Rozwiazanie problemu utrzymania klubu A80
Rozwiazanie problemu utrzymania klubu A80
Panowie, kilka postow(w tym moj) zostalo usunietych z tematu "Bardzo prosimy o pomoc finansowa dla klubu Audi 80" zeby chyba nie bylo "spamu" czytaj zadnych rozmow poza ogloszniem, ze sie zaplacilo...
Temat jest wazny bo zalezy od niego dalsze funkcjonowanie klubu, mysle, ze ten temat bedzie dobrym miejscem na dobre pomysly i nie zostanie on usuniety <ok>
Jak pisal Tomkom1, dobrym pomyslem by bylo opodatkowanie dzialu ogloszen, a konkretnie "Sprzedam" jakas niewielka miesieczna oplata np 5pln. Kolejnym plusem takiego pomyslu jest eliminacja choc czesci nieuczciwych klubowiczow(komu sie bedzie chcialo placic i pozniej oszukiwac), dodatkowo fajnie by bylo zobowiazac klubowicza wystawiajacego przedmiot, jakims punktem regulaminu, do rzeczowego opisu przedmiotu ktory sprzedaje.
Temat jest wazny bo zalezy od niego dalsze funkcjonowanie klubu, mysle, ze ten temat bedzie dobrym miejscem na dobre pomysly i nie zostanie on usuniety <ok>
Jak pisal Tomkom1, dobrym pomyslem by bylo opodatkowanie dzialu ogloszen, a konkretnie "Sprzedam" jakas niewielka miesieczna oplata np 5pln. Kolejnym plusem takiego pomyslu jest eliminacja choc czesci nieuczciwych klubowiczow(komu sie bedzie chcialo placic i pozniej oszukiwac), dodatkowo fajnie by bylo zobowiazac klubowicza wystawiajacego przedmiot, jakims punktem regulaminu, do rzeczowego opisu przedmiotu ktory sprzedaje.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 17:34 przez keczy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Każda wpłata pozwoli nam utrzymać klub dlatego jeszcze raz prosimy o pomoc.
Wpłaty przeznaczane są na:
Opłaty domen ( 2 domeny ) :?:
Opłaty comiesięczne serwera dedykowanego ( 270 zł / 1mc )
Zrobienie własnego e-maila (poczta audi80). :?:
Wydatki i zapłaty dla programistów którzy pomagają nam często odpłatnie budować, rozwijać, naprawiać, ulepszać projekt Klubu Audi80. :?:
Wydatki i zapłaty dla grafików (style na forum a80, itd.) :?:
Pomóż Polskiemu Klubowi Audi 80, tak jak on pomógł Tobie. Nie pozostaniemy Ci obojętni!"
Wiemy ile idzie na serwer, 270pln/1mc, mysle, ze niedlugo admini powiedza wiecej
Wpłaty przeznaczane są na:
Opłaty domen ( 2 domeny ) :?:
Opłaty comiesięczne serwera dedykowanego ( 270 zł / 1mc )
Zrobienie własnego e-maila (poczta audi80). :?:
Wydatki i zapłaty dla programistów którzy pomagają nam często odpłatnie budować, rozwijać, naprawiać, ulepszać projekt Klubu Audi80. :?:
Wydatki i zapłaty dla grafików (style na forum a80, itd.) :?:
Pomóż Polskiemu Klubowi Audi 80, tak jak on pomógł Tobie. Nie pozostaniemy Ci obojętni!"
Wiemy ile idzie na serwer, 270pln/1mc, mysle, ze niedlugo admini powiedza wiecej
keczy, to jest dobry temat dodatkowo w ogłoszeniach wprowadziłbym
zmianę wzorem np. klubu A4. Ktoś zakłada wątek, że ma całe auto dorzuca zdjęcie,
ktoś pyta się o każdy najmniejszy element dostaje zdjęcie w temacie i zamawia.
Dodatkowo opłata za możliwość wystawienia daje nam dane sprzedającego
numer konta oraz pełne dane imienne i adresowa - taka osoba nie jest anonimowa.
zmianę wzorem np. klubu A4. Ktoś zakłada wątek, że ma całe auto dorzuca zdjęcie,
ktoś pyta się o każdy najmniejszy element dostaje zdjęcie w temacie i zamawia.
Dodatkowo opłata za możliwość wystawienia daje nam dane sprzedającego
numer konta oraz pełne dane imienne i adresowa - taka osoba nie jest anonimowa.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
gornik, no i skończyły by pojawiać sie wątki typu "Uwaga nieuczciwy klubowicz".
Albo ograniczyło by się to trochę. Chociaż i tak nie ma z tym tragedii.
Co do finansowania to jestem nawet za co miesięcznej stałej opłacie każdego.
Jeżeli ułatwi to ściągalność to nawet SMSem za 1-2zł/mc. Fakt tylko taki że lwia część tej kwoty zostaje u pośrednika serwisu smsowego.
Stałe finansowanie TAK - ale tylko na prostych i przejrzystych zasadach.
Albo ograniczyło by się to trochę. Chociaż i tak nie ma z tym tragedii.
Co do finansowania to jestem nawet za co miesięcznej stałej opłacie każdego.
Jeżeli ułatwi to ściągalność to nawet SMSem za 1-2zł/mc. Fakt tylko taki że lwia część tej kwoty zostaje u pośrednika serwisu smsowego.
Stałe finansowanie TAK - ale tylko na prostych i przejrzystych zasadach.
ja tez byl bym za tym żeby klub mozna było wspomóc smsowo.Wiadomo że częsc kasy zabiera operator ale zawsze pare groszy by sie uzbierało.Można by wprowadzić 3 opcje smsow np za 2.44 ,4.88 zl i 10.98 zł kto chce i kogo stac zawsze cos by tam wyslal.Bo co to za problem wysłac 1 smsa.Na to potrzeba chwilke i mozna to zrobic prawie wszedzie a niektórzy sa leniwi by zrobic przelew lub nie zawsze maja dostep do sieci.
- sagem
- Forum Audi 80

- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Mnie to ryba czy sms'em czy jak kolwiek inaczej, ale po pierwsze jak juz placic to chcial bym wiedziec po co, na co i dla kogo.
Jakiś tu powinien być schemat miesięczny z danymi ile kasy jest na koncie, kto wpłaca, ile potrzeba, i każda wypłatę na różne potrzebny, poczawszy od oplaty za serwer skonczywszy na oplatach dla jakis programistow/grafikow itd. Wtedy wszystko bylo by jasne. Można bylo by zajrzec, zobacyc stan konta i ew. cos przeslac bez zadnych zalosnych akcji i "zebrania", ba, nawet grozb o usuniecie konta... A tak to nikt nie wie co sie dzieje z kasa i czy tak na prawde jej potrzeba.
Jakiś tu powinien być schemat miesięczny z danymi ile kasy jest na koncie, kto wpłaca, ile potrzeba, i każda wypłatę na różne potrzebny, poczawszy od oplaty za serwer skonczywszy na oplatach dla jakis programistow/grafikow itd. Wtedy wszystko bylo by jasne. Można bylo by zajrzec, zobacyc stan konta i ew. cos przeslac bez zadnych zalosnych akcji i "zebrania", ba, nawet grozb o usuniecie konta... A tak to nikt nie wie co sie dzieje z kasa i czy tak na prawde jej potrzeba.
A reklamy, co, zero zysku ??majekk pisze:Tak na szybko licząc to ostatnimi czasy poszło 100 wlepek do każdej min. 9 zeta dodatku na klub i 100 koszulek z dopłatą na klub 6 zeta....... o wcześniejszych kalendarzach już nie wspominając.....
To daje 1500 złotych....... a tymczasem znowu brakuje kasy.![]()
Czy forum aż tak kosztowne jest ?
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 20:02 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja i sądze że kilka osob z forum skorzystala by z takiej uslugi jak pomoc dla forum przez wyslanie smsa.ja np na przelewy po prostu nie mam czasu i nie zawsze moge je zrobic.Niektorzy takze nie maja dostepu do sieci a tel chyba zawsze jest w kieszeni.Czy zaplace vat i operatorowi jakies prajs to mi akurat nie przeszkadza.Jak nie tu nas okradaja na vacie to na czyms innym wiec bez roznicy.PieterB pisze:Osobiście wolę zapłacić jednorazowo np. te 12 zł niż robić przelewy 12 razy po 1zł, czy jaką tam inną kwotę a już napewno nie płacić operatorom sieci + jeszcze VAT.
ja takze jestem na odtajnieniem co ile kosztuje i na co ile wydaje sie kasy odnosnie forum.
Moim zdaniem nie ma co jeszcze dawać zarobić pośrednikom. Aha i nie zmuszajcie ludzi do przymusowych opłat bo zrobicie zamknięte koło wzajemnej adoracji. Chętnie wspomogę ale tak jak piszecie muszą być jasne informacje na co są wydawane pieniądze oraz jakie są wpływy. Jak sobie władza nie radzi z tematem to nich kogoś poszukają do grona kto się tym zajmie konkretnie.