Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Coś się u władzy pierdzieli!

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Rafał
Model: Audi 80 B1
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 6A

Coś się u władzy pierdzieli!

Post autor: rafalaudi1 » 20 lis 2012, 06:23

Witam,
Zauważyłem, że pojawił się na forum nadgorliwy moderator. Władza troszeczkę uderzyła do główki. Przypominam że forum to nie prywatne lizanie się po jajach i ciepłe przytulaski z psiapsiułami (moderator wie o co chodzi).
Tak więc historia prosta jak kijek od szczotki.
W dniu wczorajszym notorycznie były usuwane moje posty z ogłoszeniem. Oczywiście nadgorliwy moderator nie pisał na jakiej podstawie usuwa a już o wklejeniu ostrzeżenia do postu nie było mowy.
Co lepsze nadgorliwy moderator dał mi ostrzeżenie.
Jak dla mnie powodem usunięcia postu była niezgodność ogłoszenia z regulaminem czyli zamiast [sprzedam]. Tylko nadgorliwy moderator nie zauważył że poniżej jest cała grupa takich ogłoszeń.
Takie jedynie mogę uznać oficjalne wytłumaczenie bo nieoficjalne jest mi dobrze znane.

Więc pytam się reszty moderatorów czy pozostałym trochę władzy za monitora też powoduje bezpowrotne zmiany w osobowości czy to domena tylko tego moderatora?

Widzę że potwierdzają się moje wcześniejsze słowa w stosunku do tego chłopca.

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 20 lis 2012, 08:38

podpisuje sie pod tym.
Dostałem ostrzeżenie i sam doszedłem, że chodziło o zdjęcie, które miałem wklejone z innego programu niż fotosik.pl.
Oczywiście bez odpowiedzi na pytania i uzasadnień dostałem ostrzeżenie(które mnie ani ziebi ani grzeje, a nawet ładnie wygląda :-P ).
No ale chodzi o sam fakt , podejscie i zaangazowanie sie gościa ktory ma za duzy klawisz "ostrzeż" na swoim paskun i nie chce mu sie nawet odpowiedzieć na pytane, bo zanim doszedłem do tego o co mu chodzi to też trochę wody upłyneło w rzece

wykładam na to ostrzeżenie i na niego z góry na dół ale chcę potwierdzić słowa Kolegi, ze takie akcje mają miejsce

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 20 lis 2012, 08:43

Moje ogłoszenie też zostało usunięte. Proszę o PW kto je usunął.

PS skąd wiecie kto usuwa? Ja w mailu potwierdzającym nie dostałem info o tym kto to zrobił i dlaczego.

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 20 lis 2012, 08:55

Zapewne doszedł po tym kto wystawił mu warna, bo tutaj już widać login :-)

oyamabdg
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oyamabdg » 20 lis 2012, 09:41

Podpisuję się Koledzy. W ostatnim czasie również usunęli mi kilka postów, które zawierały wszystko co powinny. Najbardziej zaskoczyło mnie kiedy poleciał temat z działu " Na każdy temat" :|

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: rafalaudi1 » 20 lis 2012, 09:48

Niejaki moderator ysiol wali ostrzeżenia i jak sadzę usuwa też ogłoszenia.

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 20 lis 2012, 10:04

może za dużo internetu i second life.
Zapomniał, że z ludźmi rozmawia się...szczególnie, że ktoś nie jest świeży i nie pierwszy raz wystawia ogłoszenie i do tej pory było OK.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 20 lis 2012, 12:28

rafalaudi1, w konkretnie Twoim przypadku ogłoszenia były usuwane z tego co zauważyłem to z powodu braku zdjęć. Mają być zdjęcia a nie żadne linki nie ważne gdzie wstawione ale mają być. Czy to miniaturki czy w pełnym rozmiarze. Amen
Temat ogloszeń poruszany jest notorycznie, notorycznie łamany jest regulamin i notorycznie są wystawiane nieprawidłowe ogłoszenia i notorycznie są usuwane niezgodne z regulaminem.

