[b4]Wymiana żarówek podswietlenia przycisków :awaryjne itd
[b4]Wymiana żarówek podswietlenia przycisków :awaryjne itd
Postanowiłem wymienić żarówki bo nie świeciły . Zacznijmy od tego ze w pod każdym przyciskiem siedzą 2 żarówki , a wiec napisze co po kolei robiłem :
Użyłem : Śrubokręt płaski cienki , żarówki , szczypce (do wyjęcia żarówek palcami nie radze)
Podważyłem w zaznaczonym miejscu (wsadziłem w szpare pomiedzy nawiewem a przyciskiem) wszystkie 4 "nakładki"sciągnełem , pojawi sie nam żarówki ktore wyjełem szczypcami , i wsadziłem na ich miejsce nowe , Problem jest z przyciskiem od podnoszenia świateł , ponieważ trzeba całego go wyciągnąć (u mnie ten przycisk świecił ale sprawdziłem jak wyjąć) i jest chyba wlutowany moze ktos wie ale ja z nim nic nie robiłem . Na koniec "nakładki" założyłem spowrotem delikatnie żeby nic nie połamac bo jak wiemy wszystko co plastikowe jest delikatne .
A to efekt końcowy:
Użyłem : Śrubokręt płaski cienki , żarówki , szczypce (do wyjęcia żarówek palcami nie radze)
Podważyłem w zaznaczonym miejscu (wsadziłem w szpare pomiedzy nawiewem a przyciskiem) wszystkie 4 "nakładki"sciągnełem , pojawi sie nam żarówki ktore wyjełem szczypcami , i wsadziłem na ich miejsce nowe , Problem jest z przyciskiem od podnoszenia świateł , ponieważ trzeba całego go wyciągnąć (u mnie ten przycisk świecił ale sprawdziłem jak wyjąć) i jest chyba wlutowany moze ktos wie ale ja z nim nic nie robiłem . Na koniec "nakładki" założyłem spowrotem delikatnie żeby nic nie połamac bo jak wiemy wszystko co plastikowe jest delikatne .
A to efekt końcowy:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Może trochę odgrzewam, ale wsadziłem 0,6W 30mA i świecą i tak mocniej niż pozostałe. Pozostaje mi spróbować z 0,2W? Zaznaczę, że w trzech przyciskach mam żarówki, w dwóch jakieś malutkie diody, które pewnie także znajdują się w przyciskach od regulacji świateł i podgrzewania foteli.Roman_S pisze:smycel pisze:A jakie tam żarówki siedzą?
Dla autora pytania i potomnych, żaróweczki 12V 0,6W te takie malutkie, jak wstawisz 1,2 W takie z intermarche to będą Cię przyciski parzyc podczas świecenia
Jeszcze jedno pytanie: czy pozycja '0' przy regulacjach jest podświetlana? U mnie przy światłach i fotelach się nie podświetla, dopiero 1 i wyżej. A u mojego kolegi '0' świeci normalnie.
[ Dodano: 2016-11-30, 07:45 ]
nieaktualne, polecam wszystkim wątek TUTAJ