Witam drodzy koledzy,nie znalazłem podobnego tematu,mam problem z moim abt, w trasie zaczął mi szarpać i przerywać,sprawdziłem palec rozdzielacza i okazał się przypalony wiedz wymieniłem kopułkę i palec. Następnie po uruchomieniu silnik zaczął dziwnie pracować ma bardzo małe obroty ale chodzi w miarę równo...i tu moja wiedza się kończy nie wiem co dalej mu dolega proszę Was o pomoc może ktoś wie w czym problem.
PS Życzę wszystkim Wesołych Świąt.
[B4 2.0 ABT] Problem z aparatem zaplonowym
[B4 2.0 ABT] Problem z aparatem zaplonowym
Ostatnio zmieniony 31 mar 2018, 13:49 przez Aki, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprawdzałem zapłon lampą niby wszystko ok. Znajomy mechanik stwierdził że powinienem się cieszyć tym że silnik cicho pracuje i on nie widzi nieprawidłowości. Zmienię mu jeszcze świece. I sprawdzę tą wtyczkę o której wspomniałeś. Dziękuję za pomoc. Po wymianie świec napiszę jaki efekt.
[ Dodano: 2018-04-03, 12:09 ]
Witam, problemem okazało się kolanko od filtra do kolektora, poprostu nadgryzl go ząb czasu po wymianie silniczek pracuje jak nowy na odpowiednich obrotach, dziękuję koledze za zainteresowanie się postem i wskazówki. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2018-04-03, 12:09 ]
Witam, problemem okazało się kolanko od filtra do kolektora, poprostu nadgryzl go ząb czasu po wymianie silniczek pracuje jak nowy na odpowiednich obrotach, dziękuję koledze za zainteresowanie się postem i wskazówki. Pozdrawiam.