Przykład kilku Waszych idealnych ogłoszeń:
rafalaudi1 pisze:Witam,
Sprzedam półkę do qp. Kolor ciemny bez dziur po głośnikach ani takich tam.
Cena 80 zł. Odbiór osobisty. Wiadomości PW
https://picasaweb.google.com/rafalaudi1 ... 2756296226
https://picasaweb.google.com/rafalaudi1 ... 7370808482
Mam też kilka innych gratów:
https://picasaweb.google.com/rafalaudi1/NaSprzedaz
Co do graciarni to mogę zamienić na inne fanty ponieważ poszukuję takich rzeczy jak np. wyświetlacz temperatury.
Ogólnie zawsze można zejść z ceny. Odbiór osobisty ponieważ nie mam chęci na pakowanie i martwienie się czy nie ulegnie uszkodzeniu w czasie transportu.
oczywiście brak fotek tylko same linki.
Następne, nawet w nim linków niw ma
tomek44480 pisze:Jak w temacie 15" roztaw srub 5x112 sztuk 4, w stanie idealnym, bez rys i zadrapan, z oponami, dwie do wymiany, dwie na sezon, na tyl, foto przykladowe, moje wysle na poczte.
cena wstepnie 580 pln.
Audi A4 oryginalne felgi oryginal 7Jx15 ET45 5x112 (2796329372) - motoAllegro
kolejne sam link do aukcji allegro
krisss pisze:Mam do sprzedania alufelgi takie jak w temacie. Stan ładny a nawet bardzo ładny jak stoi się 3 metry od auta. Z bliska widać na rantach jakieś drobne poprawki po zadrapaniach o krawężniki, ale rzuca się to w oczy tylko gdy podchodzimy ze szmatką je wypolerować. Dla chętnych więcej fotek mogę zorganizować. Chciałbym za nie dostać 600 zł, aczkolwiek negocjować zawsze można...

Aha przy odbiorze osobistym 4 opony 205/55 gratis (po około 4 mm bieżnika)

http://allegro.pl/felgi-16-7-5j-et35-4x ... 58842.html
tylko jakoś dziwnym trafem kolega zorientował się o co chodzi i nastepne jest wystawione juz poprawne.
A może nie dziwnym trafem tylko poprostu przeczytał o co chodzi.
Jak ogłoszenia będą prawidłowe to nikt ich nie będzie usuwał.
Rychu82 pisze:Zapomniał, że z ludźmi rozmawia się...szczególnie, że ktoś nie jest świeży i nie pierwszy raz wystawia ogłoszenie
Tym bardziej powinien robić to juz prawidłowo.
Tyle ode mnie.

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: rafalaudi1 » 20 lis 2012, 14:45

Kokolino, twoje uzasadnienie jest jak najbardziej jasne. Szczerze nie widzę nic złego w prostym linku jeżeli temat jest wyczerpany w opisie ale oczywiście po to są zasady. Problemem jest tylko sposób podejścia do tematu. Na forum jestem już sporo lat i nie jest nowością że wklejacie info o niezgodności z regulaminem a tu po prostu śmietnik.
Sam jestem osobą która dba o przestrzeganie zasad w dużej firmie i biorąc pod uwagę sposób w jaki ktoś podszedł do tematu to musiałbym walić upomnieniami bez ostrzeżenia za wszystko łącznie z nie użyciem szczotki klozetowej.
Tu ewidentnie głupotą jest usuwanie bez zwrócenia uwagi na błąd i walenie ostrzeżenia.
Rozumiem jak pojechałbym z kimś jak na specerniaku to nie ma dyskusji ale w tym przypadku to widzę nadgorliwość młodego wieku.

Już kiedyś pisałem że wasze forum wasze zasady ale nie bawmy się PO.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 20 lis 2012, 14:59

rafalaudi1 pisze:...wasze forum wasze zasady
Takie moje jak i Twoje a, że pelnię jakąś funkcję to już inna sprawa.
Nie wiem jak inni i mówię to w własnym imieniu zawsze podaję przyczyne usuniecia postu, zawsze wybieram ją z tabelki. Fakt ta tabelka jest uboga ale jak wywale że post niezgodny z regulaminem to jestem prawie pewien, że autor takiego ogloszenia będzie zmuszony bądź przynajmniej sprawdzi co nie tak i postara się sprawdzić co nie tak.
Poproszę moderatorów aby kasując ogłoszenia podawali powód jego usunięcia. Pamietajcie również że takie powiadomienie idzie na email, a znam sporo osób które maja podane lipne meile, albo pozmieniane.
rafalaudi1 pisze:Na forum jestem juz sporo lat i nie jest nowością że wklejacie info o niezgodności z regulaminem a tu poprostu śmietnik.
ja też i to troszke dłużej 8-) ale zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: rafalaudi1 » 20 lis 2012, 16:42

Kokolino pisze:ja też i to troszke dłużej 8-) ale zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
W sensie że zamiast info o niewłaściwej formie to od razu ogłoszenie do śmietnika.

