrobił wszytko własnymi rękoma w swoim garażu. 5 miesięcy temu wyjechał do Anglii, a niunie zostawił sąsiadowi na sprzedaż.

Powiem szczerze, że nie mam pojęcia o jakiej nakładce mówicie. Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o Audi. Powiedzcie co zdjąć to tak zrobię, ufam wam. (chciałem to malować, a środek grilla na czarny mat).
Co znaczy że ktoś modził lampy? Czym się różną od oryginału?
Kierunki będą dymione, już o tym myślałem. Tak jak o pomalowaniu dołu, tylko zderzaki chyba wlecą nowe, bo te są w kiepskim stanie. Na drzwiach też jakieś plastikowe nakładki.
Autko już całe umyte, to były zdjęcia jeszcze przed zakupem. Ostatnie jest już po zakupie :)
Będzie dużo modów. Trzeba też CarAudio odrestaurować.

Co jeszcze polecacie?
Pozdrawiam wszystkich!

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 10 paź 2010, 12:09

Small3r pisze:Powiedzcie co zdjąć to tak zrobię, ufam wam. (chciałem to malować, a środek grilla na czarny mat).

Otwórz maskę i spójrz na grill. Jest przykręcany dwoma wkrętami. Odkręć te wkręty i zdejmij tą nakładkę na grill w kolorze nadwozia. Zostaw ori grill i przykręć uzyskasz ładny pyszczek B3. Zrób jak Ci się będzie podobało my tylko sugerujemy.
Small3r pisze:Co znaczy że ktoś modził lampy? Czym się różną od oryginału?
Poprzedni właściciel wyjął lampy rozebrał i ramkę pomalował na czarno. Złożył do kupy i masz już zmodzone lampy. Zobacz i porównaj z moją B3 u mnie w profilu, mam ori przód.

Awatar użytkownika
Small3r
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Small3r » 10 paź 2010, 12:16

Faktycznie rożnica. Jutro sie za to wezme. A teraz jeszcze pytanko odnosnie licznika. Czytałem troszke forum i doszedlem do wniosku ze to mogla sie połamać zębatka albo silniczek. Rozebrac i próbować wymienić czy włożyc nowe zegary? Jakie to Audi ma z tyłu zawieszenie? Bo coś mi delikatnie stuka w przedziale od 40km/h do 50km/h. Po prawej stronie.

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 10 paź 2010, 12:17

Ładna b3'jeczka ;-) Wywal tą szpetną i wieśniacką nakładkę na grill. Komora silnika fajnie by wyglądała w czarnym macie przy tym lakierku :-P Spoilerek taki jak u mnie czyli super :-D Patrząc po tablicach to wychodzi, że jesteś z Ostrowa wlkp. Jeśli to prawda to jesteś 2 klubowiczem w powiecie :-D Jesteśmy od siebie oddaleni tylko o 20 km :mrgreen: Zajrzyj do tematu z moją b3, bo może kiedyś ją widziałeś na ostrowskich drogach, a 13 lat już po nich śmiga więc to całkiem możliwe :-D

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 10 paź 2010, 12:20

Lubisz / umiesz dłubać drobne rzeczy to spróbuj naprawić na formu powinien być jakiś opis jak się do tego zabrać. Jak nie masz cierpliwości kup nowe zegary.
Z tyłu jest belka skrętna.

Awatar użytkownika
Small3r
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Small3r » 10 paź 2010, 12:23

Czekam na propozycje odnośnie modów! Tylko proszę tak w granicach rozsądku bo wszystko będę wykonywał sam, bądź z tatą w garażu :) tak, z Ostrowa Mariuszu! I owszem mignęła mi kiedyś! Ale nie wiem gdzie ją &#8222;przylepić&#8221; :)

Awatar użytkownika
Small3r
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Small3r » 10 paź 2010, 12:26

Lubię bardzo. Już jedna rzecz naprawiłem, opisze potem dokładnie. A ktoś wie co może tam tak delikatnie stukac?

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl