Panowie mam problem.
Moje ABT ma humory. Raz odpala "od strzału" by następnym razem odpalić z ogromnym trudem, muszę przytrzymać zapłon żeby silnik załapał.
Proszę o rady od czego zacząć.
Filtr paliwa? Rozrusznik ? Kostka stacyjki ?
Będę ogromnie wdzięczny za wszelkie rady
[B4 2.0 ABT] Problemy z odpalaniem
- cyssiek
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 2.0 ABT] Problemy z odpalaniem
Ale ciężko krynca czy w ogóle nie krynca?
Miałem dwa razy u siebie sytuację że nie odpalał - raz w ogóle zero jakiejkolwiek reakcji (stacyjka) dwa - straszliwie ciężko kręcił (masa)
zacznij od darmowej naprawy czyli podłącz sobie masę drugą (od minusa z aku do jakiejś ładnej śruby w komorze silnika przykręconej do budy) i sprawdź czy nie pomogło. Jak pomoże to papier ścierny i oczyszczasz sobie masy (na wierzchu, 15 minut roboty na parkingu nawet). Jak kostka stacyjki to też bardzo łatwa praca - no ale trzeba kupić kostkę stacyjki.
Pozdro!
Miałem dwa razy u siebie sytuację że nie odpalał - raz w ogóle zero jakiejkolwiek reakcji (stacyjka) dwa - straszliwie ciężko kręcił (masa)
zacznij od darmowej naprawy czyli podłącz sobie masę drugą (od minusa z aku do jakiejś ładnej śruby w komorze silnika przykręconej do budy) i sprawdź czy nie pomogło. Jak pomoże to papier ścierny i oczyszczasz sobie masy (na wierzchu, 15 minut roboty na parkingu nawet). Jak kostka stacyjki to też bardzo łatwa praca - no ale trzeba kupić kostkę stacyjki.
Pozdro!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B4 2.0 ABT] Problemy z odpalaniem
Masz LPG, często od jazdy na gazie dawka paliwa się rozstraja. A jak nie to często podobne problemy daje pompa paliwa. Choć zazwyczaj jest tak że za pierwszym kręceniem rozrusznikiem można kręcić aż padnie rozrusznik albo akumulator a za drugim kręceniem odpala idealnie.