moja audika b3 ma problem z "ochłodzeniem" sie w np. w korkach na aulicy, byłem kilka dni temu we wrocku i trafilem na poteżny korek, po 15 stania zauważylem ze silnik zaczyna nierówno pracowac, spojżalem na wskaźnik temeratury a tam jakies 110stopni C, podjechalem jeszcze kawalek, otworzylem maske i doszlismy z kumplem do wniosku ze temeratura rzeczywiscie za wysoka bo wszystko az bulgocze a wentylator nie pracuje, dzisiaj sprawdzilem że sam silnik wentylatora dziala, wniskuje że to czujnik temperatury przy chlodnicy, podjechalem do dwoch sklepów motoryzacyjnych ale powiedzieli mi ze tych czujników bylo kilka i musze miec jego numery bo inaczej kupuje w ciemno:((
silnik: 1.8S PM
rok prod.: 1988
jesli ktos wie jak ma numer ten czujnik to ja poprosze...
[B3 1,8S PM] czujnik/wlącznik wentylatora chłodnicy
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
WG ETKA 893 959 481.
W Intercarsie może być Febi nr FE02756, FACET nr 1.850.032 EPS
A w tym sklepie: http://www.automotosklep.home.pl/witryna_in.htm jest HP nr 811959481
W Intercarsie może być Febi nr FE02756, FACET nr 1.850.032 EPS
A w tym sklepie: http://www.automotosklep.home.pl/witryna_in.htm jest HP nr 811959481
Witam odgrzebałem temat zeby nie otwierać nowego. Mam identyczny silnik, jak kolega który go zakładał i ostanio zauważyłem, że temperatura skoczyła za wysoko a wentylator się nie włączył. Kupiłem czujnik EPS 1 850 032 niebieski (pisał o nim Danek) natomiast dzisiaj sprawdziłem u siebie i mam biały. Różnica w tych czyjnikach jest taka że innaczej rozłożone są styki w białym dwa styki blisko siebie (lewa storna) natomiast w niebieskim są skrajnie rozłożone. Wtyczka pasuje tylko jeden konektor musi zostać pzrełożony. Moje pytanie jest takie czy te czujniki są takie same i czy moge go zamontować zamist tego białego ??
PS. Dzięki za wszelką pomoc i przepraszam za jakość zdjęć
PS. Dzięki za wszelką pomoc i przepraszam za jakość zdjęć