Problem z logowaniem
Problem z logowaniem
Witam, mam pewien problem ,a mianowicie nie moge zalogowac sie na stronie www.centrum.audi80.pl. Na stronie www.audi80.pl robie to bez problemow. Czytalem ze moge uzyc loginu i hasla z www.audi80.pl i tak tez postepuje ,lecz mimo to nie moge sie zalogowac.Moze ktos wie dlaczego?
- kontestator
- Forum Audi 80

- kontestator
- Forum Audi 80

nikt Cie nie zmusza byś tutaj czy tam zagladał... <lol>kontestator pisze:to jest chore :evil:FranoF1 pisze:musisz miec dwa odzielne konta... jedno na forum a drugie na stronke
pozdro <osohozi>
musisz założyć drugiego meila :lol:Tak tez postapilem, ale wyswietla mi sie, ze taki email jest juz zajet
- kontestator
- Forum Audi 80

- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
www.centrum.audi80.pl strona główna i www.audi80.pl forum to dwie, różne, niezależne, niczym nie połączone bazy danych.
Wobec tego, aby móc się zalogować należy zarejestrować się niezależnie pod w/w adresami.
Można używać tego samego loginu, hasła, maila podczas rejestracji, lecz rejestracja konieczna jest w obu serwisach, a nie tylko jednym.
Jeśli pojawia się komunikat, że adres email jest uzywany, oznacza to, że ktoś taki adres podał, ale skoro podał, to nie mógł potwierdzić rejestracji, a czyni się to klikając w odnośnik, który przychodzi na wskazany w rejestracji adres email.
Po miesiącu konto bez potwierdzenia rejestracji automagicznie kasowane jest.
Zatem jeśli pojawia się komunikat o tym, że adres email jest już w bazie, oznacza to, że rejestrujesz się drugi raz, lub ktoś go błędnie podał i za miesiąc lub krócej adres ten będzie usunięty z bazy.
Jeśli komuś nie podoba się proces dwóch rejestracji niech sie nie rejestruje - proste.
Jeśli dla kogoś za duży to wysiłek, aby zarejestrować sie i za darmo korzystać z tego co wnosimy w te serwisy, a jest to mega wielka kopalnia widze, schematów, porad, książek, instrukcji, plików itd, to niech spada na drzewo.
Przepraszam za kolokwializm, ale czytanie o tym, że komuś za ciężko jest się zarejestrować podczas gdy my godzinami siedzimy nad tym, aby było tam multum darmowych porad i robimy to non profit jest bardzo denerwujące.
Wobec tego, aby móc się zalogować należy zarejestrować się niezależnie pod w/w adresami.
Można używać tego samego loginu, hasła, maila podczas rejestracji, lecz rejestracja konieczna jest w obu serwisach, a nie tylko jednym.
Jeśli pojawia się komunikat, że adres email jest uzywany, oznacza to, że ktoś taki adres podał, ale skoro podał, to nie mógł potwierdzić rejestracji, a czyni się to klikając w odnośnik, który przychodzi na wskazany w rejestracji adres email.
Po miesiącu konto bez potwierdzenia rejestracji automagicznie kasowane jest.
Zatem jeśli pojawia się komunikat o tym, że adres email jest już w bazie, oznacza to, że rejestrujesz się drugi raz, lub ktoś go błędnie podał i za miesiąc lub krócej adres ten będzie usunięty z bazy.
Jeśli komuś nie podoba się proces dwóch rejestracji niech sie nie rejestruje - proste.
Jeśli dla kogoś za duży to wysiłek, aby zarejestrować sie i za darmo korzystać z tego co wnosimy w te serwisy, a jest to mega wielka kopalnia widze, schematów, porad, książek, instrukcji, plików itd, to niech spada na drzewo.
Przepraszam za kolokwializm, ale czytanie o tym, że komuś za ciężko jest się zarejestrować podczas gdy my godzinami siedzimy nad tym, aby było tam multum darmowych porad i robimy to non profit jest bardzo denerwujące.
- kontestator
- Forum Audi 80

