[b4 all] rezanie boczków drzwi ala skóra
[b4 all] rezanie boczków drzwi ala skóra
Witam. Zaczął mi się odklejać materiał z boczków drzwi, gąbka już się wykruszała. Postanowiłem coś z tym zrobić. Podklejanie nie miało sensu. Zerwałem całość, starłem gąbkę. Pozostało najtrudniejsze - pozbycie się kleju. Mycie benzyną po wcześniejszym podgrzaniu suszarką. Zeszło mi z tym pół dnia i litr benzyny. Efekt ,,ala skóra,, zadawalający.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, 21:45 przez koral351, łącznie zmieniany 2 razy.
Tylko starłem gąbkę i klej. Taka skaja już jest pod klejem. Po umyciu benzyną w niektórych miejscach pozostał biały nalot. Umyłem ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń i wysmarowałem mleczkiem z tokarki ( chłodziwo ) - nie jest tłuste, nadaje ładny mat.spnsr pisze:mógłbyś powiedzieć skąd wziąłeś materiał? bo na prawdę super to wygląda.
tak. w b3 tez tak zrobiłem tylko w upalny dzień to zeszło bez grzania suszarką. teraz już jest chłodno to musisz jedną ręką grzać suszarką a drugą trzeć mokrym w benzynie ręcznikiem. łatwo nie chce ten klej zejść. wydaje się że go już nie ma a jak skrobniesz delikatnie nożem to na ostrzu zostaje. ale jak to dokładnie zrobisz efekt jest dobry.PROmil pisze:Dobry bajer, muszę zastosować u siebie bo też mi się zaczyna tapicerka odklejać... Tylko czy w B3 też tak jest pod tapicerką? :?:
- mayday2001
- Forum Audi 80