Kokolino, starzy admini i moderatorzy to inna klasa tak więc nikt nigdy nie zarzucał wam błędów.
Spory cyrk zaczął się po ostatnich naporach na modów.
Jest wielu modów którzy pomagają i budują forum: aldi, ziemor, goldi,; ale jest też sporo którzy chcą pokazać władzę jak policjanci których bito w szkole.

Tak czy inaczej temat do zamknięcia bo raczej nic nie wniesie do codzienności a jedyne o co można prosić to lepszy dobór modów i nadzór nad nimi.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 20 lis 2012, 17:26

rafalaudi1 pisze: temat do zamknięcia bo raczej nic nie wniesie do codzienności
Rafał, dlaczego ma nie wnieść...już wniósł. Fakt, Mod powinien podać powód usunięcia postu i się pod tym podpisać, ale Moderator to też człowiek i mylić się może. ;-)

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 20 lis 2012, 19:01

rafalaudi1 pisze:Co lepsze nadgorliwy moderator dał mi ostrzeżenie.
Dostałeś ostrzeżenie ponieważ 4 razy wstawiałeś to samo ogłoszenie z tym samym podstawowym błędem brakiem miniaturki zdjęć sprzedawanego przedmiotu. Po tym jak usunąłem Twoje ogłoszenie i napisałem że jest brak miniaturki wstawiłeś kolejny raz ogłoszenie z tym samym błędem. Wiec prośba nie przyniosła żadnego rezultatu. . .
rafalaudi1 pisze:Jak dla mnie powodem usunięcia postu była niezgodność ogłoszenia z regulaminem czyli zamiast [sprzedam].
To o czym piszesz nie ma kompletnie żadnego znaczenia czy pisze s czy sprzedam. Przykre jest jedynie to że nie przeczytałeś regulaminu działu ogłoszenia a jest on prosty i logiczny. Za to masz możliwość przeczytania go teraz.

Jak powinno wyglądać ogłoszenie.
Ogłoszenie na łamach forum klubu Audi 80 musi zawierać:

1. realne zdjęcie przedmiotu - miniaturka linkowana z serwisów typu www.fotosik.pl lub zdjęcie dodane jako załącznik do posta.
Pamiętaj, że ma to być miniatura, lub całe zdjęcie, a nie tylko odnośnik tekstowy do zdjęcia.
2. krótki opis przedmiotu; np. jego stan, wiek itp. - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt, np. e-mail i/lub nr GG i/lub telefon do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" .
4. cena za jaką jesteś w stanie sprzedać owy przedmiot - opublikowana na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".

rafalaudi1 pisze:Niejaki moderator ysiol wali ostrzeżenia

Po pierwsze nie wali ostrzeżenia tylko Ty wczoraj dostałeś
Po drugie nie ysiol tylko ysiul

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 20 lis 2012, 19:25

rafalaudi1 pisze:W sensie że zamiast info o niewłaściwej formie to od razu ogłoszenie do śmietnika.
Niestety ale nikt nikogo za rączkę prowadzał nie będzie, bo to nie przedszkole, a tym bardziej prosił po pięć razy o poprawienie ogłoszenia. Zasady są takie same dla wszystkich. Jesteś długo na forum, to powinieneś znać zasady zamieszczania ogłoszeń. Ogłoszenie nie będzie spełniało zasad to wyląduje tam gdzie jego miejsce :arrow: w koszu niezależnie od tego jaki masz staż na forum i ile postów naklepałeś.
To samo czeka każdy nieregulaminowy temat/post. Niestety ale tak jakoś dziwnie się składa, że do narzekania jest zawsze wielu chętnych ale gdy coś trzeba od siebie dać, to jakoś tych śmiałków już nie widać... Przypomnij mi Kolego rafalaudi1 kiedy zgłosiłeś jakiś nieregulaminowy post do moderacji, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć. Do marudzenia i krytykowania to się zawsze chętni znajdą ale jak trzeba coś pomóc, to ogon pod siebie i w długą...
Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 19:26 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 20 lis 2012, 19:25

ysiul, ale to że nie podpisywałeś się pod usuniętym postem to insza inszość. Dlaczego ?

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”