wielkie dzięki WAM za wkład pracy włożony w ten projekt. nie ma sie czym emocjonować ani denerwować ta rozmowa jest po to aby rozwiązać problem a nie po to aby antagonizować klubowiczów.
nie robie wam wyrzutów ani złośliwości,nie pisze też nic o Waszych obowiązkach uważam jednak, że jeśli strona i forum używają dwóch różnych niezależnych baz danych o użytkownikach nie jest prostym i logicznym rozwiązaniem.
to, że należy sie rejestrować dwukrotnie jest w tym wypadku uzasadnione, ale pomysł z oddzieleniem bazy danych strony i forum jest nietrafiony.
doceniam Wasz wkład pracy i dziękuję Wam za to.
może wjechałem Wam na ambicje poruszając ten temat i stąd Wasze emocje związane z tym problemem ale to, że mi sie nie podoba takie rozwiązanie to jest moje zdanie, nie musisz sie z nim zgadzać,
ale to, że sie nie zgadzasz nie upoważnia Cie do wysyłania mnie na drzewo
nie robie wam wyrzutów ani złośliwości,nie pisze też nic o Waszych obowiązkach uważam jednak, że jeśli strona i forum używają dwóch różnych niezależnych baz danych o użytkownikach nie jest prostym i logicznym rozwiązaniem.
to, że należy sie rejestrować dwukrotnie jest w tym wypadku uzasadnione, ale pomysł z oddzieleniem bazy danych strony i forum jest nietrafiony.
doceniam Wasz wkład pracy i dziękuję Wam za to.
może wjechałem Wam na ambicje poruszając ten temat i stąd Wasze emocje związane z tym problemem ale to, że mi sie nie podoba takie rozwiązanie to jest moje zdanie, nie musisz sie z nim zgadzać,
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A co powiesz o takich, którym wystarczy wiedza zawarta na "centrum", albo nie potrzebują, nie chcą, nie mają czasu itp. itd. uczestniczyć w życiu forum? Osobiście uważam, że oddzielenie baz jest jak najbardziej zasadne.kontestator pisze:ale pomysł z oddzieleniem bazy danych strony i forum jest nietrafiony.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2007, 23:00 przez Danek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Rejestracja zajmuje 5 minut. Jest to zabieg jednorazowy.kontestator pisze:oddzieleniem bazy danych strony i forum jest nietrafiony.
To, że Ci się nie podoba, nie upoważnia Cię to decydowania co jest tu chore, zwłaszcza, że nie znasz technicznych zagadnień, ani przeszłości tego boardukontestator pisze:mi sie nie podoba takie rozwiązanie to jest moje zdanie, nie musisz sie z nim zgadzać,
- kontestator
- Forum Audi 80

Danek pisze:A co powiesz o takich, którym wystarczy wiedza zawarta na "centrum", albo nie potrzebują, nie chcą, nie mają czasu itp. itd. uczestniczyć w życiu forum? Osobiście uważam, że oddzielenie baz jest jak najbardziej zasadne.kontestator pisze:ale pomysł z oddzieleniem bazy danych strony i forum jest nietrafiony.
to użytkownik strony jest od decydowania jaka wiedza mu wystarcza a jaka nie, admin nie decyduje co jest dla użytkownika wystarczającą wiedzą.
admin jest od tego aby zagwarantować bezproblemowe i jak najbardziej intuicyjne i logiczne funkcjonowanie serwisu.
naprawdę rzadkością jest występowanie strony i forum oddzielnie, przykładem niech będzie www.cdrinfo.pl analogia ze stroną www.audi80.pl jest o tyle wskazana ze w wypadku obu tych stron pliki z najciekawszymi kąskami znajdują się na stronie a kwestie szczegółowe wymagające dyskusji załatwia sie na forum.
w wypadku cdrinfo.pl oglądam serwis www znajduje jakiś interesujący mnie problem i BEZPROBLEMOWO i intuicyjnie przenoszę sie na forum aby zgłębić mój problem.
w wypadku www.audi80.pl nie jest tak gładko.
mówisz, że rejestracja trwa 5 minut i jest jednorazowa, mi zajęła nawet mniej - nie chodzi o to, że tracę czas
chodzi o BRAK SPÓJNOŚCI i LOGICZNEGO FUNKCJONOWANIA SERWISU i FORUM
pozostaje niesmak zmuszania mnie do czegoś,
nawet jednorazowo ale jestem przymuszony sie zarejestrować ponownie (nie byłoby to potrzebne gdyby ktoś na etapie projektowania architektury serwisu to przewidział)
wiec proszę nie wmawiać mi, że jeśli szukam rozwiązania problemu którego rozwiązania nie ma w centrum i jestem odsyłany na forum to nie jestem zmuszany do rejestracji. bo jeśli sie nie zarejestruje to nie rozwiążę problemu.
mam więc wybór albo mam albo nie mam - to jest logika jak za komuny albo robisz tak jak chcemy albo jesteś przeciwko nam wiec spadówa na drzewo
jak przedstawiłem powyżej zasadności nie ma w tym żadnej.
to brak intuicyjności i logiki w funkcjonowaniu serwisu i forum zdecydował, że proponowane przez Was rozwiązanie jest choreDoc pisze:To, że Ci się nie podoba, nie upoważnia Cię to decydowania co jest tu chore, zwłaszcza, że nie znasz technicznych zagadnień, ani przeszłości tego boardukontestator pisze:mi sie nie podoba takie rozwiązanie to jest moje zdanie, nie musisz sie z nim zgadzać,
nie znam to fakt. ale wole teraz podyskutować aby uniknąć w przyszłości kolejnych rejestracji do których oczywiście nie będę zmuszany